MENÜ

Japonya maçındaki futbol çıldırttı! İstifaya davet edilen Kuntz'tan maç sonu açıklama: Hayal kırıklığı

A Milli Futbol Takımı, Ermenistan'la 1-1 berabere kaldığı maçtan liglerin başlangıcına kadar bulunan boş arayı Japonya ile hazırlık maça yaparak değerlendirdi. A Milliler'in, Japonya'ya 4-2 mağlup olduğu maçta ortaya kötü futbol koyması büyük tepki çekerken tribünlerdeki istifa tezahüratları ve pankartları dikkatlerden kaçmadı. Maçın ardından teknik direktör Stefan Kuntz, istifa sorusuna cevap verdi.

Japonya maçındaki futbol çıldırttı! İstifaya davet edilen Kuntz'tan maç sonu açıklama: Hayal kırıklığı

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda bulunan A Milli Futbol Takımımız, 5. maçında konuk ettiği Ermenistan'la 1-1 berabere kaldı. Maç fazlasıyla lider olan milliler boş geçen arayı Japonya ile hazırlık maçı yaparak değerlendirdi.

Haberin Devamı

KUNTZ'TAN 9 DEĞİŞİKLİK KARARI

A Milli Takım, Japonya karşısına Uğurcan, Çağlar, Ozan, Onur, Mert, Salih, Orkun, Yusuf, İrfan Can, Salih, Bertuğ 11'yle çıktı. Kuntz, Ermenistan maçından 9 farklı ismi sahaya sürdü. Alman teknik adam Uğurcan Çakır, Ozan Kabak, Mert Müldür, Onur Bulut, Salih Uçan, Salih Özcan, Yusuf Sarı, İrfan Can Kahveci ve Bertuğ Yıldırım'a ilk 11'de şans verdi. Ermenistan maçında forma giyen Çağlar Söyüncü ve Orkun Kökçü, Japonya karşılaşmasında da ilk 11'de şans buldu. Japonlar ise Nakamura, Taniguchi, Hiroki Ito, Machida, Atsuki Ito, Tanaka, Kubo, Doan, Furuhashi, Keito Nakamura, Maikuma kadrosuyla sahadaki yerini aldı. 

Japonya maçındaki futbol çıldırttı İstifaya davet edilen Kuntztan maç sonu açıklama: Hayal kırıklığı

 İLK YARIDAKİ FUTBOL BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Belçika'nın Gent kentinde bulunan Cegeka Arena'da oynanan ve Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Allard Lindhout’un yönettiği maçta A Milli Takım’ın ortaya koyduğu futbol büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

 45 DAKİKADA YENİLEN 3 GOL KIZDIRDI

Karşılaşmada ilk yarıdaki futbolla büyük tepki çeken milli takım soyunma odasına 3-1 geride girdi. Ortaya koyulan kötü futbol sonrası, önceki maçlardan sonra da geleceği tartışılan Stefan Kuntz aleyhine tezahüratlar yapıldı.

Japonya maçındaki futbol çıldırttı İstifaya davet edilen Kuntztan maç sonu açıklama: Hayal kırıklığı

JAPONYA'YA KARŞI 2'NCİ MAĞLUBİYET

Türkiye A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 mağlup oldu. Japonya'ya galibiyeti getiren golleri 15'inci dakikada Atsuki Ito, 28 ve 36'ncı dakikalarda Nakamura ile 78'inci dakikada penaltıdan Junya Ito kaydetti. Millilerin mücadeledeki golleri ise 44'üncü dakikada Ozan Kabak ve 61'inci dakikada Bertuğ Yıldırım'dan geldi.


A Milli Futbol Takımı, tarihinde Japonya ile 3'üncü kez karşı karşıya geldi. 1997 yılında oynanan karşılaşmayı Japonya 1-0 kazanmıştı. İki ekip, 2022 Dünya Kupası'nda Son 16 Turu'nda bir kez daha karşı karşıya gelmiş, milliler Ümit Davala'nın golüyle rakibini 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı. 

İSTİFA TEZAHÜRATLARI VE 'GO HOME KUNTZ' PANKARTI

Tribünlerde yapılan ‘Stefan Kuntz istifa’ tezahüratları duyulurken, tribünlerdeki "Go home Kuntz (Evine dön)" pankartı da dikkat çekti. Öte yandan Japonya'nın ilk yarıda 3-0'ı bulmasının ardından taraftarların futbolcuları yuhaladığı da gözlemlendi.

Haberin Devamı

Japonya maçındaki futbol çıldırttı İstifaya davet edilen Kuntztan maç sonu açıklama: Hayal kırıklığı

MAÇTAN ÖNCE BÜYÜKEKŞİ: KUNTZ İLE DEVAM EDİYORUZ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Japonya ile oynanan hazırlık karşılaşmasından önce açıklamalarda bulundu. Mehmet büyükekşi, Stefan Kuntz ile yola devam edileceğini belirterek "Stefan Kuntz ile devam ediyoruz. Önemli olan istikrar. Uzun vadeli düşünmek istiyoruz. Bir puan kaybında ani karar vermemek gerekiyor." sözlerini kullandı.

