MENÜ

(ÖZET) Fatih Karagümrük-Kasımpaşa maç sonucu: 3-0

Süper Lig'de 'İstanbul Derbisi'nde farklı zafer... Karagümrük konuk ettiği Kasımpaşa'yı Saba Lobjanidze ve Mbaye Diagne'nin (2) golleriyle 3-0 yendi ve ligi galibiyetle tamamladı.

(ÖZET) Fatih Karagümrük-Kasımpaşa maç sonucu: 3-0

Süper Lig'in 38. haftasında İstanbul derbisi oynandı. Ne üst sıralarda Avrupa mücadelesi ne de alt sıralarda kümede kalma savaşı veren, ligdeki yerlerini garantileyen iki takımın kapışmasında Fatih Karagümrük, konuk ettiği Kasımpaşa'yı farklı geçti.

Haberin Devamı

14'te Saba Lobjanidze fileleri sarstı, 67 ve 82'de Mbaye Diagne sahneye çıktı ve Kırmızı-Siyahlılar zorlu maçtan 3-0'lık farklı skorla galip ayrıldı. İtalyan efsane Andrea Pirlo ile yollarını ayıran ve takımı yardımcı antrenör Alparslan Erdem'e emanet eden Karagümrük genç hocasıyla çıktığı üç maçta iki galibiyet, bir beraberlik alarak iyi bir performans sergiledi ve sezonu 51 puanla tamamladı.

3 maçlık galibiyet serisi Beşiktaş yenilgisiyle sona eren Kasımpaşa da gala gecesinde farklı kaybetti. Lacivert-Beyazlılar ligi 43 puanda bitirdi.

Zorlu maçta duble yapan Diagne de sezonu 23 golle tamamladı.

STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi
HAKEMLER: Burak Şeker, Hakan Yemişken, Murat Şeker
FATİH KARAGÜMRÜK: Viviano (Dk. 86 Muzaffer Cem Kablan) - Biraschi, Baniya, Dresevic, Levent Mercan, Bertolacci (Dk. 63 Feghouli), Ozdoev (Dk. 80 Ljajic), Lobjanidze, Shukurov, Kerim Frei (Dk. 80 Darri), Diagne (Dk. 86 Kazım)
KASIMPAŞA: Ertuğrul Taşkıran - Fabiano, Donk, Yasin Özcan, Ouannes, Malsa (Dk. 86 Taylan Utku Aydın), Aytaç Kara, Fall, Eysseric, Mounir (Dk. 57 Berat Kalkan), Bahoken (Dk. 80 Ali Sühan Demirel)
GOLLER: Dk. 14 Lobjanidze, Dk. 67 ve Dk. 82 Diagne (Fatih Karagümrük)
SARI KARTLAR: Bertolacci, Feghouli, Diagne (Fatih Karagümrük), Yasin Özcan (Kasımpaşa)

Haberin Devamı

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Mücadele başladı.

GOL! 14. dakikada Karagümrük hızlı hücumunda Saba Lobjanidze, Ozdoev'in asistiyle topu ağlara gönderdi. Gürcü oyuncu, ceza sahası sağ çarprazından yerden uzak köşeye düzgün bir vuruş yaparak golü buldu.

GOL! 67. dakikada Karagümrük hızlı hücumunda Ozdoev ceza alanı dışından gelişine vurdu, top kaleye giderken Diagne ayağını uzattı ve top filelerde. Karagümrük 2-0 önde. 

GOL! 82. dakikada Aytaç Kara'nın pas hatasında Darri topu kaptı, 4'e 3 pozisyonda sol çaprazdaki Diagne'yi gördü, yıldız oyuncu şık bir şekilde topun dibine girerek ağları havalandırdı.

Fatih Karagümrük-Kasımpaşa 11'ler:

Fatih Karagümrük: Viviano, Biraschi, Rayyan, Dresevic, Levent, Shukurov, Bertolacci, Ozdoev, Lobjanidze, Frei, Diagne

Haberin Devamı

Kasımpaşa: Ertuğrul, Fabiano, Ben Ouanes, Donk, Yasin, Aytaç, Malsa, Eyyseric, Mounir, Fall, Bahoken

(ÖZET) Fatih Karagümrük-Kasımpaşa maç sonucu: 3-0

 

YORUM YAZ