MENÜ

(ÖZET) Manchester United - Tottenham maç sonucu: 3-2

İngiltere Premier Lig'in 29. hafta mücadelesinde Manchester United sahasında Antonio Conte yönetimindeki Tottenham'ı konuk etti. Kırmızı Şeytanlar yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun hat-trick ile yıldızlaştığı mücadeleden 3-2'lik galibiyet ile ayrıldı. Portekizli yıldız ayrıca kariyerindeki 807. golünü atarak tarihin en golcü futbolcusu olmayı başardı.

(ÖZET) Manchester United - Tottenham maç sonucu: 3-2

İngiltere Premier Lig'in 29. hafta mücadelesinde Manchester United sahasında Antonio Conte yönetimindeki Tottenham'ı konuk etti. Kırmızı Şeytanlar yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun hat-trick ile yıldızlaştığı mücadeleden 3-2'lik galibiyet ile ayrıldı.

Haberin Devamı

Old Trafford'da oynanan maça hızlı başlayan ev sahibi Manchester United, 12. dakikada Cristiano Ronaldo ile 1-0 öne geçti. Konuk ekipte İngiliz golcü Harry Kane, penaltıdan skora dengeyi getirdi. 38. dakikada Ronaldo yeniden Kırmızı Şeytanlar'ı öne taşıyan golü ağla4ra gönderdi. İlk yarı Manchester United'ın 2-1'lik üstünlüğü ile geçilirken, 72. dakikada Harry Maguire topu kendi ağlarına gönderdi ve skora denge geldi. 82. dakikada tekrardan sahneye çıkan Portekizli yıldız Ronaldo maçın skorunu belirleyen golü ağlarla buluşturdu.

Bu sonuçla birlikte 50 puana yükselirken, Tottenham ise 45 puanda kaldı.

Kariyerinin 807. golü

Tottenham karşısında 3 gol kaydederek hat-trick yapan ve 807 kariyer golüne ulaşan Cristiano Ronaldo, FIFA’nın resmi istatistik tutmamasına rağmen 1931-1955 tarihleri arasında 805 gol attığı tahmin edilen Avusturya-Çekya asıllı Josef Bican’ı geride bırakarak profesyonel futbol tarihinde en çok gol atan futbolcu olmayı başardı. Brezilyalı oyuncular Pele ve Romario, kariyerleri boyunca 1000’den fazla gol atmasına rağmen bu gollerin içerisinde amatör, resmi olmayan ve hazırlık maçlarında atılan goller de yer alıyor.

Haberin Devamı

Old Trafford'da 400. galibiyet

Manchester United’ın Tottenham karşısında 3-2 galip geldiği karşılaşma ev sahibi ekip için de ayrı bir önem ifade etti. Bu galibiyet ile Premier Lig tarihinde iç sahada 400’üncü galibiyetine ulaşan Manchester United, bu istatistiğe ilk ulaşan takım olmayı başardı. Premier Lig’de iç sahada 572 maça çıkan Manchester ekibi, 400 galibiyet, 108 beraberlik ve 64 mağlubiyet aldı.

YORUM YAZ