MENÜ

(ÖZET) İstanbulspor - Kayserispor maç sonucu: 2-4

Süper Lig'in 21. haftasında İstanbulspor sahasında Kayserispor'u ağırladı. Maç boyunca Kayserispor 2 kez geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve üst üste bulduğu frikik golleriyle maçtan 4-2'lik skorla galip gelmesini bildi.

(ÖZET) İstanbulspor - Kayserispor maç sonucu: 2-4

İstanbulspor, Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor'u ağırladı. Ümraniyespor galibiyetinin ardından deplasmanda 4-0 kaybeden Fatih Tekke yönetimindeki Sarı Siyahlılar ateş hattından bir an önce kurtulmak için 3 puan parolası ile sahaya çıktı. Geçtiğimiz hafta evinde Beşiktaş'a 2-0 kaybeden Çağdaş Atan'lı Kayseri ekibi ise kazanarak yeniden çıkışa geçmek istiyordu.

Haberin Devamı

MENSAH 4 HAFTA YOK, THIAM KADRODA

İstanbulspor maçı öncesi Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Samet Koç, Bernard Mensah'ın sakatlığı nedeniyle 4 hafta sahalardan uzak kalacağını bildirmişti. Kayseri ekibi bu maçta kaptanından yoksun çıkmak zorunda kaldı. Bir süredir sakat olan Mame Thiam ise İstanbulspor maçı kadrosunda kendisine yer buldu.

(ÖZET) İstanbulspor - Kayserispor maç sonucu: 2-4

LOKİLO'DAN GÜZEL GOL

Maçın 10. dakikasında ev sahibi ekip İstanbulspor golü bulan taraf oldu. Sol kanattan ceza sahası çizgisinin hemen üstüne doğru açılan topta Eze kontrolu sağlayamadı. Kayserispor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topa Lokilo güzel ve sert bir plase ile hiç duraksamadan vurunca top Bilal'in yanından ağlarla buluştu. 24 yaşındaki futbolcu Süper Lig'de çıktığı 2. maçında golünü atmayı başardı. Genç futbolcu ara transfer döneminde Sparta Rotterdam'dan sezon sonuna kadar kiralık olarak kadroya katıldı.

Haberin Devamı

(ÖZET) İstanbulspor - Kayserispor maç sonucu: 2-4

CARLOS MANE İLE EŞİTLİK GELDİ

8 dakika sonra Kayserispor maçta eşitliği yakaladı. Çağdaş Atan'ın öğrencileri maçın başından itibaren kullandığı sağ kanadı yine etkili bir şekilde kullandı ve ceza sahası içerisinde topla buluşan Mane sağ çarprazdan güzel bir vuruşla skora dengeyi getiren golü bulmayı başardı.

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBULSPOR YİNE ÖNE GEÇTİ

Maçta dakikalar 32'yi gösterdiğinde İstanbulspor ani atak şansı yakaladı. Lokilo'nun sürüklediği topta Kayserispor savunması dengesiz bir şekilde yakalandı. Takımı adına maçın ilk golünü kaydeden Lokilo bu kez de verdiği ara pasıyla Valon Ethemi'ye şık bir asist yaptı. Takımının en golcü ismi olan Ethemi de bu ikramı geri çevirmedi ve kaleci Bilal'den önce topun altına kayarak golü kaydetmeyi başardı. Bu skorla yeniden İstanbulspor skor üstünlüğünü aldı. Makedon futbolcu Süper Lig'deki 8. golünü kaydetti.

EZE PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ

İstanbulspor'un ara transfer döneminde kiralık olarak Eyüpspor'dan kadrosuna kattığı 26 yaşındaki Nijeryalı golcü Emeka Eze özellikle ilk yarıda etkili görüntüsü ile dikkat çekti. Güçlü fiziği ile dikkat çeken golcü futbolcu İstanbulspor ataklarında özellikle arkadaşlarını yönlendirmesi hücum etkinliklerini takımının daha rahat yapmasını sağladı. Eze transfer olmadan Eyüpspor formasıyla 18 maça çıkıp 6 gol, 2 asistlik performansa imza atmıştı.

