MENÜ

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

Liverpool ile Inter, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Anfield Road'da kozlarını paylaştı. İlk maçı 2-0 kazanan İngiliz devi, milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği İtalyan devine rövanşta 1-0 yenilse de tur atlayan taraf oldu. Liverpool'un tam 3 kez direğe takıldığı mücadelede Çizme ekibinin tek sayısı Lautaro Martinez'den geldi.

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Hakan Çalhanoğlu'lu Inter, ilk maçta sahasında 2-0 yenildiği Liverpool'la kozlarını İngiltere'de paylaştı. Dev maçın ilk yarısı beklentilerin altında geçse de ikinci devrede heyecan fırtınası esti. İlk 45 dakikada Joel Matip'in direğe takıldığı an dışında akıllarda pek pozisyon kalmazken, ikinci 45'te art arda karşılıklı ataklar vardı.

Haberin Devamı

Gole ihtiyaç duyan İnter 61'de aradığını Lautaro Martinez'in müthiş şutuyla buldu ve 1-0 öne geçti. Bu golle umutlanan ve havaya giren Lacivert-Siyahlılar 1 dakika sonra şoku yaşadı... İnter'in Şilili yıldızı Alexis Sanchez gördüğü ikinci sarı kartla oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bu dakikanın ardından uzatmalar için 1, tur için yemeden 2 gole ihtiyacı olan İnter, 10 kişi kalmanın verdiği dezavantajla rakip kalede istediği baskıyı kuramadı. Aksine Liverpool maçı sıkıntıya sokmamak adına kendilerini rahatlatacak o golü aradı. Fakat ikinci devrede Mohammed Salah iki kez direğe takılsa da bir türlü ağları sarsamadı ve mücadeleden başka gol sesi çıkmadı.

İnter karşılaşmayı 1-0 kazansa da ilk maçı 2-0 kaybettiği için Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Liverpool ise çeyrek final biletini kapan ekip oldu.

Haberin Devamı

Öte yandan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu da 83 dakika sahada kaldı.

Gecenin diğer maçında 1-1'in rövanşında Bayern Münih, Salzburg'u 7-1 gibi tarihi bir skorla devirip, adını çeyrek finale yazdırdı.

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

İki takım arasında İtalya'da oynanan ilk maç Liverpool'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Mateu Lahoz ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

7' Dumfries ceza alanı dışından şansını denedi ancak şutu oldukça etkisiz.

16' Arnold sağ kanattan korneri kullandı, Van Dijk iyi yükseldi vurdu ancak top kaleci Handanovic'te kaldı.

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

TRİBÜNDE SAĞLIK SORUNU, OYUN DURDU!

24' Liverpool tribünden bir taraftar sağlık sorunu yaşadı ve hakem Lahoz mücadeleyi durdurdu. Sağlık ekipleri, taraftara müdahale ediyor.

29' Sorun yaşayan taraftar ambulansla hastaneye götürülürken, mücadele kaldığı yerden başladı.

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

DİREK!

31' Matip ceza alanında kafayı vurdu ve şutu üst direğe takıldı.

Haberin Devamı

HAKAN GOLE YAKLAŞTI!

41' İnter, milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'yla gole çok yaklaştı. Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan yerden sert vurdu, Alisson'un önünde top sekse de Brezilyalı kaleci başarılı.

45' İlk devrenin sonuna +5 ekleniyor.

İlk yarı sona erdi, gol sesi çıkmadı.

46' İkinci devre başladı.

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

BİR DİREK DAHA!

52' Handanovic ceza alanında adeta penaltı noktası üzerine gelen topu uçarak yumruklamak istedi fakat top Salah'ın önüne düştü. Mısırlı yıldız boş kaleye vurdu ancak top direkten oyun alanına döndü!

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

58' Perisic sol kanattan içeri çevirdi, Hakan ceza sahası çizgisi üzerinden sol ayağıyla vurdu top savunmadan sekti.

60' İnter yine sol kanattan etkili geldi, içeri çevrilen topun üstünden Sanchez atladı, top Martinez'e geldi. Yıldız oyuncu vurdu, Robertson'a çarpan top kornere gitti.

GOL

61' Martinez ceza alanına girmeden seken topa müthiş vurdu ve harika bir golle İnter 1-0 önde.

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

KIRMIZI

63' Alexis Sanchez takımını 10 kişi bıraktı... Sarı kartı olan Şilili futbolcu Fabinho'ya kayarak yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı.

Haberin Devamı

(ÖZET) Liverpool-İnter maç sonucu: 0-1

LİVERPOOL DİREKLERİ GEÇEMİYOR!

76' Mane sol kanattan içeri çevirdi, Salah ceza sahasının sağ çaprazında uzak köşeye doğru vurdu ancak top direkten oyun alanına döndü. Bu Salah'ın ikinci, Liverpool'un ise üçüncü direğe takılışı bu maçta...

83' Milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu kenara geldi, Matias Vecino oyunda.

90' Mücadelenin sonuna +5 ekleniyor.

90+3' Luis Diaz müsait pozisyonda vurdu, Arturo Vidal kayarak müthiş bir müdahalede bulundu ve golü önledi!

Karşılaşma sona erdi. İnter 1-0 kazansa da Devler Ligi'ne veda etti. İlk maçı 2-0 alan Liverpool çeyrek final biletini kaptı.

Liverpool - Inter 11'ler:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Thiago, Fabinho, Jones, Salah, Mane, Jota.

Inter: Handanovic, Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Vidal, Brozovic, Hakan Çalhanoğlu, Perisic, Alexis Sanchez, Lautaro Martinez.

YORUM YAZ