MENÜ

Manchester United resmen satıldı! Premier Lig onayladı...

Son yıllarda düşüşte olsa da dünya futbolunun en büyük markalarından biri olan Manchester United'da yeni bir dönem başlıyor... Premier Lig devinin yüzde 25'inin satıldığı açıklanmıştı. Premier Lig Yönetim Kurulu da bu anlaşmayı onayladı ve ek bütçe için açıklama yaptı. İşte detaylar...

Manchester United resmen satıldı! Premier Lig onayladı...

Manchester United, 2023 yılı sonunda İngiliz petrokimya milyarderi Sir Jim Ratcliffe'in, ünlü İngiliz Premier Ligi futbol kulübünün yüzde 25 hissesini satın aldığını duyurmuştu. Satış, Manchester United ve Londra merkezli çok uluslu bir holding olan ve Ratcliffe tarafından kontrol edilen INEOS tarafından da doğrulanmıştı.

Haberin Devamı

Manchester United resmen satıldı Premier Lig onayladı...

INEOS açıklamıştı

INEOS yaptığı açıklamada, Ratcliffe'in kulübün B sınıfı hisselerinin yüzde 25'ini ve halka açık A sınıfı hisselerinin yüzde 25'e kadarını satın alacağını ve "Kulübün tarihi stadyumu olan Old Trafford'a gelecekte yatırım yapılmasına olanak sağlamak amacıyla ilave 300 milyon Dolar sağlayacağını" söylemişti.

Manchester United resmen satıldı Premier Lig onayladı...

'Ortak amacımız; birinci sınıf futbol operasyonu oluşturmak'

Manchester United'ın büyük bir payının sahibi olan Glazer ailesinden yapılan açıklamada da, "Sir Jim Ratcliffe ve INEOS ile bu anlaşmayı kabul etmekten mutluluk duyuyoruz. Kasım 2022'de duyurduğumuz stratejik incelemenin bir parçası olarak, erkek, kadın ve akademi takımlarımıza başarı sağlamaya odaklanarak Manchester United'ı geliştirmeye yardımcı olacak çeşitli alternatiflere bakmayı taahhüt ettik. Ortak amacımız, kulübün halihazırda sahip olduğu başarılı saha dışı performansı da dahil olmak üzere, mevcut birçok güçlü yönüne dayanarak birinci sınıf bir futbol operasyonu oluşturmaktır" ifadelerine yer verilmişti.

Haberin Devamı

'PAZARLAMA, PARA VE REKLAM...'

Resmen onaylandı

Premier Lig Yönetim Kurulu da Jim Ratcliffe'nin Manchester United'ın yüzde 25'ini satın almasına ve kulübe 300 milyon Dolar'lık ek yatırım yapmasına onay verildiğini açıkladı ve bu birliktelik resmen kesinleşti. 

Manchester United resmen satıldı Premier Lig onayladı...

YORUM YAZ