MENÜ

Manchester City küme düşürülebilir! Premier Lig'de deprem

Premier Lig'in son şampiyonu Manchester City, ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. Hakkında 115 ayrı mali suçlama bulunan kulüp, küme düşürülebilir. İşte detaylar...

Manchester City küme düşürülebilir! Premier Lig'de deprem

Premier Lig'de harcama limitlerinin aşılması nedeniyle kulüplerin canları yanmaya devam ediyor. Bilindiği gibi Everton'ın, finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kasım ayında 10 puanı silinmişti. Ardından son günlerde gelen haberler, Everton'ın bir ceza daha alabileceği ve bu halkaya Nottingham Forest'ın da ekleneceği yönündeydi. Şimdi bu haberlere bir yenisi daha eklendi. Son şampiyon Manchester City, puan silme cezasından daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya.

Haberin Devamı

Manchester City küme düşürülebilir Premier Ligde deprem

115 SUÇLAMA!

Manchester City, şu anda 2009 ile 2018 arasındaki mali durumlarıyla ilgili bir dizi suçlamayla karşı karşıya. Kulübün, ortaya çıkan soruşturmalarda iş birliği yapmadığı da ileri sürülüyor. Manchester City'nin eski mali danışmanı Stefan Borson, kulübün 115 suçlamadan suçlu bulunması halinde Premier Lig'den düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını iddia etti.

"KÜME DÜŞÜRÜLMEYLE SONUÇLANIR"

İngiliz basınından talkSPORT'ta konuşan Borson, "Suçlamaların ölçeği Everton ve Forest'a göre] tamamen farklı bir seviyede. Bu durumun en azından küme düşmeyle sonuçlanacağına şüphe yok. Premie Lig, City'nin ana sponsorluk anlaşmalarının 50-60 milyon sterlin değil, aslında 8 milyon sterlin olduğunu ve her şeyin bir yalan olduğunu öne sürüyor. Eğer bu kanıtlanırsa durum son erece ciddileşir. Kimse bununla başa çıkamaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Manchester City küme düşürülebilir Premier Ligde deprem

PREMİER LİG GENEL MÜDÜRÜ DOĞRULADI

Manchester City, bu iddiaları reddetmek için harekete geçerken, Premier Lig'in genel müdürü Richard Masters duruşma için bir tarih belirlendiğini doğruladı. Şimdi Premier Lig'de gözler, son şampiyonun yapacağı savunmada olacak. Bu arada Everton ile Nottingham Forest'ın da yakın zamanda puan silme cezası ile karşı karşıya olacağı gelen bilgiler arasında.

YORUM YAZ