MENÜ

Otobüs taşlama sonrası Marsilya-Lyon maçı ertelendi! Teknik direktör kanlar içinde kaldı...

Fransa Ligue 1'de Marsilya-Lyon derbisi öncesi istenmeyen olaylar yaşandı. Lyon otobüsüne taşlı saldırı gerçekleşirken teknik direktör Fabio Grosso kanlar içinde kaldı. Fransa Futbol Federasyonu da karşılaşmayı erteledi. İşte detaylar...

Otobüs taşlama sonrası Marsilya-Lyon maçı ertelendi! Teknik direktör kanlar içinde kaldı...

Fransa Ligue 1'in 10. haftasında Marsilya sahasında Lyon'u konuk edecekti. Mücadele öncesinde Marsilya 12 puanla 10. sırada yer alırken tarihinin en kötü günlerini yaşayan Lyon ise puansız son sırada bulunuyordu.

Haberin Devamı

Hemen müdahale edildi

Choc des Olympiques derbisi öncesinde istenmeyen olaylar yaşandı. Lyon takım otobüsüne taşlı saldırı gerçekleşti. Bu saldırılar sonrasında Lyon Teknik Direktörü Fabio Grosso yaralandı. Kanlar içinde kalan Grosso'ya hemen müdahale gerçekleşti.

Sosyal medyadan paylaştılar

Saldırıda otobüsün camları kırılırken, Olimpik Lyon Teknik Direktörü Fabio Grosso ile yardımcısı Raffaele Longo'nun yaralandığı görüntüler sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Otobüs taşlama sonrası Marsilya-Lyon maçı ertelendi Teknik direktör kanlar içinde kaldı...

Olayların ardından ise Fransa Futbol Federasyonu, Marsilya-Lyon mücadelesini ileri bir tarihe erteledi.

7 kişi tutuklandı

Marsilya-Lyon maçı öncesi yaşanan saldırıda polis 7 kişiyi tutukladı. Tutuklanan kişilerden en az ikisinin holiganizm failleri olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra, skandal olayların ardından RMC Sport'a şunları söyledi:

"Maçı iptal etmek doğru bir karardı. Yaşananlar gerçekten çok aşağılayıcı. İğrenç, bu nefret, aptallık, futbolun ve sporun değerlerini zedeliyor. Sorumlular derhal bulunmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır."

Otobüs taşlama sonrası Marsilya-Lyon maçı ertelendi Teknik direktör kanlar içinde kaldı...

Federasyonun vereceği ceza netlik kazandı

Marsilya-Lyon maçı öncesi yaşanan olayların ardından gözler Fransa Futbol Federasyonu'na çevrildi. L'Equipe'de yer alan habere göre Marsilya, olaylar stadın dışında yaşandığı gerekçesiyle hiçbir şekilde sorumlu tutulmayacak. Habere göre Fransa Futbol Federasyonu, Marsilya'da yaşanan olayların çok sık tekrar ettiği gerekçesiyle Marsilya'ya seyircisiz oynama cezası verecek.

Stadın dışında yaşanana olaylara Fransa Futbol Federasyonu'nun müdahale edemeyeceği öne sürüldü. Habere göre Marsilya'da son aylarda alışılagelmiş görüntülerin tekrar yaşanması gerekçesiyle ev sahibi ekibe seyircisiz oynama yasağı verilecek.

PARİS 2024 öncesi büyük endişe

L'Equipe, Paris'te gelecek yaz olimpiyat oyunları öncesinde ülkede yaşanan şiddet olaylarının büyük bir endileye yol açabileceğini okuyucularına aktardı.

Haberde Fransa hükumetinin son aylarda spor etkinliklerinde büyük bitr zaafiyet gösterdiği ve Marsilya ile Lyon arasında oynanacak karşılaşma öncesinde çıkan olayların buna büyük bir örnek olabileceği kaydedildi. Fransa'nın genelinde yaşanan şiddet olaylarının Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde büyük bir endişe yarattığına vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Otobüs taşlama sonrası Marsilya-Lyon maçı ertelendi Teknik direktör kanlar içinde kaldı...

YORUM YAZ