MENÜ

KONFERANS LİGİ WEST HAM UNİTED'IN! (ÖZET) Fiorentina-West Ham United maç sonucu: 1-2

UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon belli oldu. Prag'daki Eden Arena'da oynanan finalde İtalya'dan Fiorentina ile İngiltere'den West Ham United kozlarını paylaştı. İlk yarısından gol sesi çıkmayan zorlu maçta düğüm ikinci devre çözüldü, kupa 90. dakikada gelen golle İngilizler'e gitti! West Ham da 58 yıl sonra Avrupa kupası sevinci yaşadı.

KONFERANS LİGİ WEST HAM UNİTED'IN! (ÖZET) Fiorentina-West Ham United maç sonucu: 1-2

Avrupa'nın kulüpler bazındaki üçüncü kupası UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon belli oldu. Konferans Ligi'nde İtalya'dan Fiorentina ile İngiltere'den West Ham United kozlarını Çek Cumhuriyeti'nin Başkent'i Prag'daki Eden Arena'da paylaştı.

Haberin Devamı

4 yıl arayla aldılar

Eden Arena, daha önce 2013'te Bayern Münih'in, Chelsea'yi yendiği UEFA Süper Kupa Finali'ne ev sahipliği yapmıştı. Fiorentina, tek Avrupa zaferini 1961'de Avrupa Kupa Galipleri'ni kazanarak elde ederken, bu tarihten 4 yıl sonra da aynı kupayı West Ham müzesine götürmüştü.

Avrupa Ligi biletini de kaptı

Bugünkü kapışmada da ilk yarı sessiz geçti. Ancak ikinci 45'ten 3 gol çıktı! 62'de Said Benrahma penaltıdan West Ham'ı öne geçirdi, 67'de Giacomo Bonaventura skora dengeyi getirdi. 90'da ise sahneye Jarrod Bowen çıktı ve son dakika golüyle kupayı İngiltere'ye götürdü, İtalyanlar yıkıldı...

Tarihe geçtiler

Bu sezon Premier League’i 14. sırada tamamlayan West Ham, tarihte en düşük yerel lig sıralamasıyla Avrupa kupası kazanan ekip oldu. Aynı zamanda West Ham bu sonuçla gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye de hak kazandı.

Haberin Devamı

Fiorentina-West Ham United ilk 11'ler:

Fiorentina: Terracciano, Biraghi, Ranieri, Milenkovic, Dodo, Mandragora, Amrabat, Bonaventura, Kouame, Jovic, Gonzalez

West Ham United: Areola, Emerson, Aguerd, Zouma, Coufal, Paqueta, Rice, Soucek; Benrahma, Antonio, Bowen

 

YORUM YAZ