MENÜ

Merih Demiral transferinde yeni gelişme!

Atalanta forması giyen A Milli Takım'ın yıldız futbolcusu Merih Demiral bir başka İtalyan devine transfer olması an meselesiydi. Ancak PSG - Inter ve Atalanta üçgeninde yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. İşte Merih Demiral'ın transfer gerçekleri...

Merih Demiral transferinde yeni gelişme!

 A Milli Takım'ın yıldız stoperi Merih Demiral'ın Atalanta'dan ayrılarak bir başka İtalyan devine gitmesi gündemdeydi. PSG - Inter ve Atalanta arasında gerçekleşen transfer görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Merih Demiral kariyerine Atalanta kulübünde devam edecek. İşte Merih Demiral transfer gündeminde yaşanan tüm detaylar...

Haberin Devamı

42 MAÇA ÇIKMIŞTI

Geçen sezon Atalanta formasıyla 42 maça çıkan Merih Demiral 2 gol atıp, 3 de asist yapmıştı. 24 yaşındaki stoperimiz Şampiyonlar Ligi'nde Mahchester United deplasmanında harika bir kafa golüne imza atmıştı. Bu sezon yine Atalanta'nın değişmez isimleri arasında yer alan Merih, 17 maçta forma giydi ve 1 gol atma başarısı gösterdi.

20 MİLYON EURO'YA GELMİŞTİ

İtalya kariyeri Sassuolo ile başlayan Merih Demiral'ın bir sonraki durağı 18 milyon Euko karşılğında Juventus olmuştu. Atalanta geçen sezon Juventus'tan 5 milyon Euro bedelle kiraladığı Merih Demiral'ın bonservisini bu sezon başında 20 milyon Euro'ya almıştı.

EN ÇOK BONSERVİS ÖDENEN TÜRK FUTBOLCU

Merih Demiral 20 milyon Euro'luk transfer sonrası Türk futbol tarihine geçti. Milli yıldız 51 milyon 950 bin Euro ile en çok bonservis ödenen Türk futbolcu oldu. 200 bin Euro'ya Alcanenense'den Sporting'e transfer olan Merih için Alanyaspor 3.5 milyon Euro bonservis öderken 8 milyon Euro karşılığında Sassuolo'ya satmıştı. Juventus ve sonrasında Atalanta sırasıyla 19.5 milyon ve 20 milyon Euro bonservis ödedi.

Haberin Devamı

2026'YA KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

Bu sezon 18 maça çıkan milli oyuncu, rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısı gösterdi. Merih Demiral'ın Atalanta ile olan sözleşmesi 2026'da sona erecek. Başarılı futbolcunun güncel piyasa değeri 25 milyon Euro olarak gösteriliyor. Merih Demiral şu ana kadar 35 kez A Milli Futbol Takımı formasını giydi. Karamürsel altyapısında futbola başlayan Merih Demiral, daha sonra sırasıyla Fenerbahçe, Alcanenense, Sporting Lizbon, Alanyaspor, Sassuolo ve Juventus'ta oynadı.

PSG SKRINIAR'I ALAMADI

Inter'le sözleşmesi sezon sonunda bitecek Slovak Stoper Milan Skriniar'la PSG çok yakından ilgileniyordu. Bu transfer için uğraş veren PSG 5-6 milyon Euro civarında bonservis ödemek istedi. Inter ise bu teklifi kabul etmedi. Milan Skriniar sezon sonu PSG'ye gitmek isterse Fransızlar bonservis ödemeyecek.

TEK ADAY MERİH DEMİRAL'DI

Inter 15-20 milyon Euro civarında bir bonservis Skriniar için PSG'den alabilseydi Atalanta forması giyen Merih Demiral'ı kadrosuna katabilecekti. Ancak Skriniar - PSG transferi gerçekleşmeyince bu transfer rafa kalktı. Merih Demiral'ı kadrosuna katmak isteyen Inter bütçede sıkıntı yaşayacağı için bu transferi sezon sonuna bıraktı.

YORUM YAZ