MENÜ

Lionel Messi belirsizliği! PSG, Barcelona, Amerika...

2 sezon önce büyük bir sürprize imza atarak 20 yıl formasını giydiği Barcelona'dan ayrılan ve PSG'ye katılan Arjantinli süperstarın sözleşmesi Haziran ayında sona erecek. PSG ile yapılan görüşmelerden henüz sonuç çıkmadığı öğrenilen Lionel Messi için Barcelona ve Amerika'dan atak var. İşte detaylar...

Lionel Messi belirsizliği! PSG, Barcelona, Amerika...

2021-2022 sezonu başında 20 yıl formasını giydiği ve efsaneleştiği Barcelona'dan ayrılarak PSG'ye imza atan Lionel Messi büyük bir sükse yaratmıştı. Futbolseverler onu Barça forması dışında başka bir formayla hayal edemezken Arjantinli süperstar, Fransız devinin yolunu tuttu ve 2 yıllık resmi sözleşmeye imzasını attı. 

Haberin Devamı

Lionel Messi belirsizliği PSG, Barcelona, Amerika...

27 maçta 30 gole katkı

Barcelona son dönemde mali sorunlar yaşayıp eski günlerinin gerisinde kalırken Messi geçen sezon Ligue 1'i kazandı, bu sene de PSG 24. hafta sonunda 5 puan farkla lider. 35 yaşında olmasına rağmen bu sezon 27 maçta 16 gol, 14 asistle oynayarak beklentileri karşılamayı başaran tecrübeli futbolcunun sezon sonunda ise sözleşmesi sona erecek. 

Madrid'in 8 puan önünde lider

Geçtiğimiz sezonun ortasında Barcelona'nın başına getirilen Xavi takımını eski günlerine döndürmek için var gücüyle çalışıyor. Yaptığı transferler ve altyapıdan çıkardığı yeni genç yıldızlarla iyi bir takım oluşturan ve La Liga'da 22. hafta sonunda en yakın rakibi Real Madrid'e 8 puan fark atarak Katalan devini La Liga'da şampiyonluğa doğru götüren Xavi'nin açıklamaları taraftarlar arasında heyecana neden oldu.

Haberin Devamı

Lionel Messi belirsizliği PSG, Barcelona, Amerika...

'Tarihin en iyisine burada yer var'

Basın toplantısında konuşan Xavi eski takım arkadaşı hakkında önemli ifadeler kullandı. İspanyol hoca, "Burası onun evi ve Barça'nın kapıları ona her zaman açık. Lionel Messi bunu biliyor. Sürekli iletişim halindeyiz. Gelecekte ne yapacağı tamamen ona bağlı. Burası onun evi ve bunda şüphe yok. Tarihin en iyi futbolcusuna burada her zaman yer var" dedi. 

Lionel Messi belirsizliği PSG, Barcelona, Amerika...

Messi, Laporta ile görüştü!

Bu açıklamalar camiayı heyecanlandırırken Katalan medyasından televizyon programı Tot Costa'da yer alan habere göre Lionel Messi'nin babası Jorge Messi de Barcelona Başkanı Joan Laporta ile buluştu. Barcelona başkanı Laporta'nın Messi'nin geri dönüş şartlarını araştırdığı öğrenilirken Arjantinli'nin ikinci Barcelona dönemine sıcak baktığı belirtildi.

Avrupa'da kayıp

En son 2018/2019 sezonunda La Liga'da şampiyon olan Barcelona üç sezondur şampiyonluğa hasret. Sırasıyla Real Madrid, Atletico Madrid ve yine Real Madrid şampiyonluğu izleyen Katalan ekibi bu sezon artık ipi göğüslemek için çok avantajlı. Avrupa'da henüz istediği başarıyı yakalayamayan Barça iki senedir Şampiyonlar Ligi gruplardan UEFA Avrupa Ligi'ne düştü. Play off turunda Manchester United ile eşleşen Katalanlar, İngiliz devine elendi.

Haberin Devamı

İspanya'daki yaşamını özledi

Avrupa'da yaşadığı hayal kırıklığını ligde 3 yıllık şampiyonluk hasretini dindirerek bastırmayı hedefleyen Barcelona'da Başkan Laporta, Messi'yi sezon sonunda yuvasına döndürmek ve Xavi ile birlikte o eski başarılı günlere dönmek istiyor. İspanyol medyası da Arjantinli yıldızın İspanya'daki yaşamını özlediği ve bu projeye ilgi duyduğunu belirtiyor.

Lionel Messi belirsizliği PSG, Barcelona, Amerika...

Münih rövanşına kadar görüşme yok!

Fransız basınında çıkan haberler de Barcelona'yı sevindiriyor. PSG'ye olan yakınlığıyla bilinen Le Parisien, Messi ile Başkent ekibinin henüz yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlayamadığını açıkça belirtti. Haberin devamında da Haziran ayında kontratı sona erecek olan yıldız oyuncunun, Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayer Münih ile oynanacak rövanş karşılaşmasına kadar herhangi bir karar vermeyeceğinin de altı çizildi. Messi'nin, Paris temsilcisiyle sözleşme yenilememesi Fransa'da gündem oldu.

Kariyerini Arjantin'de bitirecek

Lionel Messi'nin, PSG'ye transferi öncesinde ABD'ye gidebileceği iddiaları da oldukça kuvvetliydi. Ancak Messi 33 yaşında olması nedeniyle Avrupa'da kalmayı ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı tercih etmişti. Fakat şimdi deneyimli golcü 35 yaşında ve artık kariyerinin son bölümüne giriş yapacak. Her fırsatta kariyerini futbola başladığı kulüp olan Arjantin ekibi Newell's Old Boys'ta bitireceğini dile getiren başarılı futbolcunun ülkesine dönmeden evvel bir Amerika macerası yaşayabileceği de konuşuluyor.

Haberin Devamı

Lionel Messi belirsizliği PSG, Barcelona, Amerika...

'İnkar etmeyeceğim Messi ile ilgileniyoruz'

Bu iddialar son sürat devam ederken İngiliz futbolcu David Beckham'ın da sahiplerinden biri olduğu MLS ekibi Inter Miami'den flaş bir açıklama geldi. Inter Miami Teknik Direktörü Phil Neville, "İnkar etmeyeceğim, Messi ve Busquets'le ilgileniyoruz" ifadeleriyle açıkça transfer hedeflerini belirtti. 

Lionel Messi belirsizliği PSG, Barcelona, Amerika...

Koleksiyonundaki tek eksiği tamamladı

Aralık ayında Dünya Kupası'nda zafere ulaşarak kariyerindeki tek eksik parçayı da tamamlayan Lionel Messi'yi, Haziran ayında zorlu bir karar bekliyor. PSG sözleşme yenilemek, Barcelona eski yıldızını geri kazanmak, Inter Miami de sansasyonel transferi gerçekleştirmek istiyor.

Haberin Devamı

Lionel Messi'nin Santiago Bernabéu'da Attığı En İyi Goller

 

YORUM YAZ