MENÜ

(ÖZET) Ajax - Benfica maç sonucu: 0-1

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Benfica, 2-2’lik beraberliğin rövanşında Ajax’ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Portekiz temsilcisini golünü 77. dakikada Darwin Nunez atarken takımını çeyrek finale yükselten isim oldu.

(ÖZET) Ajax - Benfica maç sonucu: 0-1

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Hollanda temsilcisi Ajax, Johan Cruijff Arena’da Portekiz’in Benfica takımını konuk etti. İlk maçın 2-2’lik rövanşında Benfica mücadelenin ikinci yarısında bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Benfica’nın tek golünü 77. dakikada Darwin Nunez kaydetti.

Kalan bölümde başka gol sesi çıkmadı ve 2-2’nin rövanşında Benfica, Ajax’ı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final kura çekimi 18 mart Cuma günü gerçekleştirilecek.

Maçtan dakikalar

Maçın hakemi Carlos Del Cerro Grande'nin düdüğüyle maç başlıyor.

7' I Dusan Tadic'in attığı gol ofsayttan dolayı iptal edildi.

32' l Daley Blind ceza sahasının kenarından tehlikeli bir pas gönderiyor. Ancak defans oyuncusu son dakikada gerekli reaksiyonu göstererek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

36' l Ryan Gravenberch ceza sahası çizgisi civarından üst direğin hemen altına doğru şutunu çekiyor, ancak Odysseas Vlachodimos harika bir kurtarışla topu çıkartıyor. İki muhteşem hareket izledik! Şimdi Ajax köşe vuruşu kullanacak.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı bitti.

Carlos Del Cerro düdüğünü çalıyor ve ikinci yarı başlıyor.

50' l Noussair Mazraoui ceza sahasının kenarından iyi pozisyonda olan takım arkadaşlarından birisini bulmak için yerden bir pas gönderiyor. Ancak rakip defans oyuncuları pası engelliyor ve topu güvenli bölgeye doğru uzaklaştırıyor. Ajax lehine köşe vuruşu kararı verildi. Orta hakem ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor.

62' I Daley Blind orta yapıyor. Antony kafa vuruşunu yapıyor, ancak top çok az farkla üstten dışarı gidiyor.

77' I Alejandro Grimaldo frikikten ortayı yapıyor ve çok güzel yükselen Darwin Nunez 6 pas çizgisinin kenarında topla buluşuyor. Oyuncunun yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşu üst direğin hemen altından ağlara gidiyor ve gol değeri kazanıyor – 0:1.

90' I Büyük bir şans kaçıyor. Sebastien Haller harika bir vole vuruyor ancak rakip oyuncu hızlı bir reaksiyonla topu engelliyor.

Maç bitti. Benfica bir üst tura çıkan takım oluyor.

Ajax - Benfica 11'ler:

Ajax: Onana, Mazraoui, Timber, Martinez, Blind, Alvarez, Berghuis, Gravenberch, Antony, Tadic, Haller

Benfica: Vlachodimos, Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo, Weigl, Everton, Taarabt, Rafa Silva, Gonçalo Ramos, Nunez

YORUM YAZ