MENÜ

Lukaku alev aldı! Belçika - Azerbaycan maç sonucu: 5-0

Avrupa Şampiyonası elemeler F Grubu mücadelesinde Belçika, Azerbaycan'ı konuk etti. Azerbaycan'ın 1 kırmızı kart gördüğü mücadelede; Lukaku yıldızlaşarak 4 gol atarken Belçika maçı 5-0 gibi farklı bir sonuçla kazandı. İşte detaylar...

Lukaku alev aldı! Belçika - Azerbaycan maç sonucu: 5-0

EURO 2024 Elemeleri F Grubu maçında Belçika, sahasında Azerbaycan'ı 5-0'la geçerken Lukaku adeta alev aldı. Belçikalı yıldız ülkesi adına tam 4 gol atarak maçın kahramanı olmayı başardı. 

Haberin Devamı

Dakikalar 17'yi gösterdiğinde Doku'nun asistiyle maçın açılış golünü Lukaku kaydetti. Ardından, 17. dakikada konuk Azerbaycan'da İsrafilov ikinci sarı karttan kırmızı kart görürken Lukaku, ilk golünden 9 dakika sonra bu kez de Castagne'nin ikramını geri çevirmedi ve skoru 2-0'a getirdi. 

20 dakikada 4 gol!

Belçikalı yıldız 4 dakika sonra bir kez daha topu ağlara gönderdi ve 30 dakika içerisinde hat-trick yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti. Ancak, Lukaku'nun durmaya niyeti yoktu. Yıldız futbolcu, 37. dakikada Mangala'nın asistiyle topu ağlarla buluşturdu. Böylece, 17. dakikada maçtaki ilk golünü atan Lukaku, 37. dakikada 4 gole ulaştı ve şaşkınlık yaratan bir performansa imza attı.

Zirveye çıktılar!

Haberin Devamı

Belçika'da Trossard, uzatmalarda bir gol daha kaydetti ve Lukaku'nun 4 gol attığı Azerbaycan mücadelesini Belçikalılar 5-0 kazanarak 20 puanla grubun zirvesine çıktılar. İkinci sıradaki Avusturya'nın 19, üçüncü sıradaki İsveç'in 10 puanı bulunuyor. Azerbaycan, 7 puanla grubun 4. basamağında yer alırken son sırada 1 puanlı Estonya var. 

Lukaku alev aldı Belçika - Azerbaycan maç sonucu: 5-0

YORUM YAZ