Haberin Devamı

(ÖZET) İstanbulspor - Kayserispor maç sonucu: 2-4

ONUR BULUT'TAN HARİKA FRİKİK GOLÜ

Maçın 52. dakikasında Kayserispor kaleyi tam cepheden gören bir noktadan frikik kazandı. Ali Karimi'nin kaptığı topta Gökhan Sazdağı fualle durduruldu. Bu sezonun en iyi performans gösteren beklerinden biri olan ve transferde adı sık sık 4 Büyükler ile anılan Onur Bulut topun başına geçti. Frikikten harika bir gol atan tecrübeli futbolcu aynı zamanda skora da dengeyi getirmeyi başardı.

EMRAH BAŞSAN BU KEZ FRİKİKTEN AVLADI

Mücadelenin 83. dakikasında Kayserispor'da bu kez kazanılan frikikte topun başına geçen isim Emrah Başsan oldu. Tecrübeli futbolcu kaleci David jensen'in sğını boşalttığını gördü ve tam bir usta işi vuruşla topu ağlara göndermeyi başararak takımının üstünlük golünü kaydeden isim oldu. Bu golle Kayserispor maçın başından bu yana ilk kez öne geçti.

Haberin Devamı

(ÖZET) İstanbulspor - Kayserispor maç sonucu: 2-4

İLHAN PARLAK DA SAHNEYE ÇIKTI

Maçın 89. dakikasında oyuna yeni giren ve ligin en tecrübeli isimlerinden biri olan İlhan Parlak bu kez sahneye çıktı ve skoru 4-2'ye getiren golü kaydetti. Maça sonradan dahil olan iki oyuncunun hazırladığı pozisyonda golü bulan taraf Kayserispor oldu. Mame Thiam'ın ara pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan İlhan Parlak kaleci Jensen'i de çaresiz bırakarak düzgün bir vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı.

Maç boyunca 2 kez öne geçmeyi başaran İstanbulspor özellikle son anlarda bu üstünlüğünü koruyamadı ve Kayserispor'un frikik gollerine de çare bulamayınca sahadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrıldı. Çağdaş Atan'ın öğrencileri de maçta pes etmeyerek son ana kadar 3 puan için savaştıkları mücadeleden galibiyetle ayrılmayı başardılar.

 

Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu

Hakemler: Murat Erdoğan xx, Kemal Yılmaz xx, Özgür Ertem xx

İstanbulspor: David Jensen x, Okan Erdoğan x, Mehmet Yeşil x, Adi Mehremic x (Eduart Rroca dk. 87 ?), Ali Yaşar x, Mahamadou Ba x, Muammer Sarıkaya xx, Tuncer Duhan Aksu x, Jason Lokilo xx, Valon Ethemi xx (Jetmir Topalli dk. 71 x), Emeka Eze xx

Haberin Devamı

Yedekler: Alp Arda, Eslem Öztürk, Oğuzhan Berber, Vefa Temel, Emir Kaan Gültekin, Yusuf Ali Özer, Guri

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Kayserispor: Bilal Bayazıt xx, Onur Bulut xx, Majid Hosseini xx, Kolovetsios xx, Lionel Carole xx, Gustavo Campanharo xx (Ramazan Civelek dk. 90+3 ?), Olivier Kemen xx (Yaw Ackah dk. 90+3 ?), Ali Karimi xx, Miguel Cardoso xx (Emrah Başsan dk. 68 xx), Carlos Mane xx (Mame Thiam dk. 86 ?), Gökhan Sazdağı xx (İlhan Parlak dk. 86 ?)

Yedekler: Cenk Gönen, Attamah, Baran Ali Gezek, Ethem Balcı, Arif Kocaman

Teknik Direktör: Çağdaş Ataman

Goller: Jason Lokilo (dk. 10), Valon Ethemi (dk. 32) (İstanbulspor), Carlos Mane (dk. 18), Onur Bulut (dk. 52), Emrah Başsan (dk. 83), İlhan Parlak (dk. 89) (Kayserispor)

Sarı kart: Miguel Cardoso (Kayserispor)

YORUM YAZ