MENÜ

Materazzi'den yıllar sonra Zidane itirafı! 'O günden sonra...'

2006 Dünya Kupası'nda Zinedine Zidane'a söylediği ağır sözün ardından Fransız yıldızın kafa atması sonucu yerden kalan Marco Materazzi, aradan geçen 18 yılın ardından olayla ilgili bir kez daha konuştu. İşte detaylar...

Materazzi'den yıllar sonra Zidane itirafı! 'O günden sonra...'

İtalya Millî Takımı'nın eski savunma oyuncusu Marco Materazzi, 2006 Dünya Kupası Finali'nde Fransa ile oynanan maçta Zinedine Zidane ile hararetli bir tartışmaya girmiş ve olay, Fransız yıldızın kendisine kafa atması ve ardından kırmızı kart görmesiyle sonuçlanmıştı. Bu kırmızı kartın ardından İtalya penaltı atışları sonucunda finalde zafere ulaşırken, ikilinin arasında yaşananlar yıllarca unutulmadı.

Haberin Devamı

'ZİDANE'I BİR DAHA HİÇ GÖRMEDİM'

Materazzi, aradan geçen 18 yılın ardından The Times'a verdiği röportajda pişmanlığını dile getirdi ve bu olayın parlak futbol kariyerinin en belirgin anı olarak kalmasını istemediğini vurguladı. İtalyan eski stoper, "Bundan hoşlanmıyorum, çünkü kariyerimin hakkını vermiyor. O olay asla yaşanmamalıydı. Berlin'deki o finalin gerginliğinde, atışmaların ve hakaretlerin ortasında Zidane bana formasını teklif etti, ben de hayır dedim ve kız kardeşini tercih ettiğimi söyledim. Sonra arkasını döndü ve herkesin hatırladığı gibi tepki verdi. O günden sonra Zinedine'i bir daha hiç görmedim" yorumunu yaptı.

Materazziden yıllar sonra Zidane itirafı O günden sonra...

MOURİNHO'YA ÖVGÜ

Materazzi ayrıca Inter'de Jose Mourinho yönetiminde geçirdiği dönemi de değerlendirdi. Eski stoper, yakımdaki rolünün azalmasına alışmakta yaşadığı zorluklara rağmen Mourinho'yu birlikte çalıştığı en iyi teknik direktör olarak nitelendirip onu övdü. Metarazzi, "Hiç şüphesiz çalıştığım en iyi hoca oydu. Her şeye rağmen başlangıçtaki durumumu kabullenmek kolay olmadı. Önemli olmaya, kaptan olmaya alışmıştım ama Mourinho ile birlikte önemimi kaybetmeye başladım. Ancak bana daha az dahil olacağımı söylediği ilk andan itibaren bana karşı dürüsttü. Daha önce tanışmamış olmamız çok yazık oldu" dedi.

YORUM YAZ