MENÜ

ÖZET | Bayern Münih - Tigres maç sonucu: 1-0

FIFA Dünya Kulüpler Kupası final maçında yıldızlar topluluğu Bayern Münih, Meksika ekibi Tigres'i Benjamin Pavard'ın 59. dakikada attığı golle 1-0 yendi ve zafere ulaştı.

ÖZET | Bayern Münih - Tigres maç sonucu: 1-0

Geçtiğimiz sezon Hansi Flick'in Niko Kovac'ın yerine göreve gelmesiyle adeta şahlanan ve kazanmadık kupa bırakmayan Bayern Münih, kupalarına bir yenisini daha ekledi. FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda finalde Tigres ile karşılaşan Alman devi, rakibini Benjamin Pavard'ın 59. dakikada attığı golle 1-0 yendi ve zafere ulaştı. Katar'da oynanan finalde Hansi Flick, Lewandowski, Sane, Coman, Gnabry gibi hücum silahlarını skor 1-0'a geldikten sonra oyundan çıkardı.

Haberin Devamı

Bayern Münih, bu kupayı daha önce bir kez kazanmıştı. 2013 yılında oynanan finalde Fas ekibi Raja Casablanca'yı 2-0 mağlup etmişti.

Bundesliga'da bir kez daha şampiyonluğa yürüyen Bayern, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda ise Lazio ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 18'inci dakikada Bayern Münih'te Joshua Kimmich, topu Tigres ağlarına gönderdi ancak VAR'dan gelen uyarı sonucunda gol geçerli sayılmadı. İlk yarının kalan bölümünde gol olmayınca, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Haberin Devamı

Maçın 59'uncu dakikasında Benjamin Pavard'ın ayağından gelen golle Tigres karşısında 1-0 öne geçen Bayern Münih, karşılaşmanın kalan bölümünde rakibine üstünlüğü kaptırmadı ve Tigres'i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Bayern Münih'te koronavirüs testi pozitif çıkan Thomas Müller maçta forma giyemedi.

Öte yandan bugün oynanan 3'üncülük karşılaşmasında ise Al-Ahly, Palmeiras'ı normal süresi 0-0 biten karşılaşmada penaltılar sonucunda 3-2 mağlup etti.

DHA

{{{match-widget:1488079}}}

Bayern Münih - Tigres ilk 11'leri

Bayern: Neuer, Pavard, Sule, Hernández, Davies, Alaba, Kimmich, Gnabry, Sané, Coman, Lewandowski.

Tigres: Guzmán, Dueñas, Salcedo, Diego Reyes, Rodríguez, Carioca, Pizarro, Aquino, Quiñones, Espínola, Gignac.

YORUM YAZ