MENÜ

Ndayishimiye'yi keşfeden scout Ahmet Arslan yıldız oyuncunun hikayesini anlattı!

Başakşehir'den, Nice'e 16 milyon Euro bedelle giden Ndayishimiye'yi keşfeden scout Ahmet Arslan, yıldız oyuncunun hikayesini FANATİK'e anlattı. Arslan, 24 yaşındaki futbolcunun, Türkiye kariyerine Malatyaspor'da asgari ücret karşılığında başladığını belirtti!

Ndayishimiye'yi keşfeden scout Ahmet Arslan yıldız oyuncunun hikayesini anlattı!

Başakşehir'den, Nice'e transfer olan Youssouf Ndayishimiye'yi keşfedip Türkiye'ye getiren scout Ahmet Arslan, FANATİK’e konuştu. Genç orta saha oyuncusunu keşfettikten sonra uzun bir süre takip altına aldığını ifade eden Arslan, "Burundi gibi bir ülkede oyuncu bulabilmek çok zor.

Haberin Devamı

Çünkü güvenlik açısından problemli bir bölge. Bununla beraber ulaşım da oldukça sıkıntılı. Tüm bunlara rağmen oyuncuyu tam 2 yıl boyunca takip ettim. Çok sayıda maçını izledim. Türkiye'ye getirmeye karar verdiğimde Yeni Malatyaspor'u ikna etmek için çok uğraş verdim. Neticesinde de ikna ettik. 50 bin Dolar bonservisi vardı. Kulübüne bu parayı verdik" dedi.

Ndayishimiyeyi keşfeden scout Ahmet Arslan yıldız oyuncunun hikayesini anlattı

'Nereden buldular' diyorlardı!

Oyuncunun Malatyaspor yolculuğunun asgari ücret ile başladığını söyleyen Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Malatyaspor'da da kendisine asgari ücret maaş verildi. Tabi ilk geldiğinde tepki gösterenler vardı. 'Nereden getirdiler bu saatçiyi!' diyorlardı. Kısa sürede kendisini gösterdi ve kadronun en önemli parçası haline geldi. Tabi kendisini ispatlayınca maaşına zam yapıldı, 10 bin Dolar'a oynadı. Ardından da Başakşehir Kulübü erken davranıp ondaki potansiyelini değerlendirdi ve onu kadrosuna kattı."

Haberin Devamı

'Oyuncu keşfi çok önemli'

"Sonuç olarak asgari ücretle geldiği Süper Lig'den çok ciddi bir bedelle gitti. Kulüplerimizin oyuncu keşfine ne kadar önem vermesi gerektiğini bu transferle bir kez daha anladık. Avrupa bunu en az 10 yıldır planlı şekilde yapıyor. 2014'te gittiğim bir turnuvada 12-13 yaş grubunu izleyen 5 büyük ligin oyuncu avcıları vardı. Biz çok geç kaldık ama yine de yetişebiliriz."

Ndayishimiyeyi keşfeden scout Ahmet Arslan yıldız oyuncunun hikayesini anlattı

FANATİK ÖZEL / Mertcan Polat

YORUM YAZ