MENÜ

Messi, Maradona'nın izinde! Deschamps'ın planını bozdu, Arjantin'i Dünya Şampiyonu yaptı

2022 Dünya Kupası Finali'nde 90 dakikası 2-2, uzatma dakikaları 3-3 sona eren maçta penaltılarda Fransa'ya üstünlük kuran Lionel Messi önderliğinde Arjantin, tarihindeki 3. Dünya Kupası şampiyonluğunu elde etti. 35 yaşındaki yıldız solak, efsane Diego Maradona'nın 1986'da yaptığı gibi Arjantin'i şampiyon yaptı, ülkesiyle Copa America'dan (2021) sonra ikinci zaferini yaşadı.

Messi, Maradona'nın izinde! Deschamps'ın planını bozdu, Arjantin'i Dünya Şampiyonu yaptı

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin ile Fransa, Lusail Stadı'nda kozlarını paylaştı, dev nefesleri kesti. Normal süresi 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten mücadelede penaltı atışlarına gidildi. Seri penaltı atışlarında rakibine 4-2'lik üstünlük sağlayan Arjantin, 3. kez Dünya Şampiyonu oldu. Penaltılarda Arjantinli oyuncular 4'te 4 yaparlarken Fransa, 4 penaltı vuruşundan 2'sini kaçırdı.

Haberin Devamı

Emiliano Martinez kalesinde devleşti

Penaltılarda Arjantinli oyuncular 4'te 4 yaparlarken Fransa, 4 penaltı vuruşundan 2'sini kaçırdı. Uzatma dakikalarının son anlarında kalesinde devleşen, penaltılarda Coman'a geçit vermeyen Emiliano Martinez, "Penaltılar öncesinde sakindim. Takım arkadaşlarıma, 'Sakin olun. O iş bende." dedim. diye konuştu.

Messi, Maradonanın izinde Deschampsın planını bozdu, Arjantini Dünya Şampiyonu yaptı

Martinez, maç öncesi yaptığı açıklamada, "Dünya Kupası finalinde olmak çılgınca. İlk maçı kaybettik ve ardından her mücadelede büyük bir gelişim gösterdik. İnsanlar Fransa'nın favori olduğunu söylüyor ama bizim avantajımız tarihin en iyi oyuncusuna (Lionel Messi) sahip olmak. Messi, Copa America'yı kazandığımız 2021'den bile çok daha iyi durumda" ifadelerini kullanmıştı. Son saniyelerde müthiş bir kurtarış yapan, seri penaltı atışlarında da devleşen Arjantinli Martinez, turnuvanın en iyi kalecisi seçildi.

Haberin Devamı

Arjantinli taraftarlar Dünya Kupası şampiyonluğunu kutluyor

Messi, Didier Deschamps'ın planını bozdu

Fransa'nın teknik direktörü Didier Deschamps, Arjantin maçı öncesi, "Üçüncü yıldızı takmak istiyoruz. Lionel Messi'yi durdurmak için bir planım olacak" demişti. Arjantinli süperstar, Fransız teknik adamın planlarını bozdu.

Messi, Maradonanın izinde Deschampsın planını bozdu, Arjantini Dünya Şampiyonu yaptı

2. Dünya Kupası finalinde ilk şampiyonluğu

Arjantin, Lionel Messi’nin yıldızlaştığı mücadelede şampiyonluk sevinci yaşadı. Fransa ağlarını 2 kez sarsan Messi, kariyerindeki 2. Dünya Kupası finalinde ilk şampiyonluğunu kazandı. Yıldız solak, 2014 yılında Arjantin formasıyla, Almanya’ya karşı final mücadelesinde uzatmalarda 1-0 kaybetmişti. Almanya’da Mario Götze’nin uzatma devrelerinde attığı gol ile kaybeden Arjantin’de Messi, 2014’te kaybettiği finali Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde telafi etti.

Messi, Maradonanın izinde Deschampsın planını bozdu, Arjantini Dünya Şampiyonu yaptı

Diego Maradona'nın izinde!

35 yaşındaki süperstar Lionel Messi, efsane Diego Maradona'nın 1986'da yaptığı gibi Arjantin'i şampiyon yaptı ve ülkesiyle Copa America'dan (2021) sonra ikinci zaferini yaşadı. Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Hırvatistan'ı 3-0 devirip, adını finale yazdıran Arjantin'de ülkenin kahramanı Lionel Messi, koleksiyonundaki tek eksik parçayı Dünya Kupası Şampiyonluğu ile tamamladı.

Haberin Devamı
https://www.instagram.com/p/CmUluInI7IG/

Altın top ödülü Messi’nin oldu

Arjantin’in şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Lionel Messi, turnuvanın en iyi oyuncusuna verilen altın top ödülünün sahibi oldu. 35 yaşındaki yıldız, turnuvada 7 gole imza attı. Arjantin’in kalecisi Emiliano Martinez, 2022 Dünya Kupası’nın en iyi kalecisi seçilirken, takım arkadaşı Enzo Fernandez, en iyi genç oyuncu seçildi.

https://www.instagram.com/p/CmUY72GoKqD/
YORUM YAZ