MENÜ

Ligin tesciline itiraz! Olay hamle...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz günlerde Ziraat Türkiye Kupası, Süper Lig ve 1. Lig'in tescil edildiğini duyurmuştu. Başta Beşiktaş ve küme düşen takımlar bu karar öncesinde ligin tescil edilmemesi gerektiğini savunurken, Kara Kartal da durumu UEFA'ya taşıma kararı almıştı. Olay bir hamle daha geldi, o takımlar, tescil kararına itiraz edecek.

Ligin tesciline itiraz! Olay hamle...

Türkiye'de 2022-2023 futbol sezonu geçtiğimiz yıllardaki dönemlere göre oldukça farklı geçti. Önce tarihte ilk kez Dünya Kupası kışın düzenlendi. Liglere Kasım-Aralık ayları arasında ara verildi. Sonrasında maalesef 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı etkilere sebep olarak 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz depremler yaşadık. Bu nedenle Türk futbol ligleri bir kez daha araya girdi.

Haberin Devamı

7 takımın da hakkı saklı kalacak

Yaşanan üzücü deprem sonrasında Süper Lig'den Hatayspor ile Gaziantep FK, 1.Lig'den Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, 2.Lig'de Adıyaman FK ile Diyarbekir Spor ve 3.Lig'den Kahramanmaraşspor liglerden çekilme kararı almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da söz konusu 7 takımın haklarının saklı kalması kaydıyla aldıkları bu kararı kabul etmişti.

SEZONUN EN İYİSİ...

Lige veda ettiler

Ardından lige verilen ara sona ermiş ve Süper Lig'de Galatasaray şampiyon olmuş, Giresunspor ile Ümraniyespor lige veda etmişti. TFF 1.Lig'de ise Samsun ile Rize direkt, Pendik de Play-Off'tan çıktı, Altınordu ile Denizli ise küme düştü.

Ligin tesciline itiraz Olay hamle...

UEFA'ya gittiler ama TFF tescil etti

Sezon devam ederken ve sona erince özellikle Süper Lig'de Beşiktaş başta olmak üzere küme düşen Giresun ve Ümraniye ligin tescil edilmemesi gerektiğini savunmuştu. Hatta Kara Kartal tescil edilmeme konusunu UEFA'ya taşımıştı. Ancak TFF geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Ziraat Türkiye Kupası, Süper Lig ve 1. Lig'in tescil edildiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

GALATASARAY VE FENERBAHÇE PEŞİNDE!

Karar merakla bekleniyor

Bu açıklama sonrasında tartışmaların bitmesi beklenirken flaş bir hamle geldi. Ajansspor'un haberine göre; Süper Lig'e veda eden Giresunspor ve Ümraniyespor, 1. Lig'den düşen Altınordu ve Denizlispor, liglerin tescil edilmemesi için Tahkim Kurulu'na itiraz edecek. Bu itirazlar sonrasında Tahkim Kurulu'nun vereceği karar ise merakla bekleniyor.

Ligin tesciline itiraz Olay hamle...

YORUM YAZ