MENÜ

Kulüpler Birliği'nden Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine ilişkin açıklama

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katıldığı toplantı sonrası yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine ilişkin istişare edilen konular ışığında açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği'nden Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine ilişkin açıklama

Kulüpler Birliği'nin merakla beklenen toplantısı gerçekleştir. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katıldığı toplantı sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine ilişkin istişarede bulunduklarını ve seçimlere yönelik bakış açılarını ifade eden Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, "Toplantımızın ana maddesi önümüzdeki Türkiye Futbol Federasyonu seçimi ile alakalı. Bu konuşmayı iki hafta evvel Kulüpler Birliği'nde yaptık. Oradaki konuşma neticesinde bir karar aldık. Türkiye Futbol Federasoyonu başkanlığı için aday olan ve olacaklar kimse, gelip projelerini bizlere anlatmalaları; bizler de kulüpler olarak ihtiyaçlarımızı, sıkıntılarımızı, dertlerimizi anlatarak bu konularda istişare yapmaktı. 15'inde kapanıyor adaylık süreci. Sayın Büyükekşi'ye gelmeden önce Kulüpler Birliği'nin genel teamülünü de söyleyeyim. Türkiye'de biliyorsunuz seçimler uzunca bir zamandır tek adayla yapılıyor. Bizler Kulüpler Birliği olarak birden çok adaylı seçimlerin yapılmasının daha uygun bir yöntem olacağını düşünüyoruz. Rekabetin olduğu yerde her zaman hizmetin kalitesi de artar. Tabii bu bizim kontrolümüzde olan bir durum değil ama kayda geçmesi adına Kulüpler Birliği Başkanı olarak bunun burada not edilmesini rica ediyoruz. Görünen o ki yine tek adaylı bir seçime gidiyoruz. Bu anlamda Sayın Büyükekşi, sağ olsun geldi ve bugüne kadar yaptıklarını, bundan sonra yapacaklarını, düşündüklerini anlattı. Dinledik, bizler de kendisiyle biraz sonra paylaşacağım konuları istişare ettik. Biliyorsunuz bizim amirimiz Türkiye Futbol Federasyonu ve dolayısıyla başkanıdır ama bugün futbolun en önemli paydaşları tartışmasız kulüplerdir. Bugün baktığımız zaman futbol sektörünün içinde belki de sözü en az dinlenen, sesi en az çıkan da kulüpler olmaktadır. Hangi konudan bakarsanız bakın burada en az söz sahibi olan bu sektörün en ağırlıklı paydaşları olan kulüplerdir. Bu, anormal durumun da bir şekilde çözülmesi gerekir. Bunun da esas yöntemi Kulüpler Birliği A.Ş.'nin kurulmasıdır. Bu bir süreçtir, uzun bir yolculuktur. İki tane ekstrem var. Premier Lig'de hakemler dışında neredeyse her şeye kulüpler karar vermektedir. Diğer ekstrem de Türkiye'dir. Hiçbir şeye kulüpler karar vermemektedir. Böyle bir spektrum var. Kulüplerin hiç söz sahibi olmadığı model neredeyse sadece Türkiye'ye has bir durum" dedi.

Haberin Devamı

'KULÜPLERİN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU BAŞKANIN ÇALIŞMALARINDAN MENNUN'

Haberin Devamı

Ali Koç, TFF kurullarının değişmesi gerektiğini ve TFF Yönetimi'nde kulüpleri temsilen, futbolun içinden gelen futbolun dinamiklerini bilen bir ismin de olmasını istediklerini de söyledi. Koç, bir çok kulüp başkanının Büyükekşi'ye "Hayırlı olsun" dediklerini de ifade ederek; "Kulüpler Birliği'nden sayın başkana destek var mı diye soracaksınız. Kulüplerin büyük bir çoğunluğu başkanın çalışmalarından, harcadığı mesaiden ve niyetinden memnun. Herkes sonuçlardan memnun mu? Hayır. Ama 1 yıldan kısa bir sürede harcanan mesai, niyet, ulaşılabilirlik konularında kulüplerin büyük çoğunluğu memnun. İleriye dönük olarak da sayın Büyükekşi'yi destekliyor kulüplerin büyük bir çoğunluğu. Başka bir aday da olmaması sebebiyle 'Sayın Büyükekşi hayırlı uğurlu olsun' dediler" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Primler özelinde mali konulara da değinen Ali Koç, "Türkiye şampiyonunun aldığını gördünüz. Şampiyonluk primi şu an 1 milyon Euro'nun altında. 25 milyon TL. Şu an kurların hareketine bakarsak Türkiye Ligi'nin şampiyonluk primi, 1 milyon Euro'nun altında. EuroLeague'in bile altına düştük. Hep EuroLeague'i şikayet ederiz. Bu rakamlarla bu tekerleğin dönmeyeceği konusunda hepiniz bizler gibi aynı noktadasınız" dedi.

 

Kulüpler Birliğinden Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine ilişkin açıklama

YORUM YAZ