MENÜ

Kopenhag-Galatasaray maçının değeri 390 milyon TL! İşte ihtimaller ve mali detaylar...

2000 yılında Arsenal’i penaltılarla devirerek UEFA Kupası’nı kaldırdığı Danimarka’nın Parken Stadı’nda, bu kez ev sahibi Kopenhag’la, Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalmak için mücadele edecek olan Galatasaray’ı çok kritik bir sınav bekliyor. Grubu 2. bitirmek için kazanmaktan başka çaresi olmayan Aslan, 12 Aralık’ta 3 puanı alırsa, kasasına 12.4 milyon Euro (930 milyon TL) daha koyacak. Toplam rakam ise dudak uçuklatacak cinsten...

Kopenhag-Galatasaray maçının değeri 390 milyon TL! İşte ihtimaller ve mali detaylar...

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 5’inci maçında sahasında İngiliz ekibi Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Bayern Münih’in Kopenhag’ı konuk ettiği grubun diğer karşılaşması ise 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonuçların ardından gruptan çıkmayı daha önceden garantileyen Bayern Münih, 13 puanla liderliğini sürdürürken, Kopenhag 5 puan ve averajla ikinci, Galatasaray aynı puanla 3. sırada yer aldı. Son sıradaki Manchester United ise 4 puanla haftayı kapattı.

Haberin Devamı

Kopenhag-Galatasaray maçının değeri 390 milyon TL İşte ihtimaller ve mali detaylar...

Formül çok basit

A Grubu’nda son maçlar 12 Aralık Salı günü oynanacak. Galatasaray, Kopenhag ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bayern Münih ise deplasmanda Manchester United ile mücadele edecek. Gruptaki son maçlar öncesinde Galatasaray’ın adını son 16 turuna yazdırması için kazanmaktan başka çaresi yok. Sarı-Kırmızılı ekip, eğer Kopenhag’ı mağlup etmeyi başarırsa diğer maçın sonucuna bakmadan grubu 2. sırada bitirecek ve Bayern’in ardından son 16 turuna yükselen 2. takım olacak.

Berabere biterse...

Kopenhag - Galatasaray maçının berabere bitmesi durumunda ise Aslan, Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükselemeyecek. Bayern Münih de Manchester United’ı yener ya da berabere kalırsa Cim Bom, grubu 3. sırada bitirerek Avrupa Ligi’ne katılım sağlayacak. Manchester, Bayern’i mağlup ederse Sarı-Kırmızılı ekip, grubu 4. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına veda edecek.

Haberin Devamı

Cim Bom yenilirse...

Galatasaray’ın Kopenhag’a mağlup olması durumunda ise grupta üst tura yükselen diğer takım, Danimarka temsilcisi olacak. Aynı senaryoda Manchester United, Bayern Münih’i yenerse Aslan yine grubu son sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına veda edecek. Manchester United - Bayern Münih maçı berabere biter ise Galatasaray averajla grubu 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkı elde edecek.

Kopenhag-Galatasaray maçının değeri 390 milyon TL İşte ihtimaller ve mali detaylar...

Tur 9.6 milyon Euro

İşte bu final niteliğindeki karşılaşma, 12.4 milyon Euro’luk (390 milyon Lira) değere sahip. Cim Bom 3 puanı alırsa öncellikle 2.8 milyon Euro’luk galibiyet priminin sahibi olacak. Galatasaray ayrıca bu galibiyetle son 16 turu vizesi alacağı için 9.6 milyon Euro’yu da kasasına koyacak. Galatasaray’ın yenilgisi halinde 12.4 milyon Euro, Danimarka temsilcisine gidecek. Mücadelenin beraberlikle sonuçlanması durumunda ise Sarı-Kırmızılı ekip 930 bin Euro’yla yetinecek.

Şimdiden yüzde 64

Galatasaray’ın, Kopenhag maçını kazanması durumunda bu sezonki UEFA geliri 43.6 milyon Euro’ya ulaşacak. Bu meblağın güncel döviz kuruyla karşılığı 1.26 milyar Lira. Böylece Cim Bom, geçen sezonki toplam gelirinin (1.96 milyar Lira) yüzde 64’üne, bu sezon sadece UEFA geliriyle uzanmış olacak.

Haberin Devamı

Kopenhag-Galatasaray maçının değeri 390 milyon TL İşte ihtimaller ve mali detaylar...

Kasa doldu taştı!

Aslan, Devler Ligi’nde şu ana dek 31.2 milyon Euro gelir elde etti. Sarı-Kırmızılı ekip, 3 eleme turu sonunda gruplara kalmayı başararak, 15.64 milyon Euro katılım payını kasasına koydu. Katsayı gelirinde 7 takımı geride bırakarak 8 hisseyi elinde bulunduran Galatasaray, bu hisseler karşılığında 9 milyon 96 bin Euro kazandı.

DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLER...

Her puan altın

Grup maçlarında aldığı 1 galibiyet ve 2 beraberlik karşılığında 4.66 milyon Euro’luk primin sahibi olan Sarı-Kırmızılı kulüp, beraberlik sonucu oluşturulan havuzdan da minimum 310 bin Euro alacak. Galatasaray ayrıca Şampiyonlar Ligi’nin market payından gelir hanesine yaklaşık 1.5 milyon Euro yazdıracak.

Manchester United Teknik Direktörü Eric ten Hag'dan Ziyech'e övgü

Kopenhag-Galatasaray maçının değeri 390 milyon TL İşte ihtimaller ve mali detaylar...

YORUM YAZ