MENÜ

Muhteşem golün mimarı Dries Mertens, Gheorghe Hagi'yi geride bıraktı

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 2-2'nin rövanşında temsilcimiz Galatasaray'ın Zalgiris'i konuk ettiği karşılaşmada Dries Mertens harika bir gol attı. D-Smart'ta yayınlanan karşılaşmada Belçikalı yıldız, Rumen efsane Gheorghe Hagi'yi geride bırakarak adını Galatasaray tarihine yazdırdı.

Muhteşem golün mimarı Dries Mertens, Gheorghe Hagi'yi geride bıraktı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda temsilcimiz Galatasaray, 2-2'nin rövanşında Litvanya ekibi Zalgiris'i Rams Park'ta D-Smart'ta yayınlanan mücadelenin sonunda 1-0 mağlup etti ve adını 3. ön eleme turuna yazdırdı.

Haberin Devamı

ZANIOLO KADRODA YOK! SEBEBİ...

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Zalgiris karşısına şu ilk 11'ler çıktı: Muslera, Angelino, Abdülkerim, Nelsson, Boey, Berkan, Oliveira, Kerem, Barış Alper, Mertens, Halil

Sarı-kırmızılı takımda İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo maçın kadrosunda yer almadı. Okan Buruk, maç öncesi yaptığı açıklamada; "Zaniolo dün taktik idmanın en sonunda kasığında bir ağrı hissetti. Yoksa bugün ilk 11'de olacaktı. Çok olumsuz bir şey yok ama ağrısının olduğunu ve oynayamayacağını söyledi. 2-3 güne antrenmanlara başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Nicolo Zaniolo, karşılaşmayı tribünden takip etti.

Galatasaray'ın yedek kulübesi ise şu oyunculardan oluştu: Ahmet Şen, Dubois, Midtsjö, Yunus Akgün, Kaan Ayhan, Emin Bayram, Emre Kılınç, Baran Aksaka, Morutan, Hamza Akman, Kazımcan, Bakambu

Haberin Devamı

Muhteşem golün mimarı Dries Mertens, Gheorghe Hagiyi geride bıraktı

41 BİN TARAFTAR SEYRETTİ

Bu sezon ilk iç saha maçında takımlarını yalnız bırakmayan sarı-kırmızılı taraftarlar, Zalgiris mücadelesinde tribünleri doldurdu. RAMS Park’ta oynanan müsabakayı toplam 41 bin 505 taraftar izledi.

ZAHA VE KEREM DEMİRBAY TRİBÜNDE, ICARDI LOCADA

Galatasaray'ın yeni transferleri Wilfried Zaha ve Kerem Demirbay, karşılaşmayı tribünde takip etti. Sakatlığını atlatan ancak UEFA listesinde yer almayan Torreira da tribünde karşılaşmayı izledi.

Sarı-kırmızılıların yıldız forveti Mauro Icardi ise karşılaşmayı locada takip etti.

MERTENS'TEN HARİKA GOL!

Maça baskılı başlayan Galatasaray maçın ilk bölümünde pozisyonlar bulsa da golü bir türlü bulamadı. 31. dakikada Kerem, sağdan kullandığı köşe vuruşunda topu ceza yayına kesti. O noktada bulunan Mertens, gelişine harika vurdu ve topu ağlara gönderdi.

HAGI'YI GERİDE BIRAKIP TARİHE GEÇTİ

Dries Mertens, Zalgiris ağlarına gönderdiği bu harika golle Galatasaray tarihine geçti. Gheorghe Hagi'yi (36 yaş 32 gün vs Milan) geride bırakan Mertens(36 yaş, 88 gün) Galatasaray formasıyla Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı yabancı oyuncu oldu.

JUAN MATA, MERTENS İLE MESAJLAŞMASINI PAYLAŞTI

Geçen sezon Galatasaray'da forma giyen Juan Mata, dün Mertens ile yaptığı mesajlaşmayı paylaştı.

Haberin Devamı

Mesajlaşmada Mata, Mertens'e; "Yarın için başarılar. GOL atıp bana adayacaksın." yazıp golf emojisi koymuş. 'Tamam, söz' diye cevap veren Mertens, golü attıktan sonra golf vuruşu hareketi yaptı.

Muhteşem golün mimarı Dries Mertens, Gheorghe Hagiyi geride bıraktı

BARIŞ ALPER'İN GOLE TEPKİSİ DİKKAT ÇEKTİ

Mertens'in harika golünü iyi bir noktadan izleyen Barış Alper Yılmaz, topun ağlara gitmesinin ardından başını iki elinin arasına aldı ve şaşkınlığını dile getirdi.

BAKAMBU SÜRE ALDI

Galatasaray'ın yeni transferi Cedric Bakambu, 78. dakikada oyuna girerek yeni takımıyla ilk resmi maçına çıktı.

OKAN BURUK BİR İLKİ YAŞADI

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk bir ilki yaşadı. Galatasaray’ın başında teknik direktör olarak Avrupa kupalarında bu sezon ilk kez mücadele eden Buruk, Zalgiris maçıyla birlikte ilk kez Avrupa'da galibiyet elde etti.

Okan Buruk'un öğrencileri UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Zalgiris Vilnius ile 2-2 berabere kalmıştı.

Muhteşem golün mimarı Dries Mertens, Gheorghe Hagiyi geride bıraktı

YORUM YAZ