MENÜ

İtalyan futbolunun büyük hayal kırıklığı

Bu sezon Avrupa kupalarına İtalyan takımları damga vurdu. Son derece başarılı sezon geçiren Serie A ekipleri eşleştikleri takımlara üstünlük kurarak isimlerini bir üst tura yazdırmayı başararak sonunda finallere de kalmayı başardılar. Finalde ise aradıklarını bulamadılar.

İtalyan futbolunun büyük hayal kırıklığı

Napoli'nin Serie A'da erken şampiyonluğunun ardından Avrupa kupalarına daha da asılan İtalyan ekipleri taraftarlarını mutlu ederken ülke puanlarına da büyük katkılarda bulundular.

Haberin Devamı

OLMADIKLARI YER YOK

Her turnuvada yer alan İtalyanlar bu sezon üç ayrı Avrupa kupasına toplam yedi takımla katıldı. Bu takımlar Napoli, Juventus, Inter, Milan, Roma, Lazio ve Fiorentina oldu. Napoli, Juventus, Inter ve Milan Şampiyonlar Ligi'nde yer alırken Juventus gruplar sonucunuda UEFA Avrupa Ligi'ne düştü.

Roma ve Lazio UEFA Avrupa Ligi'ne giderken Lazio da UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne düştü. Fiorentina da UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yer aldı.

İtalyan futbolunun büyük hayal kırıklığı

ÜÇ TAKIMLA FİNALE KALDILAR

Şampiyonlar Ligi'nde Inter, Milan ve Napoli gruplardan çıkan takımlar oldular. Eleme turlarında karşılaşan bu üç takım final yolunda birbirlerni elediler. Çeyrek finalde Milan Napoli'yi elerken yarı finalde de Inter ezeli rakibi Milan'ı turnuva dışına itti ve adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus yarı finale kadar ilerlerken Sevilla'ya finale bir kala boyun eğdi. Geçen sezonun UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonu Roma da Salzburg, Bayer Leverkusen, Real Sociedad ve Feyenoord'u eleyerek finalde Sevilla'nın rakibi oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Lazio son 16 turunda AZ Alkmaar'a iki maçta da 2-1 yenilerek elendi. Fiorentina ise Braga, Sivasspor, Lech Poznan ve Basel'i eleyerek adını West Ham United ile finale yazdırdı.

İtalyan futbolunun büyük hayal kırıklığı

İşte İtalyanların oynadığı üç final:

FIORENTINA - WEST HAM UNITED

Prag'da Eden Arena'da oynana finalde iki takım da ilk yarıda çok pozisyona girmedi ve devreye 0-0 eşitlikle girildi. İkinci yarıda takımlar olgun ataklar geliştirmeye başlarken West Ham United VAR incelemesi sonucunda penaltı kazandı ve 62. dakikada Said Benhrama'nın başarılı vuruşula 1-0 öne geçti. Golden sonra pes etmeye Fiorentina hemen beş dakika sonra 67'de Giacomo Bonaventura ile berarberliği yakaladı. Artık maçta son dakikalara eşitlikle girilirken takımlar uzatmalara hazırlık yapmaya başlıyordu ancak sahneye 90'da Jarrod Bowen çıktı. Lucas Paqueta'nın şık ara pasında karşı karşıya kalarak skoru tayin eden Bowen, West Ham United'a kupayı kazandırdı.

ROMA - SEVILLA

Budapeşte'de Puskas Arena'da oynanan maçta ilgi çekici bir finale şahit olundu. Maçta 35. dakikada Roma Paulo Dybala'nın golüyle öne geçti. Roma ilk yarıyı önde kapasa da Sevilla mücadeleye devam etti ve Gianluca Mancini'nin kendi kalesine attpğı golle 1-1 beraberliği sağladı. Sert müdahelelerin olduğu maçta iki takım oyuncularının da sık sık yerde kaldığı maç uzun süre devam etti ve sonunda penaltılara kaldındı. Penaltılarda başarılı bir performans sergileyen Sevilla 4-1 ile yedinci kez kupada mutlu sona ulaşmış oldu. Jose Mourinho ilk defa final kaybederken Roma iki sezon üst üste Avrupa'da kupa kazanma şansını kaybetmiş oldu.

Haberin Devamı

INTER - MANCHESTER CITY

2005'ten sonra yine İstanbul'a gelen Şampiyonlar Ligi finaline Milan'dan sonra bu sefer de diğer Milano ekibi Inter adını finale yazdırdı ve yine bir İngiliz'in rakibi oldu. 13 yılın ardından tekrar finale kalan Inter Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Manchester City ile karşılaştı. Finale göre yavaş tempoda geçen maçın ik yarısı 0-0 bitti. İki takım da kontrollü oynarken Rodri'nin golüyle City 1-0 öne geçti. Maçta pozisyonlara giren Inter fırsatlardan yararlanamadı ve maç 1-0 sona ererek Manchester City uzun zamandır hayalini kurduğu başarıya erişti.

Haberin Devamı

Bu skorla da üç İtalyan takımı da Avrupa kupası finalinde de üzülen taraf oldu.

İtalyan futbolunun büyük hayal kırıklığı

YORUM YAZ