MENÜ

(ÖZET) Inter-Benfica maç sonucu: 3-3

Inter Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Benfica'yı ağırladı. Portekiz'de rakibini 2-0'la geçen Çizme devi, İtalya'da ise son anlarına 3-1 önde girdiği maçta Kırmızı-Beyazlılar'la 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçla Hakan Çalhanoğlu'lu Inter yarı final biletini kaptı.

(ÖZET) Inter-Benfica maç sonucu: 3-3

 Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter ile Benfica, Giuseppe Meazza'da kozlarını paylaştı. Estadio da Luz'da Nicolo Barella ve Romelu Lukaku'nun golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan Inter büyük bir avantaja sahipti. Roger Schmidt yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde sezonun sürpriz takımı olan Benfica ise güçlü rakibi karşısında zoru başarma peşindeydi.

Haberin Devamı

Aursnes umutlandırdı ama...

Taraftarının da desteğini arkasına alan Lacivert-Siyahlılar 14. dakikada Nicola Barella'yla 1-0 öne geçti. 38'de Fredrik Aursnes, Benfica adına beraberliği getiren golü kaydetti. 65'te Lautaro Martinez'le İtalyanlar bir kez daha sevindi, 78'de Joaquin Correa'yla fark 2'ye yükseldi.

Silva skoru belirledi

86'da Antonio Silva sahneye çıktı. 90+5'te Petar Musa maçın skorunu belirleyen golü attı: 3-3. Son anlarda beraberliği yakalasa da Portekiz ekibi ilk maçı kaybettiği için Kupa 1'e veda etti. Bu sonuçla Milan'ın ardından bir diğer İtalyan devi Inter de yarı final biletini aldı. Sezonun flaş ekiplerinden Benfica ise bu sezon için Devler Ligi'nde yolun sonuna geldi.

Milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu 76. dakikada Nicola Barella'nın yerine oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı

Inter-Benfica 11'ler:

Inter: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Dimarco, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Lautaro Martinez, Dzeko

Benfica: Vlachodimos, Gilberto, Otamendi, António Silva, Grimaldo, Florentino, Chiquinho, Aursnes, João Mário, Rafa, Gonçalo Ramos.

Edin Dzeko'nun Inter Formasıyla Attığı İlk Gol

(ÖZET) Inter-Benfica maç sonucu: 3-3

Inter hiç kaybetmedi

Benfica ile oynadığı dört resmi 3 galibiyet 1 beraberlik ile hiç yenilgi almayan Inter, bu karşılaşmaların üçünü gol yemeden tamamladı. Portekiz ekibi, İtalyan takımlarına konuk olduğu son 7 maçtan 5 mağlubiyet 1 beraberlik alırken sahadan sadece 1 kez galibiyetle ayrıldı.

Eksik oyuncular

Inter'de sakatlığı bulunan Milan Skriniar sahada yer almayacak. Benfica'da Alexander Bah, Julian Draxler, Mihailo Ristic'in sakatlıkları sebebiyle maçta forma giymeleri beklenmiyor.

YORUM YAZ