LaLiga ekibine Şampiyonlar Ligi şoku! Men ediliyorlar

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Girona, turnuvaya alınmama tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

LaLiga ekibine Şampiyonlar Ligi şoku! Men ediliyorlar

İspanyol ekibi, Girona LaLiga'da bu sezon başarılı bir performans ortaya koydu ve tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilediler. Ancak, İspanyol ekibi şok bir haberle sarsıldı ve Şampiyonlar Ligi'ne katılamama durumları olabilir. 

Haberin Devamı

The Times'ın haberine göre; Manchester City'nin de içinde yer aldığı City Football Group bünyesinde olan Girona, Şampiyonlar Ligi'ne katılamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

LaLiga ekibine Şampiyonlar Ligi şoku Men ediliyorlar

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞOKU!

Haberde, UEFA'nın City Football Group'tan Girona'da sahip olduğu hisseleri azaltmasını istediğini, aksi takdirde İspanyol ekibinin yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyeceğini bildirdiği belirtildi. Ayrıca, Manchester City hisselerinin tamamına sahip olan City Football Group, Girona'nın ise yüzde 47 hissesine sahip durumda. UEFA kurallarına göre bu oranın yüzde 30'un üzerinde olmaması lazım. 

LaLiga ekibine Şampiyonlar Ligi şoku Men ediliyorlar

AVRUPA LİGİ OPSİYONU!

City Football Group'un Girona'daki hisselerini azaltması veya Girona'nın UEFA Avrupa Ligi'ne düşürülmesi dışında bir opsiyon daha bulunuyor.

Haberin Devamı

Haberde; kulüplere gönderilen mektupta bu durumlar için UEFA'nın denetlediği bir vakfa takımların tüm hisselerinin devredilebileceği ancak bu kuralın 2024-25 sezonunda geçerli olacağının bilgisi verildi. 

YORUM YAZ