MENÜ

Plaj Futbolu Milli Takımı, son Avrupa Şampiyonu İsviçre'yi devirdi

Plaj Futbolu Milli Takımı, 2024 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu ikinci maçında son Plaj Futbolu Avrupa Şampiyonu ve Avrupa Plaj Oyunları Şampiyonu olan İsviçre’yi 3-2 mağlup etti.

Plaj Futbolu Milli Takımı, son Avrupa Şampiyonu İsviçre'yi devirdi

2024 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu karşılaşmaları için Bakü'de bulunan Plaj Futbolu Milli Takımı, ikinci maçında son Plaj Futbolu Avrupa Şampiyonu ve Avrupa Plaj Oyunları Şampiyonu olan İsviçre’yi 3-2 mağlup etti. Bakü Merkez Stadyumu'nda oynanan mücadelede Milli Takım'ın gollerini Cem Keskin (2) ve Volkan Yeşilırmak attı. Gruptaki diğer maçta Belarus, Danimarka’yı 8-2 yendi. 

Milliler, bugün Türkiye Saati İle 10:00'da gruptaki son maçında Danimarka ile karşı karşıya gelecek. Ay Yıldızlılar, bu maçı kazanırsa çeyrek finale yükselecek. 

Haberin Devamı

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde kazanan 4 takım, 2024 yılında Dubai'de yapılacak FIFA Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkı elde edecek. Türkiye bu başarıya ulaşabilirse tarihinde ilk kez bu dev organizasyonda yer alacak.

Ozan Yılmaz: "Belarus maçından sonra kenetlendik"

Teknik Direktör Ozan Yılmaz karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulundu. İsviçre’nin son Plaj Futbolu Avrupa Şampiyonu ve Avrupa Plaj Oyunları Şampiyonu olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Turnuvadaki ilk maçımızda Belarus’a çok ağır bir şekilde yenilmiştik. Takımla Belarus maçındaki oyunumuzu ve hatalarımızı değerlendirdik. Oyuncularım çok üzgün ama aynı zamanda bir o kadar hırs doluydu. Türkiye Futbol Federasyonumuz sağ olsun bizlere müthiş bir destek veriyor. Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi, Yönetim Kurulumuz, Futbol Gelişim Direktörümüz Oğuz Çetin’in çok büyük destekleri var. Kendi içimizde yaptığımız konuşmalarda bu büyük desteklere ve güvene karşılık vermemiz gerektiğini birbirimize hatırlattık. İsviçre galibiyeti için tüm takım kenetlendik. Maçın başından sonuna kadar istekliydik. Rakibi ileri çıkartmadık. Kontrollü oynadık. Rakibe oyunumuzu kabul ettirdik ve skoru 3-1’e kadar taşıdık. Karşılaşmayı da 3-2 galip tamamladık. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Tüm takımın motivasyonu yerine geldi. Şimdi önümüzde Danimarka karşılaşması var. Bayrağımız için oynayıp, inşallah bu mücadeleyi kazanıp, adımızı çeyrek finale yazdırmak istiyoruz. Bizlere tribünlerde büyük destek veren Azeri kardeşlerimize de çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