MENÜ

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim: 'Asla arkalarından konuşmam'

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim 2-1'lik Panaitolikos galibiyetinin ardından konuştu. Olympiakos derbisinin ne anlama geldiğini bildiğini vurgulayan tecrübeli hoca, sorumluluğun kendisinde olduğunu ve her zaman şeffaf olacağını bildirdi.

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim: 'Asla arkalarından konuşmam'

Panathinaikos, Yunanistan Süper Lig'in 17. haftasında Panaitolikos'u ağırladı. Fatih Terim'in ekibi, mücadeleden 2-1'lik sonuçla galip ayrıldı. Panathinaikos'u galibiyete taşıyan goller ikinci yarının başında oyuna giren Andraz Sporar'dan geldi. İkinci yarı öncesi oyuna giren Sloven forvet, 51. dakikada attığı golle takımını öne geçirirken 89'da da farkı 2'ye çıkarmayı başardı. Konuk ekipte ise 90+2'de Levan Shengelia farkı tekrar 1'e indiren isim oldu.

Haberin Devamı

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim: Asla arkalarından konuşmam

"Çok baskı yapmamız hoşuma gitti"

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1'lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Oyunu değerlendiren Terim, "En çok sevdiğim şey kazanmış olmamız. Yavaş yavaş daha iyi olacağız. Şu anda sıralamada üst sıralardayız ve diğer sonuçlara bağlı olarak orada kalabiliriz. Çok baskı yapmamız hoşuma gitti, hoşuma gitmeyen şey ise yarattığımız fırsatları gole çeviremememiz oldu" dedi.

"İşler her zaman düşündüğümüz gibi gitmez"

Maç içindeki stratejisini anlatan tecrübeli hoca, "Sadece bir oyun planımız değil aynı zamanda bir b planımız da olmalı. Rakip ilk yarıda üç stoperle oynadı ve bu bizi biraz zorlandı. Bu yüzden Sporar'ı oyuna aldık. Golü atar atmaz tek forveti çıkardık. Üç gün sonra bir maç daha var, oyuncular yorgun. Futbolda işler her zaman düşündüğünüz gibi gitmez, sahada işler değişir. Bu yüzden B planımız da olmalı. Rakip takımdan Joao Pedro yüksek toplarda çok iyiydi. Oyunu tutmak çok önemliydi ve bu yüzden maçın sonunda değişiklikler yaptık." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim: Asla arkalarından konuşmam

Takımdaşlık vurgusu yapan Terim, "Sporar'ın yedek kulübesinden gelip gol atması çok önemliydi, tüm oyunculara ihtiyacımız var. Yani biz bir takımız, hep birlikte koordine olmalıyız. 'Ben oynamıyorum, elimden geleni yapmayacağım' diye bir şey yok. Başkandan bana kadar biz tek bir takımız. Yedek kulübesinden gelsek de gelmesek de ne gerekiyorsa yapmalıyız" sözlerini sarf etti.

"Kaybettiğimizde ben sorumlu olacağım"

Futbolcuların, kendisinin oyun tarzına alışmaya başladığını ifade eden Terim, "Daha fazlasını söyleyebilmek için yeterli zaman geçmedi ama iki maçta biraz daha tam bir resim gördük. Şimdi oyuncular yerleştirmek istediğim felsefeye alışmaya başladılar. Bahsettiğiniz oyuncular oynamaya ve oyun tarzımıza alışmaya başladılar. İkinci maçta bazı şeylerin daha iyiye gittiğini gördük, umarım önümüzdeki maçlarda daha da iyi olacaklar. Oyunculara kazandığınızda her zaman öne çıkacaklarını söyledim. Kaybettiğimizde ise ben sorumlu olacağım. Her zaman oyuncuların önünde konuşurum, asla arkalarından konuşmam. Biz her zaman oyunculara çok yakınız." dedi.

Haberin Devamı

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim: Asla arkalarından konuşmam

Her zaman kendi oyunlarını sahaya yansıtacaklarını söyleyen Terim, "Büyük takımlarda mazeret yoktur, her zaman elimizden gelenin en iyisini yaparız. 'Rakip takım oynar, sonra sıra bize gelir' felsefesini kabul etmiyorum. Biz her zaman kendimiz oynamaya çalışırız. Biz Panathinaikos'uz, birkaç yıldır şampiyon olamadık. Kazanmak için güçlü olmalıyız, birbirimize güvenmeliyiz." yorumunu yaptı.

"Olympiakos derbisinin ne anlama geldiğini biliyorum"

Yunanistan Kupası'nda 10 Ocak'ta Olympiakos ile oynanacak derbi maçı hakkında da konuşan Terim, sözlerini şöyle tamamladı: "Olympiakos derbisinin ne anlama geldiğini biliyorum. Eleme turu iki maçtan oluşuyor. Rakibimiz güçlü, kolay olmayacak. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Taraftarlar bilmeli ki eğer bir kupa varsa biz her zaman o kupa için oynayacağız. Ne olursa olsun, hedefimiz her zaman onu kazanmaktır. Bu kupa çok önemli.

 

OLYMPİAKOS'TAN SERT AÇIKLAMA

Hiç merak etmeyin, Olympiakos'a karşı 11 kişi sahada olacağız. Kadroda bazı eksikliklerimiz var ama hepimiz bunları telafi etmeye çalışıyoruz. Ama bir insan olarak buraya mazeret üretmeye değil, elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve kazanmaya geldim. Eksiklerimiz var, takımdan bunu nasıl çözebileceğimizi görmeye çalışıyoruz. Kim oynarsa oynasın kazanmak için her şeyini vereceğinden şüphem yok."

Haberin Devamı

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim: Asla arkalarından konuşmam

YORUM YAZ