MENÜ

Osman Çakmak: 'Bir kez daha gördüm ki biz güçlü bir milletiz'

Dünya Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı’nın teknik direktörü Osman Çakmak, yardım için gittiği Hatay Yayladağı’nda Kavut ailesinin afet çadırında soruları yanıtladı. Çakmak, "Biz bir şeyler yapıyoruz halk olarak güçlüyüz ama devlet hepimizden daha büyük ve daha güçlü. Biz yarın işlerimize döneceğiz ama devletin eli burada olacak." ifadelerini kullandı.

Osman Çakmak: 'Bir kez daha gördüm ki biz güçlü bir milletiz'

Türkiye, 6 Şubat'ta karanlık bir sabaha uyandı… Merkez üstü Kahramanmaraş olan ve tam 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki ayrı deprem ağır yaralar oluştururken, ülke insanı büyük bir kenetlenme örneği gösterdi. Bu milleti başarılarıyla gururlandıran sporcuları ve spor adamları da yaraları sarmak için soluğu afet bölgesinde aldı. Osman Çakmak onlardan sadece biri…

Haberin Devamı

Ampute Milli Takımı ile hem oyuncu hem de teknik direktör olarak 2 Avrupa Şampiyonluğu ve geçen yıl Dünya Kupası Şampiyonluğu yaşayan Osman hoca yaşananlarla alakalı Sabah'ın sorduğu soruları, Kavut ailesinin deprem çadırından cevapladı. İşte Çakmak'ın Sabah'taki o röportajı;

BİZ GÜÇLÜ BİR MİLLETİZ

"Şunu bir kez daha gördüm ki biz güçlü bir milletiz. Güçlü bir karakterimiz var. Herkes yardım etmek istiyor. İnsanlar gerçekten zor bir durumda ama güçlü bir devletimiz var. Konteynerlar, AFAD çadırları kuruluyor."

Osman Çakmak: Bir kez daha gördüm ki biz güçlü bir milletiz

NAKDİ YARDIMLAR ÇOK ÖNEMLİ...

"Çadır kentlere yerleşenler var ama yerleşemeyenler de var. Bu insanların başka bir yere götürülmesi ve orada evlere yerleştirilmesi gerek. Onun için yardımların devlet üzerinden yapılması şart. Böyle olursa bu paralar kentsel dönüşümde kullanılabilir. O yüzden nakdi yardım önemli. Biz bir şeyler yapıyoruz halk olarak güçlüyüz ama devlet hepimizden daha büyük ve daha güçlü. Biz yarın işlerimize döneceğiz ama devletin eli burada olacak."

Haberin Devamı

SPOR SALONU MARKET OLDU

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki kapalı spor salonunun markete çevrildiğini belirten Çakmak, "Ankara'dan 7 tırla geldik. Bizim aldıklarımız dışında değerli insanların gönderdiklerini de halka iletmek için uğraşıyoruz. 5 tırı dağıttık kalan 2 tırlık malzeme ile marketi kurduk. İnsanlarımız sağ olsunlar kendi evlerine kendi çocuklarına hangi çikolatadan, hangi sütten alıyorsa onları göndermişler. Peynirlerin, bakliyatın en iyisini almışlar" bilgisini verdi.

Osman Çakmak: Bir kez daha gördüm ki biz güçlü bir milletiz

'AMCA SOBADA EKMEK ISITAYIM'

Osman hocaya 'Çocuklar nasıl, onların psikolojisi yerinde mi?' diye sorduk, hocanın yanıtı şöyle oldu: "Çocuklar çok masum. Beni duygulandıran bir olay oldu. Hava karardı ayrılacağız, yardım götürdüklerimizden bir tanesi 'Amca sen de bizimle gelecek misin?' diye sordu. 'Ben sabah kahvaltı etmeye geleceğim. Birlikte kahvaltı ederiz' dedim. Bana 'O zaman sana sobanın üstünde ekmek ısıtayım' dedi. Bu konuşma beni öyle etkiledi ki, etkisinden kurtulamıyorum."

ÇAY İÇİRMEDEN BIRAKMIYORLAR

"Biz çadıra tüp getiriyoruz, soba kuruyoruz. Onlar da sobasının üstünde kaynattığı çayı bize ikram ediyor. İçmeden bırakmıyor. Biz böyle yüce gönüllü bir milletiz."

Haberin Devamı

Osman Çakmak: Bir kez daha gördüm ki biz güçlü bir milletiz

YORUM YAZ