MENÜ

Lionel Messi'den tarih yazmaya bir gol kala

Futbolun yaşayan efsanesi Lionel Messi tekrar tarih yazmak üzere. Kariyeri boyunca kırılmadık rekor, kazanmadık kupa bırakmayan Arjantinli yıldızın durmaya niyeti yok.

Lionel Messi'den tarih yazmaya bir gol kala

Bu sezon Paris'te iyi bir sezon geçiren ve yaşına rağmen golleriyle asistlerine devam eden Messi performansını yükseltmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

EKSİK PARÇA

Kulüp ve milli takım kariyerinde kazanabileceği tüm kupaları kazanan Messi için bir parça eksikti. O da Arjantin'in en son 1986'da ikon Maradona önderliğinde kazandığı Dünya Kupası'ydı.

Lionel Messiden tarih yazmaya bir gol kala

UCUNDAN DÖNDÜ

2014 Dünya Kupası finalinde uzatamalarda Almanya'ya kaybeden Arjantin kupayı kazanma fırsatını kaçırmış ve ikinci olmuştu. 2018'de de son 16 turunda şampiyon Fransa'ya elenen Arjantin beklentilerden uzak kalmıştı.

KOLEKSİYON TAMAMLANDI

Son olarak Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda müthiş performans gösteren Messi önderliğindeki Arjantin 1986 yılından beri olan hasrete son verdi ve kupayı kazandı. Messi de eksik parçayı da ekleyerek koleksiyonu tamamlamış oldu.

EN ÇOK GOL ATAN

Bir takvim yılı içinde en çok gol atan futbolcu 2012 yılına kadar Gerd Müller'di. 1972 yılında 85 gol atan efsane futbolcuyu Lionel Messi 91 gol atarak geçti ve adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Haberin Devamı

Lionel Messiden tarih yazmaya bir gol kala

BALLON D'OR REKORU

Son olarak 2021 yılında Ballon d'Or kazanan Lionel Messi burada da rekor kırdı. Yedi kez Ballon d'Or kazanan Arjantinli bu ödülü en çok kazanan futbolcu konumunda. 2023 yılı için de aday olan yıldız oyuncu ödül için en iddialı isim.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BİR MAÇTA EN ÇOK GOL ATAN

Geçen hafta Manchester City'nin Leipzig'i 7-0 yendiği maçta 5 gol atan Haaland Messi'nin rekoruna ortak olmuştu. Bayern Leverkusen'e 2011-2012 sezonunda 5 gol atan Arjantinli tarihe geçmişti.

"UZUN VADELİ DÜŞÜNEMİYORUM"

BİR KEZ DAHA TARİH YAZMAK ÜZERE

Milli arada Panama ile hazırlık maçında karşılaşacak olan Arjantin'de Messi bir kez daha tarihe geçmeye hazırlanıyor. 1 gol daha attığı taktirde 800 gole ulaşacak olan yaşayan efsane aynı zamanda 2 gol attığı taktirde de Arjantin Milli Takımı için gol sayısında yüzler kulübüne girmiş ilk futbolcu olacak. Messi'nin ardından ikinci sırada 56 golle Gabriel Batistuta bulunuyor.

Lionel Messiden tarih yazmaya bir gol kala

Messi'nin kariyerinde Barcelona'da 672, PSG'de 29 ve Arjantin Milli Takımı'nda 98 olmak üzere toplamda 799 golü bulunmakta.

YORUM YAZ