MENÜ

Okan Buruk'a şok sözler! 'Şampiyonlar Ligi hocası değil...'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag mağlubiyetinin ardından sert eleştiriler aldı.

Okan Buruk'a şok sözler! 'Şampiyonlar Ligi hocası değil...'

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta mücadelesinde Galatasaray, Kopenhag deplasmanına konuk oldu. Parken Stadyumu'ndaki maçı Galatasaray 1-0'lık skorla kaybetti. Karşılaşmada Kopenhag'a galibiyeti getiren golü 58. dakikada Lukas Lerager attı. Galatasaray, Manchester United'ın sahasında Bayern Münih'e 1-0 kaybetmesiyle grubu 3. sırada tamamladı. Sarı-kırmızılı takım yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Haberin Devamı

ASLAN, DEV KAZANCI KAÇIRDI!

Sarı kırmızılı ekip, Kopenhag karşısında 3 puana uzanmış olsaydı, 2,8 milyon Euro galibiyet primi kazanacaktı. Galatasaray, son 16 turu vizesini de alsaydı 9,6 milyon Euro'yu da elde etmiş olacaktı.UEFA Şampiyonlar Ligi'nde katılım, katsayı ve performans primlerinden şu ana kadar 31,2 milyon Euro kazandı.

Okan Buruka şok sözler Şampiyonlar Ligi hocası değil...

"BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ, KUPAYI KAZANMAK"

Kopenhag maçının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Kaybetmek istemiyorduk. 2 seçeneğimiz vardı. Kazanarak Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek ya da diğer maça göre Avrupa Ligi'nde devam etmek. Oyun beklediğimiz gibi oldu. Maça başlarken kanat oyuncularına büyük iş düşüyordu. Merkezi kapatıyorlardı. Burada daha çok üretmek istiyorduk ama ilk yarıda çok net pozisyon üretemedik.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

İkinci yarıda daha çok ürettik. Ziyech ve Mertens'in oyuna almak istiyorduk. Hücumda bize enerji getirecek oyuncular kenara geldiği anda gol yedik. Daha sonra Bakambu ile iki forvete döndük. Belki birinci golü bulsak, ikinci golü de bulabilirdik. Çok fazla orta yaptık ama forvetlerimizi buluşturamadık. Net kurtarışlar, çizgiden çıkan toplar oldu. Kazanamadığımız için üzgünüz "Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Ligi. Avrupa'da da tekrar kupa kazanmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

OKAN BURUK'A SERT ELEŞTİRİ

Parken Stadyumu'ndaki yenilginin ardından Okan Buruk, bazı sert eleştirilere de maruz kaldı. SkySpor'da yorum yapan Beşiktaş ve A Millî Futbol Takımı'nın eski yıldızı Batuhan Karadeniz, Buruk'un Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir teknik direktör olmadığını iddia etti.

Okan Buruka şok sözler Şampiyonlar Ligi hocası değil...

Karadeniz, "Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi antrenörü değil. Olamaz! Ben Ziyech'in ayakkabısını sahaya koyarım ama bu Tete'yi oynatmam! Senin 10 numaran yok mu? Mertens'in kariyerine yazık" ifadelerini kullandı.

AVRUPA LİGİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Avrupa Ligi Play-Off kuraları 18 Aralık'ta Nyon'daki UEFA merkezinde 15.00'te çekilecek. Sarı-Kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden geldiği için kura avantajına sahip olacak. Aslan, Avrupa Ligi gruplarını ikinci bitiren takımlardan biriyle eşleşecek ve eşleşmede ilk maçı İstanbul'da oynayacak. İlk karşılaşmalar 15, rövanşları ise 22 Şubat'ta oynanacak.

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ KİMLER?

Kuralar kadar muhtemel rakiplere de gözler çevrildi. Nyon'daki kura öncesinde Aslan'ın muhtemel rakipleri belli oldu.

İşte o rakipler...

▪️ Freiburg / West Ham
▪️ Marsilya / Brighton
▪️ Betis / Rangers / Sparta Prag
▪️ Sporting
▪️ Toulouse / U. St. Gilloise
▪️ Rennes / Villarreal
▪️ Slavia Prag / Roma
▪️ Karabağ / Molde

Okan Buruka şok sözler Şampiyonlar Ligi hocası değil...

 

YORUM YAZ