MENÜ

(ÖZET) İtalya-İngiltere maç sonucu: 1-2

EURO 2024 Elemeleri dev bir maçla başladı, Avrupa'nın iki dev ülkesi İtalya ve İngiltere kozlarını paylaştı. Son Avrupa şampiyonası finalistlerinin kapışmasında bu kez kazanan İngilizler oldu. Ada ülkesi, Declan Rice ve Harry Kane'in golleriyle 2-1 kazanarak C Grubu'na galibiyetle başladı.

(ÖZET) İtalya-İngiltere maç sonucu: 1-2

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne bugün start verildi, 3 grupta toplamda 7 karşılaşma oynandı. Günün en dikkat çeken karşılaşmalarından birinde son şampiyonanın finalinde kozlarını paylaşan iki takım karşı karşıya geldi. 2020'de mutlu sona ulaşan İtalya, evinde İngiltere'yi ağırladı. İki takım da organizasyona galibiyetle başlayıp, avantajı eline geçirmekten başka bir şey düşünmüyordu.

Haberin Devamı

Harry Kane tarihe geçti

Topçular'ın planları tuttu. Mücadele hızlı başladı. Napoli'de oynanan karşılaşmanın 13. dakikada Declan Rice fileleri sarstı, 44'te Harry Kane penaltıdan ağları havalandırıp İngilizler'i soyunma odasına 2-0'la götürdü. Kane bu golüyle İngiltere Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu oldu. 54 gole ulaşan yıldız futbolcu 53 golle Wayne Rooney'i geride bıraktı.

Shaw kızardı!

İkinci devrede İtalyanlar oyuna ağırlığını koydu. 56'da Mateo Retegui sahneye çıktı ve Çizme ülkesini umutlandırdı. 80'de çift sarıdan atılan Luke Shaw kırmızı kartla oyundan atıldı, İngiltere 10 kişi kaldı. 

Diğer maçta kazanan Makedonya

Ancak mücadeleden başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmayı İngiltere 2-1 kazanarak C Grubu'na 3 puanla başladı. Grubun diğer maçında da Kuzey Makedonya, Malta'yı 2-1 devirdi.

Haberin Devamı

 İtalya-İngiltere 11'ler:

İtalya: Donnarumma, Di Lorenzo, Toloi, Spinazzola, Acerbi, Verratti, Jorginho, Barella, Pellegrini, Berardi, Retegui

İngiltere: Pickford, Walker, Shaw, Stones, Maguire, Rice, Phillips, Bellingham, Saka, Kane, Grealish

Harry Kane'nin 2020-21 Sezonunda Ligde Attığı Tüm Goller

YORUM YAZ