MENÜ

Lionel Messi'nin formaları açık artırmada satılacak! İnanılmaz rakam...

Arjantin ile Dünya Kupası’nı kazanan Lionel Messi’nin turnuva boyunca giydiği formalar açık artırmada satılacak. 36 yaşındaki oyuncunun, formaları için toplamda elde edilecek gelirin ise 10 milyon Euro’yu bulacağı öne sürüldü.

Lionel Messi'nin formaları açık artırmada satılacak! İnanılmaz rakam...

Geçtiğimiz haftalarda kariyerine bir Ballon D’or daha ekleyen ve şu anda ABD MLS Ligi ekiplerinden Inter Miami forması giyen Lionel Messi’nin formaları satışa çıkarılacak. Gelen son haberlere göre yıldız oyuncunun, 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin Milli Takımı ile turnuvayı kazandığı şampiyonada giydiği 6 forma koleksiyon olarak satışa çıkarılacak. Dünyanın en önemli müzayede şirketlerinden Sotheby, yaptığı açıklamada müzayedenin önümüzdeki aylarda yapılacağını duyurdu. Bu doğrultuda set için verilecek bedelin 10 milyon Euro (316 milyon TL) olması bekleniyor.

En değerlisi olacak

Ayrıca 36 yaşındaki futbolcunun formalarının satışı, dünya tarihine geçebilir. Daha önce Diego Armando Maradona’nın, 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere ile oynanan çeyrek final mücadelesinde eliyle attığı ve ‘Tanrının Eli’ olarak geçen golün forması, 7.1 milyon Pound’a satılmıştı. Messi’nin müzayedesi ise Maradano’yı geride bırakabilir. Eğer böyle bir şey yaşanırsa Messi’nin formaları, futbol formaları arasındaki en değerli koleksiyon olacak.

Haberin Devamı

Lionel Messinin formaları açık artırmada satılacak İnanılmaz rakam...

YORUM YAZ