MENÜ

La Liga'da gerçek bir peri masalı: 12. haftanın sonunda Girona zirvede

İspany La Liga'da 12. haftanın sonunda sürpriz bir puan tablosu ortaya çıktı. 48 yaşındaki teknik adam Michel, Girona ile adeta tarih yazıyor. İşte detaylar...

La Liga'da gerçek bir peri masalı: 12. haftanın sonunda Girona zirvede

İspanya La Liga'da 12. hafta geride kalırken, sürpriz bir puan durumu ortaya çıktı. Real Madrid'in sahasında Rayo Vallecona ile berabere kalmasının ardından liderlik koltuğuna yaklaşık 160 milyon Euro değeri olan Girona oturdu.

Haberin Devamı

Bir Katalan ekibi olan Girona, Real Madrid'in iki, Barcelona'nın dört, Atletico Madrid'in ise altı puan önünde yer alıyor. 48 yaşındaki teknik adam Miguel Angel Sanchez Munoz kısacası Michel'in çalıştırdığı Girona adeta bir imkansızı başarmış durumda.

Michel, daha önce Rayo Vallecano ve Huesca takımlarında görev yapmıştı. 2021 yılında Girona'nın başına geçen 48 yaşındaki teknik adam Katalan ekibiyle 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı.

12 MAÇTA TEK YENİLGİ

Geçen sezon ligi 10. sırada tamamlayan Girona, bu sezon lige Real Sociedad deplasmanında alınan beraberlikle başladı. Katalan ekibi bu maçın ardından sahaya çıktığı altı maçın tamamını kazandı. Bu süreçte, Getafe, Las Palmas, Granada, Mallorca ve Villarreal'i mağlup etti. 30 Eylül'de sahasında Real Madrid'e 3-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

La Ligada gerçek bir peri masalı: 12. haftanın sonunda Girona zirvede

Real Madrid yenilgisinin ardından Cadiz, Almeria, Celta Vigo ve Osasuna'yı devirdi. Real Madrid'in Rayo Vallecano ile berabere kalmasının ardından da zirvenin sahibi oldu.

KATALONYA'NIN EN KÜÇÜK İLİ

Girona, Katalonya'nın kuzeydoğusunda yer alan bir şehir ve bölgenin en küçük ili durumunda. Girona'nun toplam nüfusu 820 bin civarında.

2017'DE CITY GROUP ORTAK OLDU

23 Ağustos 2017 tarihinde City Football Group, Girona'nın yüzde 47'sini satın aldı. Takımın yüzde 35'i ise Bolivyalı iş insanı Marcelo Claure'ye ait. Yüzde 16'sı ise kulübe ait.

Girona takımı maçlarını 14 bin 624 kişi kapasiteli Municipal de Montilivi Stadyumu'nda oynuyor.

La Ligada gerçek bir peri masalı: 12. haftanın sonunda Girona zirvede

TRANSFERE 22 MİLYON EURO HARCADILAR

Sezon öncesi beş oyuncuyu bonservis ödeyerek transfer eden Girona, iki oyuncuyu bedelsiz, üç oyuncuyu ise kiralık olarak kadrosuna kattı.

Dnipro'dan Artem Dovbyk, Atletico Nacional'den Jhon Solis, Manchester City'den Yangel Herrera, Villarreal'den Ivan Martin, Getafe'den Portu bonservis ödenerek alınan oyuncular. Bayern Münih ile sözleşmesi sona eren Daley Blind ve Fulham'dan ayrılan Paulo Gazzaniga ise bedelsiz yapılan transferler.

Barcelona'dan Eric Garcia ve Pablo Torre ile Troyes'tan Savio kiralık olarak kadroya katılan isimler oldu.

18 MİLYON EURO'LUK SATIŞ

Haberin Devamı

Girona sezon başında takımın önemli isimlerinden Santiago Bueno'yu Wolverhampton'a 12 milyon Euro karşılığında, Oriol Romeu'yu Barcelona'ya 3.4 milyon Euro'ya ve Ramon Terrats'ı Villarreal'e 2.5 milyon Euro karşılığında gönderdi.

La Ligada gerçek bir peri masalı: 12. haftanın sonunda Girona zirvede

Bir rüyayı yaşayan Girona'nın bu mücadeleyi sezon sonuna kadar götürmesine imkansız gözüyle bakılırken, İngiltere'de Leicester City'nin yaşattığı şampiyonluk gibi örnekler de var. Girona'nın toplam takım değeri 160 milyon Euro olarak gösteriliyor. Mücadele ettiği Real Madrid'in takım değeri 1 milyar Euro, Barcelona'nın 870 milyon Euro ve Atletico Madrid'in ise 480 milyon Euro civarında. Elimizde bu bilgiler varken, dünya futbol tarihinin en iyi oyuncularından ve en iyi teknik direktörlerinden biri olan Hollandalı efsane Johan Cruyff'ün şu sözü de akıllarımızda; "Ben hiçbir zaman para dolu bir çantanın gol attığını görmedim."

Gelecek Girona için ne getirecek? İzleyip göreceğiz...

Burak Özdemir - Fanatik.com.tr

La Ligada gerçek bir peri masalı: 12. haftanın sonunda Girona zirvede

YORUM YAZ