MENÜ

Milli gurur Orkun Kökçü!

A Milli Takımımız’ın yıldızlarından Orkun Kökçü, Hollanda’da iki gün içerisinde iki önemli ödülün sahibi oldu. Orkun, önce Altın Ayakkabı’yı aldı ve daha sonra da Hollanda’da geçen sezonun en iyi oyuncusu seçildi.

Milli gurur Orkun Kökçü!

Geçen sezon Hollanda’da Feyenoord formasıyla kaptan olarak lig şampiyonluğu yaşayan Orkun Kökçü, bu sezon başında Portekiz devi Benfica’ya transfer olmuştu. Yeni takımındaki ilk golünü, Milli ara öncesinde iç sahada 4-0 kazanılan Vitoria Guimaraes mücadelesinde atan Orkun, Ay-Yıldızlılar’ın kampına katılmadan önce de bireysel anlamda iki büyük gurur yaşadı. Orkun, geçtiğimiz pazar günü önce De Telegraaf Gazetesi’nin organizasyonundaki Oyuncular Birliği ve Hollanda Milli Takımı formasını giymiş Ruud Gullit ve Jaap Stam gibi isimlerin oylarını alarak 2022- 23 sezonunun Altın Ayakkabı’sının sahibi oldu. Önceki gün de ESPN kanalı tarafından yine Hollanda’da yılın en iyi oyuncusu unvanını aldı.

Haberin Devamı

Milli gurur Orkun Kökçü

22 yaşındaki futbolcu, Hollanda Ligi’nde 2022-23 sezonunun en iyi oyuncusu unvanını elde etti.

‘Şimdi aklım Milli Takım’da’

Çok mutlu olduğunu belirten 22 yaşındaki yıldız, yeni takımı Benfica ile ilgili olarak da “İnanılmaz derecede büyük bir kulüp. Hollanda’daki ve hatta Türkiye’deki insanların bu takımın ne kadar büyük ve devasa olduğunu bildiğini sanmıyorum. Taraftar kitlesi çok fazla, Portekiz’in en büyüğü ve her hafta stadyumdaki atmosfer çılgınca. Takımımızda Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan iki futbolcu (Di Maria ve Otamendi) bulunuyor. Şimdi ise Milli Takım’a katılacağım. Oradan da iyi sonuçlar alarak, Milli arayı güzel kapatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Milli gurur Orkun Kökçü

Milli yıldızımızın, rakiplerine büyük bir fark atarak Altın Ayakkabı’nın sahibi olduğu bildirildi.

YORUM YAZ