Yıldızlar şov yaptı! A Milli Takım deplasmanda farka koştu | Bulgaristan - Türkiye maç sonucu: 1-6
Dünya Kupası Elemeleri E Grubu 3. hafta karşılaşmasında A Milli Futbol Takımımız deplasmanda karşı karşıya geldiği Bulgaristan'ı 6-1 mağlup etti. A Milli Takım'a galibiyeti getiren golleri Arda Güler, Victor Popov (kk), Kenan Yıldız (2), Zeki Çelik ve İrfan Can Kahveci kaydetti. Ev sahibinin tek golü ise Radoslav Kirilov kaydetti.
Hakem karşılaşmayı bitiren düdüğü çaldı. Maç sonucu Bulgaristan 1-6 Türkiye.
Sol kanattan ceza sahasına sarkan Oğuz arka direğe bekletmeden ortasını açtı. Arka direkte boş kalan İrfan Can topu ağlara gönderdi ve fark 5'e çıktı.
Can'ın pasında sol kanattan savunma arkasına sarkan Oğuz Aydın ceza sahasına girerken şutunu çekti ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı.
Popov'un savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Despodov'un şutunu Uğurcan kornere çeldi.
Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topa iyi yükselen Zeki topu ağlara gönderdi ve skor 5-1'e geldi.

Hakan'ın savunma arkasına attığı uzun pasta sol kanatta topla buluşan Kenan ceza sahasına girdikten sonra uzak köşeye harika bir vuruş yaptı ve top ağlarla buluştu.

Ceza sahası dışında topla buluşan Arda çalımını attıktan sonra pasını Kenan'a verdi. Penaltı noktasında topla buluşan Kenan çalımını attıktan sonra topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

Hakan'ın savunma arkasına attığı harika pasta Kenan topa hareketlendi ancak savunmada Popov topu kendi ağlarına gönderdi ve A Milli Takımımız tekrardan öne geçti.
İkinci yarı A Milli Takım'ın santrasıyla başladı.
Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. İlk yarı sonucu Bulgaristan 1-1 Türkiye.
Hakan'ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasının dışında topla buluşan Ferdi'nin sert şutu savunmaya çarptı ve kornere çıktı.
Arda'nın kullandığı hızlı köşe vuruşunda ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Hakan'ın sert şutunu kaleci güçlükle çıkardı.
Sol kanatta topla buluşan Hakan yerden pasını Kenan'a vermek istedi ancak Popov kayarak müdahale yaptı ve top direğin hemen yanından kornere gitti.
Sol kanatta topla buluşan Kirilov ceza sahasına girdikten sonra uzak direğe şutunu çekti fakat top direğin yanından auta çıktı.
Orkun sağ kanattan savunma arkasına sarkan Zeki'yi topla buluşturmak istedi ancak savunma son anda araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

Sağ kanattan savunma arkasına sarkan Despodov'un ortasında penaltı noktasında topla buluşan Kirilov'un şutu önce Zeki'ye çarptı ve sonrasında ağlara gitti.

Hakan'ın pasında sağ kanattan ceza sahasına giren Arda Güler uzak köşeye yaptığı güzel vuruşla topu ağlara gönderdi.
Zeki'nin pasında ceza sahasının sağında topla buluşan Orkun'un uzak direğe çektiği şutu üst direkten auta çıktı.
Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top Zeki'nin önüne düştü ancak Zeki'nin şutu savunmadan döndü.
Karşılaşma A Milli Takım'ın santrasıyla başladı.

Vincenzo Montella: "Çok önemli bir maç. Hazır olduğumuzu biliyoruz. Dünya Kupası yolunda ne kadar önemli bir maç olduğunu biliyoruz ve buna göre hareket ediyoruz."
"Herkes son derece iyi bir şekilde çalışıyor. Gönlümüz çok rahat bu değişikleri yaptığımız zaman Eren'in performans yükselişi var. Çok yüksek bir seviyeye ulaştı. Ferdi devamlı oynamaya başladı. Zeki de o şekilde ve iyi performanslar gösterdi. Mert son zamanlarda daha az oynadı belki ama bu bizi hiçbir şekilde endişelendirmiyor.”
Mitov, Petrov, Popov, Kraev, Stoyanov, Kirilov, Despodov, Bozhinov, Hristov, Petkov, Chochev.
Uğurcan, Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Orkun, Hakan, Arda, Oğuz, Kenan, Kerem.