KUTZ'DAN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI...

Alman teknik adam, "İlk yarı çok kötüydük. Rakibe sırtı dönük dikkat etmemizi ve geçiş oyununda çok şiddetli olduklarını söyledik. 3 golü de böyle yedik. Bireysel hatalar da vardı. Fizik yönünden Japonya ile mücadele edemedik. Ama maç sonunda istediğim duruma geldim. Maçta bazı bulguları, oyuncuları görmek istiyordum. Onlarla ilgili ve oyunumuzla ilgili fikir edindik. Ders çıkaracağız. Pozitif bir şeyle bitirelim, Bertuğ Yıldırım kesinlikle bu maçların galip oyuncusu." dedi.

Kuntz ayrıca, "Her mağlubiyet insanı üzer. Hem rakibi, hem de saha denediklerimizi dikkate aldığımızda, bu mağlubiyet bizi çok ileri götürecek." diye konuştu.

Haberin Devamı

Stefan Kuntz son olarak, "Kulakları tıkmaktansa, gözleri açmak çok daha önemli. Hırvatistan maçına çok daha iyi, çok daha hazır çıkacağımızı düşünüyorum. Bu maçın önemi tam olarak bu." sözlerini sarf etti.

BASIN TOPLANTISI

60 yaşındaki teknik adam, basın toplantısında, "Fiziki yönden bazı oyuncularımız Japonya ile yarışamadı. Bu maçı oynadığımız için çok mutluyum. Devreden sonra çok iyi çıktık. Bu maçı kazanabileceğimizi gösterdi takım. 3-2'den sonra bir gol daha bulabilirdik, pozisyonlarımız vardı. Hem hayal kırıklığı yaşıyorum, hem de mutluyum! Bu maçta gördüklerim, beni Hırvatistan maçına çok daha iyi hazırlayacak." şeklinde konuştu.

BERTUĞ'UN PERFORMANSI

A Milli Takım kariyerine 2 maçta 2 gol ile başlayan Bertuğ Yıldırım ile ilgili görüşlerini aktaran Kuntz, "Bertuğ Yıldırım beklediğimizden daha fazla süre aldı ve bu kamp sürecinin kazananı olduğunu söyleyebilirim. Eğer hoca ile ilgili insanlar olumlu bir şey söylemek istiyorlarsa insanlar, 'Genç oyuncuları maçlarda ne zaman oynatacağını bildiği' olabilir. Arda Güler'de de benzer şeyi yaşadık. Doğru zamanda oynattık ve karşılığını çok güzel şekilde aldık." dedi.

Haberin Devamı

"HERKES BİR ŞEYLER YAPMALI!"

Stefan Kuntz, "Fiziksel sorun yaşayanlar bir sonraki Milli Takım kampında olacak mı, olmayacak mı?" şeklinde gelen soruya, "Hırvatistan maçına kadar birçok maç oynayacaklar. Bazıları yeteri kadar süre alamadığı için belki de tempoyu yakalayamadılar. Bir şeyleri Milli Takım olarak elde etmek ve başarmak istiyorsak, herkes kendini ve oyunu geliştirmesi için bir şeyler yapmalı! Ermenistan maçında bazı oyuncular 12 KM üstü koştu. Bu artık standart diyebiliriz. Bu maçta hava çok sıcaktı. Bazı oyuncular taktiksel koşuları yapmadı." cevabını verdi.

"Tek hedefimiz, Türk Milli Takımı'nı geliştirmek"

Toplantının son bölümünde sinirli olan Alman çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Benim sorumluluk alanım kesinlikle oyuncular, ben oyuncularımdan bazı şeyleri bekleyebilirim. Fakat oyuncularımın da A Milli forma için yüzde yüzlerini verecek seviyeye kendilerini getirmeleri gerekiyor. Ben milli oyuncuydum böylelikle Almanya'da oynadım, ben eğer bir Alman hoca olarak Türk Milli Takımı'nın başında kenarda bekliyorsam bu maçları kesinlikle kazanmak istediğim için oradayım. Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor sarf ediyoruz, analizler yapıyoruz. Çünkü tek hedefimiz, Türk Milli Takımı'nı geliştirmek. Bunun için de gururluyuz. Gerçekten en çok canımı acıtan konu, eğer oyuncular kendileri için yüzde yüzünü vermeye razı değillerse en çok canımı o acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil."

Japonya maçındaki futbol çıldırttı İstifaya davet edilen Kuntztan maç sonu açıklama: Hayal kırıklığı

YORUM YAZ