Mahmoud Dahoud'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a kötü haber

Borussia Dortmund ile olan sözleşmesi sezon sonu sona erecek Mahmoud Dahoud'un yeni rotası belli oluyor. İsmi Fenerbahçe ve Galatasaray ile de ciddi şekilde anılan Suriye asıllı Alman orta sanın Premier Lig yolcusu olduğu iddia edildi.

Mahmoud Dahoud'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a kötü haber

Temmuz 2017'de Borussia Mönchengladbach'dan 12 milyon Euro bonservisle Borussia Dortmund'a transfer olan Mahmoud Dahoud, 6 yıllık macerasını noktalıyor. Başarılı orta saha oyuncusu, yaz transfer döneminde istediği takımla bonservis bedeli olmadan anlaşma sağlayabilecek.

Haberin Devamı

TRANSFERİ GÖZDESİ! GALATASARAY VE FENERBAHÇE...

Alman ekibiyle olan sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Suriye asıllı oyuncu için en istekli takımların Galatasaray, Fenerbahçe ve Sevilla olduğu öne sürülmüştü. Ayrıca İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester ve İtalya’dan Napoli’nin de Alman futbolcuya ilgi gösterdiği dile getiriliyordu.

Mahmoud Dahouddan Fenerbahçe ve Galatasaraya kötü haber

YENİ TAKIMI BELLİ OLDU

Transferin gözde ismi olan Dahoud'un yeni takımının belli olduğu iddia edildi. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano; Dortmund ile sözleşme yenilemeyecek ve takımdan bedelsiz olarak ayrılacak Suriye asıllı Alman futbolcunın İngiliz ekibi Brighton ile sözlü olarak anlaşma sağladığını duyurdu. 27 yaşındaki oyuncunun Brighton ile imza aşamasında olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Mahmoud Dahouddan Fenerbahçe ve Galatasaraya kötü haber

Borussia Dortmund ile bu sezon sadece 10 maça çıkan Mahmoud Dahoud, 1 asistle skora katkı sağladı.

ORTA SAHANIN İKİ YÖNÜNDE DE ETKİLİ

Orta sahanın ortasında görev yapan Dahoud, oyunun iki yönünde de etkili olabilen bir isim. Mönchengladbach altyapısından yetişen Suriye asıllı futbolcu 2017’de Dortmund’a 12 milyon Euro’ya transfer olmuştu. 27 yaşındaki oyuncu Sarı- Siyahlılar’da 141 resmi maça çıkarken, 5 gol attı ve 17 asist yaptı.

YILDIZINI 2017'DE PARLATTI

Mahmoud Dahoud, 2017’de Avrupa Şampiyonu olan Almanya U21 Milli Takımı’nın önemli isimlerinden biriydi. Yıldız orta saha oyuncusu, Almanya A Milli Takımı’nda ise 2 kez forma giydi.

Mahmoud Dahouddan Fenerbahçe ve Galatasaraya kötü haber

PEDRO SONRASI DAHOUD VE MILNER

Roberto De Zerbi yönetimindeki Brighton, yaz transfer döneminin ilk hamlesini Championship ekiplerinden Watford'dan gerçekleştirdi. Watford, Premier Lig adına yeterli şansa ulaşamamış gözükse de oyuncu satışıyla önemli bir hamle yapmış oldu. Kısa süre içerisinde Dahoud'u duyurmaya hazırlanan, Liverpool'dan ayrılacak James Milner için görüşmelerini sürdüren Brighton, Joao Pedro konusunda şartları duyurulmasa da anlaşma sağlandığını açıkladı.

CHAMPIONSHIP'TEN 34 MİLYON EURO'LUK TRANSFER

Transferin 34.2 milyon Euro bonservis bedeli üzerinden gerçekleştiği belirtilmekte. Yaz transfer döneminde takıma katılacak oyuncu ile Haziran 2028'e kadar geçerli sözleşme imzalanacak.

Haberin Devamı

Mahmoud Dahouddan Fenerbahçe ve Galatasaraya kötü haber

'ONUNLA ÇALIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ'

Transfere ilişkin açıklamalarda bulunan Brighton'ın futbol direktörü David Weir, "Joao, bizim için uzun vadeli bir hedefti ve aynı zamanda Avrupa'nın dört bir yanından büyük ilgi gördü. Bu nedenle yaz dönemi açılışından önce kulüp için önemli bir transfer hedefini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Joao'nun yakın gelecekteki durumu netleşmiş şekilde yeni sezona odaklanabilmesi harika. O müthiş bir genç yetenek, teknik olarak çok iyi, hızlı ve gol odaklı. Mevcut hücum hattımızı çok iyi tamamlayacak. Ayrıca hem Premier Lig hem de Championship'te iyi bir deneyimi var. Watford ile 100'den fazla maça çıktı. Onunla sezon öncesi Amerika kampında çalışmaya başlamayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'YE BÜYÜK ŞOK

11.5 MİLYON EURO'YA GELMİŞTİ

Joao Pedro, İngiltere'ye ülkesi Brezilya takımlarından Fluminense'den transfer olarak gelmişti. Ocak 2020'de Watford, genç oyuncuyu 11.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katmıştı. 21 yaşındaki yıldız, kariyerine Brighton formasıyla devam etmeye hazırlanıyor.

YORUM YAZ