A L A N D A Y I Z.
— Türkiye #BizimÇocuklar 🇹🇷 (@MilliTakimlar) October 11, 2025
#BizimÇocuklar 🇹🇷 I #BULTUR I #FIFAWorldCup I @TK_TR pic.twitter.com/NDQDXRqcPg

Bulgaristan - Türkiye maçı başkent Sofya'daki Vasilevski Stadı'nda oynanacak.
TSİ 21.45'te başlayacak mücadele TV 8'den canlı yayınlanacak.
Kritik mücadeleyi Portekizli hakem Luis Godinho yönetecek.
Ay-Yıldızlılar ile Bulgaristan’ın ilk karşılaşması 100 yıl önce oynandı. A Milli Takım, 100 yıllık maç tarihindeki 23 karşılaşmada 7 galibiyet alırken 10 maçı Bulgaristan kazandı. Rakipler arasındaki 6 maç da berabere sonuçlandı. Takımların 1925 yılında başlayan karşılaşmalarında millilerin 36 golüne, Bulgaristan 43 golle karşılık verdi.
MONTELLA'YLA 26. MAÇ
İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 18’i resmi, 7’si özel 25 maça çıkan milliler, 13 galibiyet elde etti, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlik yaşadı. Bu müsabakalarda rakip fileleri 39 kez havalandıran Ay-Yıldızlı ekip, kalesinde 37 gol gördü.

Ay-Yıldızlılar’da kadro konusunda son tercihler yapıldı. Kalede kimin oynayacağı merak konusuydu. Gelen haberlere göre hafif sakatlığı bulunan Uğurcan Çakır’ın durumunun iyi. 29 yaşındaki file bekçisi, büyük bir aksilik olmazsa bu akşam sahadaki yerini alacak.
Bu arada merak edilen bölgelerden biri de hücum hattıydı. Barış Alper’in yokluğunda ileri uçta Frankurt forması ile harikalar yaratan Can Uzun’un görev alması bekleniyor.
BULGARİSTAN: Vutsov, Bozhinov, Hristov, H. Petrov, Tsenov, Kraev, M. Petkov, L. Petkov, Chochev, Kirilov, Nikolov.
TÜRKİYE: Uğurcan, Mert, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Hakan, Orkun, Kenan, Arda, Kerem, Can Uzun.

Kasım ayında sona erecek Avrupa elemelerinde, gruplarını lider tamamlayan 12 takım doğrudan Dünya Kupası’na katılım hakkı elde edecek.
Son 4 bilet için ise 12 grup ikincisi ile UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek 4 takımın katılımıyla toplam 16 takım mücadele edecek. Play-Off maçları 2026’nın mart ayında oynanacak.

Ay-Yıldızlı ekipte, Bulgaristan maçı öncesinde tek eksik bulunuyor. Gürcistan karşılaşmasında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, bu karşılaşmada forma giyemeyecek. İspanya maçında da oynayamayan Barış Alper'in cezası Bulgaristan maçı ile sona erecek.
TÜRKİYE'NİN 644. MAÇI
Türkiye, 102 yıllık tarihinde 356'sı resmi, 287'si özel toplam 643 maç oynayıp 1'i hükmen 252 galibiyet, 150 beraberlik ve 241 yenilgi yaşadı. Ay-Yıldızlılar, 276'sı deplasmanda, 277'si Türkiye'de, 90'ı ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 881 gol attı, kalesinde 922 gol gördü.
Hakem karşılaşmayı bitiren düdüğü çaldı. Maç sonucu Bulgaristan 1-5 Türkiye.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu üçüncü maçında bugün deplasmanda Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek. Türkiye, E Grubu’ndaki üçüncü maçlar öncesinde aynı puana sahip Gürcistan’ın averajla gerisinde 3. sırada yer alıyor. Puanı bulunmayan Bulgaristan ise son sırada bulunuyor.
E Grubu’nda 6 puanla İspanya ilk sıranın sahibi. Milli takım, ilk maçında deplasmanda Gürcistan’ı 3-2 yendi, Konya’da ise İspanya’ya 6-0 mağlup oldu. Bulgaristan ise evinde İspanya’ya, deplasmanda da Gürcistan’a 3-0 kaybetti.
ABD, Meksika ve Kanada’nın ev sahipliğinde düzenlenecek ve 48 takımın mücadele edeceği 2026 Dünya Kupası’na, eleme maçları sonucunda Avrupa’dan 16 takım katılım hakkı kazanacak.