MENÜ

Mehmet Ak: Tarafıma ağza alınmayacak küfürler edildi

TECO Karacabey Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Ak, 1-0 kaybettikleri Kocaelispor maçının ardından konuştu. Körfez ekibini tebrik eden Ak, "Kenardan rakip takım kulübesine, teknik direktörüne küfredip sonra hiçbir şey olmamış gibi kulübeye döneceksiniz. Hiç tasvip etmediğim durum. Kocaelispor’u, Kocaelispor armasını, oyuncularını tebrik ediyorum" dedi.

Mehmet Ak: Tarafıma ağza alınmayacak küfürler edildi

TECO Karacabey Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Ak, 1-0 kaybettikleri Kocaelispor maçının ardından konuştu. Maçın başından sonuna kadar kafasına bozuk para ve çakmak yağdığını vurgulayan Ak, "Ligin son 3 haftasına geldik. Büyük ihtimalle bir maç sonra Kocaelispor şampiyon olacak. Kağıt üzerinde öyle görünüyor. Öncelikle camianın şampiyonluklarını şimdiden tebrik ediyorum. Maça gelince, 23 yıldır teknik adamlık yapıyorum, hiç bu kadar taraftarın küfrüne maruz kalmadım. Kırgınlığımı söylemek istiyorum. Bizim de hatalarımız var, oyuncularımızın da var. Ama maçın başından sonuna kadar kafama bozuk para yağdı, çakmak yağdı. Burası Kocaelispor camiası. Biz Kocaeli’yi Avrupa kupalarında, Türkiye kupalarında, Süper Lig’de gördük. Bu serzenişimi iletmek istiyorum. Maça gelince; herhalde bu sezon, bu sahada Kocaelispor’u sahasına bu kadar hapseden başka takım olmamıştır. Analizlerimizi yaparak geldik. İskenderun maçında da İskenderun’un pozisyonu vardı ama bu kadar net 5-6 net gol pozisyonu kaçırıp karambolden bir golle maçı kaybettik. Aslında maçın hakkı bu değildi. Ama rakibin taraftar baskısı, oyun tecrübesi, coşkusu bazı noktalarda bizim önümüze geçti. Tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok. Kocaelispor önümüzdeki sene TFF 1. Lig’de. Biz play-off iddiamızı kaybettik. Matematiksel olarak var ama fiziksel olarak biraz zor görünüyor. Kalan 3 maçı da en iyi şekilde değerlendirip önümüze bakacağız" dedi.

Haberin Devamı

"Rakip teknik ekipten tarafıma ağza alınmayacak küfürler edildi"

Kulüpler arasındaki gerginliğe dair soruları da yanıtlayan Mehmet Ak, "Maçta 45’te Okan oyundan çıktığında hakem onu oyuna aldı. Oyuna aldığı nokta, bizim taç attığımız nokta. Dolayısıyla kenardan içeri giren oyuncunun, rakibin avantajını engellemeyecek şekilde oyuna girmesi gerekiyordu. Kural da böyledir. Hakem onu oyuna kaldı. Buna itiraz ettim. Bu yüzden rakip teknik heyetinden tarafıma ağza alınmayacak küfürler edildi. Bunu Kocaelispor ikinci başkanı da biliyor. Bir camiayı burada serzenişte bulunmak istemem ama bizler gelip geçeriz. Karacabey’de bugün Ahmet olur, Kocaelispor’da yarın Mehmet olur. Maçın başından sonunda kadar benim reaksiyonum oyunun içerisinde. Rakip takım kulübesine dönüp bakmadım bile. Gerek de hissetmedim. Bunları burada konuşmak da doğru değil ama önümüzdeki süreçte daha dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kulüp Süper Lig’de şampiyonluğa oynamış kulüp. Anlatmama gerek de yok. Kenardan rakip takım kulübesine, teknik direktörüne küfredip sonra hiçbir şey olmamış gibi kulübeye döneceksiniz. Hiç tasvip etmediğim durum. Kocaelispor’u, Kocaelispor armasını, oyuncularını tebrik ediyorum" diye konuştu.

'Kocaelispor camiasının böyle şeylere ihtiyacı yok'

Haberin Devamı

Ak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4. hakem ‘Duymadım’ dedi. Kulübün ikinci başkanı biliyor. Yanıma geldi ve kendisini de uyardığını, kimseyle muhatap olmamamı söyledi. Ben yarın belki ben burada çalışırım, o arkadaş Karacabey’de çalışır. Saldırarak, beni attırmaya çalışmanın ne anlamı var? Bugün sahada Kocaelispor bir tane organize atağı olmadan bizi yendi. Bunun aksini söyleyebilecek olan var mı? Oyundan memnun musunuz? Ben atılsam ne olacak? Bir oyuncu atılsa ne olacak? Kocaelispor camiasının böyle şeylere ihtiyacı yok. Çok speküle etmek istemiyorum. Fazla konuşmak insana hata yaptırır. Kocaelispor camiasına, markasına saygım var ama maçın başından sonuna kadar kafama yediğim çakmağın, bozuk paranın haddi hesabı yok. Ben ilk devre 1461 Trabzon’da teknik direktördüm; Kocaelispor’u orada 3-0 yenmiştik. Şimdi buranın teknik direktörüyüm. Yarın başka bir yerde olabilirim. O yüzden benim kimseye karşı tavrım ve tarzım yok. İşimiz futbol. Sahanın içini geliştirmeye çalışıyorum. Bizler emekçi insanız. Camialardaki insanların dikkat etmesi gerekiyor. O kendini biliyor. Kimse kimsenin gözünün içine bakarak küfür edemez. Temsilciye de söyledim. Başka birine sarı kart gösterdiler. Bende haksız yere kart görmüş oldum. Çok da polemiğe gerek yok. Sizlere önümüzdeki yıl 1. Lig’de başarılar diliyorum. Ben teknik direktörüm ve bu işten para kazanıyorum. Bunun da spekülasyon haline getirilmesini istemiyorum. Bir manşetle insanları yerden yere vurabiliyorlar. Doğal ve duygusal halimle konuştum. Kocaelispor’un harcadığı para ortada, TECO Karacabey’in harcadığı para ortada. Karşılaştırma yapma durumumuz da yok. Camialar, taraftarlar tabii ki mücadele edecek, Kocaelispor’un yeri burası değil, yeri Süper Lig ama bunu yaparken de bazı değerlerle yapmak lazım. Kenardan küfürle, kavgayla bu iş olmaz"

Haberin Devamı

İHA

YORUM YAZ