MENÜ

Milli Takım'da Montella dönemi resmen başladı

A Milli Takım’da Vincenzo Montella dönemi resmen başladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katılım sağladığı imza töreninde Montella A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü oldu. İtalyan teknik adamla 3 yıllık bir sözleşme imzalandı. Montella, “EURO 2024’te olacağız” mesajı verdi

Milli Takım'da Montella dönemi resmen başladı

A Milli Takım’da yeni teknik direktör Vincenzo Montella için imza töreni düzenlendi. Stefan Kuntz ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrılmasının ardından A Milli Takım’da göreve Vincenzo Montella getirildi. İtalyan teknik adamla 2026 yılına kadar 3 yıllık anlaşma sağlandı. Törende konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Montella ile anlaştığımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Bu güzel aileye hoş geldin diyorum. Bu çok önemli görevinde başarılar diliyorum. Montella, hem teknik adamlık başarısıyla hem de saha dışındaki tutumuyla kendisine sevgi, saygı duyulmasını sağladı. Buradan gittikten sonra da burayla alakalı övgü dolu açıklamalar yaptı. Şimdi de aynı istikrarı Milli Takım için göstermesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘İstanbul’da ikamet edecek’

“Montella İstanbul’da ikamet edecek. Ayrıca sadece İstanbul ve Trabzon’da maç izlemeyecek. Hafta sonu Konya-Beşiktaş maçını izleyecek. Ardından Kayseri’ye geçip Kayseri-Başakşehir maçını izleyecek. Teknik ekipte yardımcı Türk antrenörler olacak. Hedefimiz iki Türk antrenör. Görüşmeler gerçekleştirdikten sonra hocamızla birlikte karar vereceğiz.”

‘Önceliğimiz aile olmayı başarmak’

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, geleceğe vurgu yaptı ve Milli Takım’da önce aile olmayı başaracaklarını söyledi. Montella’nın açıklamaları ise şu şekilde: “Bu görevi kabul ederken hiç tereddüt etmedim. Başkanımızın dediği gibi genç bir takıma sahibiz. Bu gururlu duyguları, milli duyguları sahadaki oyunumuzla tüm halkımıza hissettirmek istiyoruz. Milli formayı giymek hediye değil çok büyük bir prestijdir. Çok önemli bir ulusu temsil ediyoruz. Çok önemli bir görev ve sorumluluğumuz var. Bunun da en iyi şekilde üstesinden gelmeye çalışacağız. Benim ilk hedefim geleceğe bakmak. Bugünün gerçeklerini ve neler yapmamız gerektiğini biliyoruz ama ilk hedef geleceğe bakmak. Burada önemli olan şey yardımlaşma. Kulüp antrenörlerinin bize, bizim onlara bilgi akışını sağlamamız lazım. EURO 2024’e katılmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Haberin Devamı

‘Hep beraber karar aldık’

İmza törenine katılan Milli Takımlardan Sorumlu Yönetici Hamit Altıntop’un açıklamaları şu şekilde: “Başkanımız her şeyi söyledi. Hedeflerimize ulaşmak için kararlar alınması gerekiyordu. Başkanımızın liderliğinde yönetim kurulumuz ile istişare ederek yeni kararlar aldık. Vincenzo Montella kararı ortaya çıktı. Hayırlı olmasını diliyorum. Hedefimiz EURO 2024’e katılmak ve Almanya’daki kıymetli Türk vatandaşlarımızla bir araya gelmek.”

Mehmet Topal iddiası

Montella’nın ekibinde Türk yardımcıların olacağı açıklandıktan sonra gündeme futbolu bırakıp teknik direktörlüğe geçişe hazırlanan Mehmet Topal’ın adı geldi. Lisanslarını alan Mehmet Topal’ın Montella’nın ekibinde düşünülen isimlerden biri olduğu ifade edildi.

YORUM YAZ