MENÜ

Orkun Kökçü, Altın Ayakkabısı'na kavuştu

Hollanda'da 2022-2023 yılının en iyi futbolcusu seçilen Orkun Kökçü, Altın Ayakkabı ödülüne kavuştu. Ruud Gullit ve Jaap Stam gibi isimlerin de oylarını alan Milli futbolcumuz, "Hollanda futbolunun önemli isimlerinin oylarıyla bu ödülü almam beni çok mutlu etti" diye konuştu

Orkun Kökçü, Altın Ayakkabısı'na kavuştu

Geçen sezon kaptanlığını yaptığı Feyenoord'la şampiyonluk yaşayan Orkun Kökçü, bu sezon başında Benfica'ya transfer olmuştu. Orkun, Oyuncular Birliği ve Hollanda Milli Takımı formasını giymiş isimlerden oluşan jürinin oylarını alarak Hollanda Ligi Eredivisie'da 2022-2023 yılının en iyi futbolcusu seçilmişti. Ruud Gullit, Jaap Stam, Arnold Muhren, Arie Haan ve Feyenoord'un uzun yıllar kaptanlığını yapmış Rinus Israel gibi isimler, oylarını Milli futbolcumuzdan yana kullanmışlardı. 

Haberin Devamı

'Topa harika vurdum'

40 yıllık bir tarihi olan bu ödülü Orkun'dan önce şu an Liverpool'da forma giyen eski PSV'li Cody Gakpo kazanmıştı. Orkun, büyük bir farkla elde ettiği Altın Ayakkabı'sına kavuştu. Geçtiğimiz cumartesi günü Portekiz Ligi'nde ilk kez ağları müthiş bir golle havalandıran ve dün ödülünü Hollanda'da alan tecrübeli oyuncu, "Hollanda'nın önemli isimlerinin oylarıyda bu ödülü almam beni çok mutlu etti. Gol atacağımı ise biliyordum çünkü bunu daha önceleri de Feyenoord'da sık sık bunu yapmıştım. Topa harika vurdum ve köşeye gideceğini hemen anladım. İlk golümü taraftarlarımız karşısında atmak istiyordum ve Estadio da Luz'da bunu başardım" diye konuştu.

'Çok büyük bir kulüp'

Benfica ile ilgili olarak da Orkun, "İnanılmaz derecede büyük bir kulüp. Hollanda'daki ve hatta Türkiye'deki insanların bu takımın ne kadar büyük ve devasa olduğunu bildiğini sanmıyorum. Taraftar kitlesi çok fazla, Portekiz'in en büyüğü ve her hafta stadyumdaki atmosfer çılgınca. Feyenoord'da topu daha fazla sahiptim ama Benfica'da çok fazla tecrübeli ve topa sahip olabilen isimler var. Takımımızda Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan iki futbolcu (Di Maria ve Otamendi) bulunuyor. Yoğun bir tempodayım. Bu akşam Milli Takım'a katılmak için Türkiye'ye gideceğim. Üst seviyede oynadığınız zaman çok yoğun bir maç programınız oluyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bir ödül daha kazanabilir

Orkun, Hollanda'daki ESPN kanalının da benzer verdiği bir ödül olan 2022/23 sezonu Hollanda 1. Ligi Ödülleri'nde (Eredivisie Awards) yılın futbolcusu adayları arasında da gösteriliyor. Yıldız oyuncu, eski takım arkadaşları Santiago Gimenez ve David Hancko, geçen sezon Twente'de forma giyen Vaclav Cerny ve PSV Eindhoven'dan Xavi Simons ile de yılın en iyisi olmak için için yarışacak. Yılın Futbolcusu ödülünün kazananı, Hollanda 1. Lig kulüplerinin kaptanları ve Hollanda Futbolcular Birliği üyeleri arasında yapılacak oylamayla belirlenecek. Ödülün sahibi bu akşam 21.30'da Hollanda'nın Utrecht kentindeki DeFabrique etkinlik merkezinde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

Mehmet Çağrı Davran

Orkun Kökçü, Altın Ayakkabısına kavuştu

YORUM YAZ