Osmanlıspor 3-1 Mersin İdman Yurdu
Son 3 maçta 7 puan kazanan Başkent ekibi, Ümit Özat'la ayağa kalkan Mersin'i de devirdi. Khalili ile konuk takım öne geçmesine rağmen Osmanlıspor Rusescu, Musa ve Lawal'ın golleriyle zafere gitti.

Alt tarafta Sivas ve Eskişehir’in kaybettiği haftada Mersin İdman Yurdu, değeri 3 puandan daha fazla olan bir maça çıktı. Ümit Özat ile toparlanan Güney ekibi, skor avantajını da henüz 7. dakikada yakaladı. 2 ay sonra sahalara dönen Khalili ceza sahası dışından çok şık bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-1.
Yok böyle kafa!
Sonrasındaki 20 dakikalık bölümde özellikle orta alanda müthiş bir mücadele yaşandı. Bu periyotta iki takım da gol yollarında etkisiz kalırken, Osmanlıspor’u 35’te Rusescu uyandırdı. 2. bölgede Mersinli 3 oyuncuyu çok iyi geçen Lawal, orta sahadan orta yaptı. Rusescu akıl dolu bir kafa vuruşuyla skoru eşitledi: 1-1.
Jeneriklik goller
İkinci yarıya Ümit Özat iki forveti oyuna alarak başladı, ancak bu hamle Osmanlı’ya yaradı. Lawal önderliğinde orta alan üstünlüğünü tamamen ele alan Başkent ekibi, 66’da öne geçti. Pinto’nun kornerinde Mersin savunmasının uyuduğu pozisyonda Musa Çağıran kafayla sonuca gitti: 1-2. Devamında Mustafa Akçay’ın ekibi hızlı hücumlarla etkisini devam ettirdi, hak ettikleri gol ise 90’da geldi. Sahanın yıldızlarından Lawal, ceza sahası dışından Khalili’ye nazire yaparcasına bir vuruşa imza attı ve maçı noktaladı: 1-3. Bu galibiyetle birlikte Osmanlı için yükseliş devri başladı.
Safa Can Konuksever