MENÜ

Maç başına 100 euro alıyorlar! Antalya'da yabancı hakem krizi

Antalya'daki hazırlık maçlarında yabancı hakemlerin görev yapması, Türk hakemlerinin tepkisini çekti.

Maç başına 100 euro alıyorlar! Antalya'da yabancı hakem krizi

Birçok ligin devre arası döneminde yaklaşık 2 bin takım kamp için Antalya'yı tercih ediyor. Antalya'nın Belek bölgesinde yaklaşık 400 futbol sahasına sahip otellerde, her yıl Avrupa ve BDT ülkelerinden yaklaşık 2 bin takım liglere ara verildiği dönem olan aralık - nisan ayları arasında kamp yapıyor. Bu yıl bu takımların kendi arasındaki hazırlık maçlarında Rusya'dan gelen hakemlerin görev yapması, Türk hakemlerin tepkisini çekti. Avrupa'da liglere ara verildiği dönemde 2 bine yakın takım kamp için kış döneminde Antalya'ya geliyor. Bu takımlar kamplarında hazırlık maçları da oynuyor. Hazırlık maçlarında ise bölgede yıllardır amatör olarak kamp turizmi hakemliği yapan eski profesyonel sporcuların oluşturduğu ekipler sahaya çıkarken, bu yıl Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerinden gelen profesyonel hakemlerin sahaya çıkıyor olması krize yol açtı. Son olarak kamp için Antalya'ya gelen Dinamo Moskova- FK Khimki, FC Turan- Wista Krakov, Soçi- PFK Slaviya Sofiya ile MKS Polonia Warszawa - FC Gloria Buzau arasında oynanan hazırlık maçlarında Rus hakemler görev aldı.

Haberin Devamı

2 BİNE YAKIN TAKIM, 400 SAHA

10 yılı aşkın süredir yurt dışından kampa gelen takımların oynadığı hazırlık maçlarında hakemlik görevi yapan eski futbolcu Bahadır Albayrak, Antalya'ya her yıl kış dönemindeki lig arası verilen süreçte 2 bine yakın yabancı takım geldiğini söyledi. Bölgedeki otellerde konaklayan bu takımların antrenman ve maçları için 400'e yakın futbol sahası bulunduğunu belirten Albayrak, aralık ayından mart ayı ortasına kadarki süreçte Avrupa ülkeleri, Rusya, Kazakistan, Gürcistan, Finlandiya ya da İslam ülkelerinden takımlar geldiğini anlattı.

MAÇ BAŞINA 100 EURO ALIYORLAR

Bu takımların kış kampları döneminde Türkiye liglerindeki yoğunluk ve hakem yetersizliği sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu'nca hakem gönderilemediğini belirten Albayrak, “Burada oluşan spor turizmi kapsamında eski profesyonel sporcuların oluşturduğu ve kamp için Antalya'ya gelen yabancı takımların hazırlık maçlarına çıkan benim de aralarında bulunduğum hakem grubu var. 10 yılı aşkın süredir de bu maçları yönetiyoruz. TFF'nin atadığı hakemlerin hem yetersizliği hem de ücretlerin 750 Euro civarında olması nedeniyle bu takımları getiren acenteler daha çok bizi tercih ediyordu. Biz 100 Euro civarında ücretle maçları yönetirken bu yıl yurt dışından birçok ülkeden hakemler getirildi ve 100 Euro'ya maç yönetiyorlar" dedi.

Haberin Devamı

MAÇLARDA YABANCI HAKEM VAR

Aralık- mart arasındaki süreçte bir hakemin çıktığı maç sayısının 50-60'ın üzerinde olduğunu dile getiren Bahadır Albayrak, “Yani bir ligde 36 hafta varsa, bizim hakemlerimiz iki katı daha yüksek maça çıkıyor. Ama bizim bir sıkıntımız var, acenteler kendine göre haklı olabilir ama diğer ülkelerden federasyon hakemleri göndermeye başladılar. Bu süreç içerisinde de hem TFF'nin elindeki maçları alıyorlar hem de bizim elimizdeki bütün maçları almaya çalışıyorlar. Bugün herhangi bir sahaya girdiğinizde hiçbir Türkiye Futbol Federasyonu hakemi ya da amatör hakemler maçlara çıkamıyor. Belek bölgesindeki sahaları gezdiğiniz zaman Rusya Federasyonu'ndan, İspanya Federasyonu'ndan, Azerbaycan Federasyonu'ndan, Gürcistan Federasyonu'ndan bazı başka federasyonlardan yabancı hakemler bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun haberi olmuyor, bütün maçları bu hakemler çıkıyor. Artık buna birinin el atması gerekiyor, Türk hakemleri mağdur oluyor" diye konuştu.

YORUM YAZ