MENÜ

(ÖZET) Sivasspor-Ankaragücü maç sonucu: 1-3

Sivas, Süper Lig'in 5. haftasında kritik bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Yiğidolar ile Ankaragücü kapıştı, kazanan Başkent ekibi oldu. Sarı-Lacivertliler; Olimpiu Morutan, Tolga Ciğerci ve Renaldo Cephas'ın golleriyle 3-1 kazandı ve bu sezonki ilk galibiyetini elde etti. Clinton N'Jie'nin gördüğü kırmızı kartla 10 kişi bıraktığı Kırmızı-Beyazlılar'da ise Samu Sainz'ın tek sayısı puan için yeterli olmadı.

(ÖZET) Sivasspor-Ankaragücü maç sonucu: 1-3

Süper Lig'in 5. hafta sınavında Sivasspor ile MKE Ankaragücü karşı karşıya geldi. Bir tarafta ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Servet Çetin'li Sivas, milli ara öncesinde son oynanan ve kaybedilen Beşiktaş maçının yaralarını sarmak istiyordu. Diğer tarafta henüz bu sezon ligde galibiyetle tanışamayan Tolunay Kafkas'lı Başkent ekibi şeytanın bacağını kırmayı hedefliyordu.

Haberin Devamı

Kırmızı kart oyunu değiştirdi

Tolunay Kafkas'ın planları tuttu. 18'de Yiğidolar, Samu Sainz'ın golüyle 1-0 öne geçse de Sarı-Lacivertliler iyi bir reaksiyon verdi. 31'de Olimpiu Morutan sahneye çıktı, devre 1-1 sona erdi. 59'da Kırmızı-Beyazlılar'da Clinton N'Jie çift sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalınca ipler Başkent ekibinin eline geçti.

5'er puandalar

66'da Tolga Ciğerci, Ankaragücü'nü 2-1 öne geçiren golü kaydetti. 90+5'te ise Renaldo Cephas son sözü söyledi ve maçın skorunu belirledi: 1-3. Bu sonuçla Sivas 5 puanda kaldı, Ankaragücü 5 puana yükseldi ve ilk galibiyetini elde etti. 

CANLI ANLATIM

11. dakikada sol kanatta topla buluşan N’Jie sağ ayağıyla topa vurdu. Kaleci Bahadır soluna uzanarak topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

GOL | 18. dakikada orta alanda topu kazanan Sivasspor'da Samu Saiz, taşıdığı top sonrası ceza alanı dışından yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. 

(ÖZET) Sivasspor-Ankaragücü maç sonucu: 1-3


26. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Hanousek, sol ayağıyla vuruşunu yaparken, kaleci Ali Şaşal Vural topu kornere çeldi.

28. dakikada Sivasspor ceza sahası içinde topla buluşan Rodrigues sol ayağıyla vurdu, top üstten auta gitti.

GOL | 31. dakikada Matej Hanousek'in sol kanattan ortasına Olimpiu Morutan'ın ceza sahası içinde yaptığı şık kafa vuruşu skora dengeyi getirdi: 1-1.

(ÖZET) Sivasspor-Ankaragücü maç sonucu: 1-3


34. dakikada topla buluşan Saiz, topu ceza sahasında bulunan Emrah Başsan'a aktardı. Emrah Başsan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondan yararlanamadı.

KIRMIZI KART | 59. dakikada Sivasspor'da Clinton N'Jie, topla hareketlenen Matej Hanousek'e yaptığı müdahale sonucunda ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

GOL | 66. dakikada Garry Rodrigues'in pasında Tolga Ciğerci'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruş, savunmaya da çarparak ağlara gitti ve Ankaragücü'nü öne geçirdi: 1-2.

81. dakikada Saiz sağ taraftan ceza sahası içerisine sürdüğü topu sert bir şutla kaleye gönderirken kaleci Bahadır Han Güngördü topu çıkartmayı başardı.

GOL | 90+5. dakikada kendi yarı alanında topla buluşan Cephas ceza sahası içerisinde yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-3.

Haberin Devamı

Mücadele sona erdi.

İLK 11'LER

Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Appindangoye, Uğur Çiftçi, Yunus Emre, Charisis, Saiz, Emrah Başsan, N'Jie, Rey Manaj

Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Hanousek, Dokanovic, Tolga Ciğerci, Garry Rodrigues, Efkan, Morutan, Bajic

 

Tolunay Kafkas: Bugün, maç kazanmak önemliydi

(ÖZET) Sivasspor-Ankaragücü maç sonucu: 1-3

YORUM YAZ