MENÜ

Lazio Stadı'nın adı ne? Lazio Stadı nerede, kapasitesi ne kadar? Lazio Stadı kaç kişilik?

İtalya’nın güçlü takımlarından birisi olan Lazio takımının sahip olduğu stadın ismi Stadio Olimpico’dur. Türkçesi ise Olimpiyat Stadyumu olarak bilinmektedir. Lazio Stadı'nın adı ne? Lazio Stadı nerede, kapasitesi ne kadar? Lazio Stadı kaç kişilik? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Lazio Stadı'nın adı ne? Lazio Stadı nerede, kapasitesi ne kadar? Lazio Stadı kaç kişilik?

Futboldan hoşlanan kişiler için en çok merak edilen konulardan birisi statların isimleri ve kapasiteleridir. Merak edilen statlardan biriside Lazio takımının stadıdır.

Haberin Devamı

Lazio Stadı'nın adı nedir?

İtalya’nın güçlü takımlarından birisi olan Lazio takımının sahip olduğu stadın ismi Stadio Olimpico’dur. Türkçesi ise Olimpiyat Stadyumu olarak bilinmektedir. Bu stat İtalya’da Roma Olimpiyat Stadyumu olarak anılmaktadır. Lazio takımı ve Roma takımı bu stadı ortak olarak kullanmaktadırlar. Stadın bulunduğu yer ise İtalya’nın Roma şehridir. İmkanları geniş ve kullanışlı olan bir stattır.

Lazio Stadı'nın kapasitesi ne kadar?

Roma Olimpiyat Stadı’nın seyirci kapasitesi 73.000'dir. Roma ve Lazio takımlarına ev sahipliği yapan bu stat aynı zamanda 2009 Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmıştır. Geniş bir seyirci kapasitesine sahip olan bu statta birçok imkanı bulmak mümkündür. Stadın inşa yılı ise 1937 yılıdır. Doğal çimden oluşan stadın çim ısıtma teknolojisi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Lazio maçlarını hangi stadyumda oynuyor?

İtalya liginde oldukça çekişmeli maçlara imza atan Lazio takımı maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynamaktadır. Ayrıca Uefa ve Şampiyonlar Ligi maçlarını da bu statta oynamaktadır. Seyircinin ilgi gösterdiği bir stat olarak Lazio'nun tüm maçlarında oldukça fazla seyirci gelmektedir. Bakımı düzenli olarak yapılan ve maçlardan önce hazır hale getirilen bu stat ile Lazio birçok maça çıkmıştır. Stadın sahip olduğu atmosfer son derece etkileyicidir. Seyircinin ilgi duyduğu ve sevdiği statlardan birisi olmayı başarmıştır.

YORUM YAZ