MENÜ

MKE Ankaragücü 7 maç sonra kazandı! (MKE Ankaragücü 2-1 Başakşehir)

Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, Trendyol Süper Lig’in 30. hafta mücadelesinde Çağdaş Atan’ın ekibini 2-1 mağlup ederek yedi maç aradan sonra kazandı. Başakşehir’in üç maçlık galibiyet serisi ise başkentte son buldu. İşte karşılaşmaya dair tüm detaylar…

MKE Ankaragücü 7 maç sonra kazandı! (MKE Ankaragücü 2-1 Başakşehir)

Trendyol Süper Lig’in 30. hafta mücadelesinde MKE Ankragücü ile Başakşehir, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada goller ikinci devrede geldi ve MKE Ankaragücü, Başakşehir’i 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

PERDEYİ TOLGA CİĞERCİ AÇTI

İkinci yarının henüz başında MKE Ankaragücü, Ali Sowe’un ceza sahasında yerde kalmasının ardından penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Tolga Ciğerci, 67. dakikada ağları havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden 10 dakika sonra Ali Sowe harika çalımların ardından ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunu yaparak farkı ikiye çıkardı. Konuk ekipte Figueiredo 80. dakikada kale sahasından topa dokunarak farkı bire indirdi. Kalan sürede başka gol olmayınca mücadele 2-0 sona erdi.

7 MAÇ SONRA GALİBİYET

MKE Ankaragücü, bu galibiyetle birlikte Trendyol Süper Lig’de 7 maç aradan sonra 3 puan aldı. Başakşehir’in ise üç maçlık galibiyet serisi Ankara’da son buldu. MKE Ankaragücü bu sonuçla puanını 33’e yükseltirken Başakşehir ise 42 puanda kaldı.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü - Başakşehir maçının ilk 11'leri

MKE Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Mujakic, Atakan, Alper, Pedrinho, Tolga, Morutan, Tasos, Bassogog, Ali Sowe.

Başakşehir: Muhammed, Ömer Ali, Hamza, Opoku, Lima, Onur, Deniz Türüç, Berkay, Aleksic, Davidson, Piatek.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

55' PENALTI! | MKE Ankaragücü penaltı kazandı... Ali Sowe ceza sahası içi sağ çaprazında Opoku'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi.

57' GOL | Tolga Ciğerci attı, MKE Ankaragücü öne geçti... Penaltıyı kullanan Tolga Ciğerci sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Muhammed'in sağından ağlarla buluştu: 1-0.

67' GOL | Ali Sowe attı, fark ikiye çıktı... Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Ali Sowe çalımlarının ardından sol ayağıyla vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu: 2-0.

80' GOL | Figueiredo attı, fark bire indi... Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Pelkas sol ayağıyla vuruşunu yaptı, yavaş giden ve Figueiredo'dan seken top ağlarla buluştu: 2-1.

 

YORUM YAZ