MENÜ

Marco Tardelli: Türkiye, iyi ve kaliteli oyunculardan kurulu enteresan bir takım

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Marco Tardelli, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu.

Marco Tardelli: Türkiye, iyi ve kaliteli oyunculardan kurulu enteresan bir takım

İtalya Milli Futbol Takımı'nın eski orta saha oyuncusu. İtalya'nın Dünya Kupası şampiyonu olduğu 1982 yılında kadroda yer alan ve özellikle finalde attığı gol ve sonrası yaşadığı sevinçle hafızalarda yer edinen Tardelli, TRT Spor İtalya Muhabiri Dündar Keşaplı’nın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Dündar Keşaplı: Avrupa Şampiyona olan bir İtalya, aynı şansı Dünya Kupası için bulamadı. Yani play-off oynamak zorunda nasıl değerlendiriyorsunuz?

Marco Tardelli: Önemli başarıları elde ettikten sonra oynadığınız maçlar da bazı sorunlar olabiliyor ama bunlar doğal şeyler. Ancak ben İtalya’nın Katar 2022 Dünya Kupası’na katılacağına inanıyorum.

DK: 24 Mart’ta Dünya Kupası play-off maçı var. Bir tarafta Portekiz-Türkiye, diğer tarafta İtalya-Kuzey Makedonya. Portekiz-Türkiye’nin galibi İtalya-Kuzey Makedonya galibiyle oynayacak. Portekiz-Türkiye ayağında kim daha şanslı?

MT: Her ne kadar İtalya’nın Dünya Kupasına gitme şansının yüksek olduğunu düşünsem de bu maçlar oldukça zorlu geçecektir. Bana göre Türk Milli Takımı, iyi ve kaliteli oyunculardan kurulu enteresan bir takım. Her şeyi yapabilir. Kadrosunda Serie A’dan bildiğimiz iyi oyuncular da var. Portekiz için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Tek maç oynanacak ve galibi İtalya ile karşılaşacak. (İtalya, Kuzey Makedonya’yı yenerse). Yani herkesin amacı dünya kupasına gitmek ama ben doğal olarak İtalya’nın gideceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

DK: Dünya Kupası’na bu 4 takımdan biri gidecek. Ama tabii ki futbolseverler Cristiano Ronaldo’lu Portekiz’de görmek isterler. Bu kupa onun için son şans. Play off nasıl geçer sizce?

MT: Her futbolcunun kariyeri elbet bir gün sona eriyor. Ronaldo, dünya çapında büyük bir oyuncu. Portekiz için de çok önemli ama ouynasa da belli bir yaşa geldi. Futbol da şov da önemli ama Messi veya Ronaldo yok diye futbol durmaz, duramaz. Futbol devam ediyor ileriye bakmak lazım.

DK: Dünya Kupası alışılmışın dışında bir Körfez ülkesinde oynanacak? Neler söylersiniz?

MT: Bence Katar’da oynanacak olması sorun değil. Asıl sorun bence iklim şartları çok sıcak. Dünya Kupası döneminde de sıcak olacağını düşünüyorum. Biraz ilginç bir his ama her türlü hazırlık yapılmıştır. Artık Dünya Kupası için geri sayım başladı.

DK: 1982’de Dünya Kupası’nı kazandınız. O kupaya dair unutamadığınız anı var mı?

MT: Eğer 1982’yi konuşuyorsak tabii ki final ve kazandığımız kupa asla unutulmaz. İlk Dünya Kupası maçım da aynı şekilde. O heyecan unutulmaz.

Haberin Devamı

DK: Mancini’ye bu aşamada play-offlardan önce ne söylemek isterdiniz?

MT: Mancini’nin benim tavsiyelerime ihtiyacı yok ama bugüne kadar olduğu gibi güzel, kaliteli oyunu sürdürmesi ve gençlere yatırım yaparak daha çok şans tanıması olabilir. Ama o ne yapacağını çok iyi biliyor.

YORUM YAZ