MENÜ

ONUACHU'DAN ESTETİK GOL! (ÖZET) Trabzonspor-Konyaspor maç sonucu: 2-1

Süper Lig'de Fenerbahçe zaferiyle moral bulan Trabzonspor sahasında Konyaspor'u konuk etti. Bordo-Mavililer, Akyazı'da Paul Onuachu'yla 1-0 öne geçse de 77'de Louka Prip'in golüne engel olamadı. Ancak Onuachu 85'te bir kez daha sahneye çıktı, adeta Zlatan İbrahimovic'e nazire yaparcasına şık bir gol attı ve Fırtına 2-1 kazandı.

ONUACHU'DAN ESTETİK GOL! (ÖZET) Trabzonspor-Konyaspor maç sonucu: 2-1

Süper Lig'in 12. haftasının perdesi bugün açıldı. Geçtiğimiz hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 3-2 deviren ve Sarı-Lacivertliler'in 19 maçlık müthiş galibiyet serisini bitiren Trabzonspor sahasında Konyaspor'u konuk etti.

Haberin Devamı

Seriyle girmek istiyordu

Son 7 maçını kazanamayan, teknik direktörlüğe Hakan Keleş'i oturtan ve yönetimi kongreye giden Konya çalkantılı günler geçiriyordu. Bordo-Mavililer, İç Anadolu ekibinin bu durumundan yararlanarak milli araya seriyle girmek istiyordu.

Onuachu'dan duble!

Fenerbahçe galibiyetiyle moralli olan Karadeniz devi, Konya karşısında da kazandı. Karşılaşmanın ilk yarısında iki kez direk gole izin vermedi, fileler havalanmadı. İkinci devrede tam 3 kez ağlar sarsıldı. 59'da perdeyi Paul Onuachu açtı, 75'te Louka Prip kaleci Uğurcan'ı avladı. 85'te ise sahneye yeniden Onuachu çıktı. Sırtı kaleye dönükken topuğuyla harika bir gol atan başarılı futbolcu adeta birbirinden estetik goller atan Zlatan İbrahimovic'e nazire yaptı.

Haberin Devamı

3. sıraya yükseldiler

Mücadeleden başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmayı Fırtına 2-1 kazandı ve 2 maçlık seri yakaladı, puanını 22'ye yükseltti. Böylece Karadeniz ekibi maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. 10 puanda kalan Konya'nın ise galibiyet hasreti 8 maça çıktı.

CANLI ANLATIM

1' Mücadelenin hakemi Cihan Aydın ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

21' İlk tehlikeli atak... Berat içeri çevirdi, Adil istediği gibi uzaklaştıramadı, penaltı noktasında Onuachu önüne düşen topa kötü vurdu, aut. 

DİREK!

28' Konyaspor gole çok yaklaştı! Cikalleshi sol çaprazdan kaleyi düşündü ancak arka direkte Calvo 1 metreden vurdu, topu üst direğe nişanladı!

ONUACHUDAN ESTETİK GOL (ÖZET) Trabzonspor-Konyaspor maç sonucu: 2-1

30' Cicaldau'nun kullandığı köşe vuruşunda Uğurcan Yazgılı'nın kafası kaleyi bulmadı.

31' Sol kanattan yine hızlı çıkan Konyaspor'da Cicaldau, Baniya'dan sıyrılıp içeriye çevirdi. Uğurcan Çakır topu güçlükle kornere yolladı.

32' Kullanılan köşe vuruşunun devamında Moreno sağ kanattan içeriye çevirdi. Soner Dikmen'in kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

ONUACHUDAN ESTETİK GOL (ÖZET) Trabzonspor-Konyaspor maç sonucu: 2-1

45' İlk yarının sonuna +1 ekleniyor.

BİR DİREK DAHA!

45+1' İçeri yapılan ortada kaleci Bernardoni topu sektirdi, sağ çaprazdan Visca çok sert vurdu ancak top yan direkten oyun alanına döndü.

İlk devre sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

ÇOK NET KAÇTI!

50' Pepe'nin orta alandan ceza sahasına sürüklediği topta Onuachu kaleyi denedi. Paul Bernardoni'nin kurtardığı top kornere gitti.

Haberin Devamı

GOL!

59' Pepe sağ kanattan ceza alanına sert bir pas gönderdi, Calvo uzaklaştıramadı, arkaya seken top Onuachu'nun önünde kaldı, yıldız oyuncu net vuruşla Trabzonspor'u 1-0 öne geçirmeyi başardı.

61' Hızlı çıkan Konyaspor'da Cicaldau'nun ceza sahası içi sol çaprazından çektiği şut direğin dibinden yan ağlarda.

ONUACHUDAN ESTETİK GOL (ÖZET) Trabzonspor-Konyaspor maç sonucu: 2-1

72' Sol kanattan Bakasetas serbest vuruşu kullandı, penaltı noktasında Onuachu kafayı vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

74' Moreno ceza sahası dışından şansını denedi fakat şutu etkisiz.

GOL!

77' Moreno topu kaptı, Nelson'a attı, sol kanattan içeri çevrilen topta Prip içerde iyi bir kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi: 1-1.

81' Bakasetas çok uzaklardan kazanılan serbest vuruşta kaleyi düşündü, kaleci Bernardoni başarılı.

HARİKA GOL!

85' Enis Destan ceza alanında vurdu, savunmadan seken top yine önünde kaldı, içeri çevirdi, Onuachu sırtı kaleye dönükken topuğuyla çok şık bir gol attı ve Trabzonspor'u bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

Haberin Devamı

Karşılaşma sona erdi, 3 puan Trabzonspor'un!

 

Trabzonspor-Konyaspor 11'ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Mehmet Can, Baniya, Denswil, Larsen, Berat, Mendy, Abdülkadir, Pepe, Visca, Onuachu.

Konyaspor: Bernardoni, Ahmet, Adil, Calvo, Yasir, Soner, Uğurcan, Muric, Cicaldau, Moreno, Cikalleshi.

 

Abdullah Avcı: Bu işin duygusunu ve ruhunu kaybetmemek gerekiyor!

ONUACHUDAN ESTETİK GOL (ÖZET) Trabzonspor-Konyaspor maç sonucu: 2-1

YORUM YAZ