MENÜ

Kylian Mbappe'nin yeni takımı belli oldu: PSG'den ayrılıyor

Paris Saint-Germain'den sonraki adresinin neresi olacağı bir bilmeceye dönen Kylian Mbappe'nin yeni adresi belli oldu. Fransız basını sezon sonu imzanın atılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Kylian Mbappe'nin yeni takımı belli oldu: PSG'den ayrılıyor

Avrupa futbolunun son yıllarına damga vurmuş olan Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin bir sonraki durağının neresi olacağı yıllardır tartışılıyor.

Haberin Devamı

YUNAN FUTBOLUNDA OLAY

REKOR BONSERVİS BEDELİ ÖDENDİ

Paris Saint-Germain, 2018 yılında Monaco'ya 180 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek, o tarihte 20 yaşında olan Kylian Mbappe'yi kadrosuna kattı. Yıldız oyuncu bugüne kadar Fransız ekibinin formasıyla sahaya çıktığı 284 maçta 237 gol ve 101 asiste imza atarak muhteşem bir performans sergiledi.

Kylian Mbappenin yeni takımı belli oldu: PSGden ayrılıyor

DUDAK UÇUKLATAN KONTRAT!

Mayıs 2022'de Kylian Mbappe ile PSG yeni bir kontrat imzalamış, ancak sözleşmenin detayları açıklanmamıştı. Fransız basını ilerleyen dönemde yapılan kontratın detaylarını açıklamıştı.

Le Parisien'de yer alan habere göre; Mbappe, PSG'den yıllık 72 milyon Euro kazandı. Genç oyuncu ayrıca son sözleşmesini imzalarken 180 milyon Euro da imza parası aldı.

Haberin devamında Mbappe'nin ayrıca başka bir takıma transfer olmaması halinde; ilk yıl için 70 milyon Euro, ikinci yıl için 80 milyon Euro, üçüncü yıl içinse 90 milyon Euro sadakat bonusu alacağı belirtilmişti.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'A PORTEKİZLİ YILDIZ

YENİ TAKIMI BELLİ OLDU

Kylian Mbappe kendisi isterse sezon sonunda kulübüyle sözleşmesini bir yıl daha uzatma opsiyonuna sahip, ancak Fransız yıldız sezonun bitimiyle beraber yeni takımına imza atacak.

Foot Mercato'nun 'Pembe dizi sona ermek üzere' şeklinde duyurduğu habere göre, Kylian Mbappe ile Real Madrid birkaç gün önce anlaşmaya vardı. 25 yaşındaki yıldız oyuncu sezon sonunda sözleşmesindeki opsiyonu kullanmayacak ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi İspanyol devine imza atacak. Böylece milli yıldız Arda Güler ile de takım arkadaşı olacak.

Kylian Mbappenin yeni takımı belli oldu: PSGden ayrılıyor

MBAPPE NE DEMİŞTİ?

Yıldız oyuncu, geçtiğimiz günlerde kendisine yöneltilen geleeğiyle ilgili soruya; "Bu yıl çok motiveyim. Kazanmamız gereken şampiyonluklar var. Henüz kararımı vermedim. Bir seçim yapmadım." ifadelerini kullanmıştı.

Kylian Mbappenin yeni takımı belli oldu: PSGden ayrılıyor

YORUM YAZ