MENÜ

İtalyan devi Juventus'a büyük şok! Çok ağır cezalar...

Mali disiplinsizlik nedeniyle 15 puanı silinen Juventus, büyük bir cezayla karşı karşıya. İtalyan devinin gerçekleşecek olan davalar ve alınacak kararların ardından darmadağın olabileceği gelişmeler yaşanabilir.

İtalyan devi Juventus'a büyük şok! Çok ağır cezalar...

2006'da Calciopoli skandalı ile Serie B'ye düşürülen Juventus, yine şok bir kararla karşı karşıya kaldı. Sermaye kazançlarının kullanımına ilişkin dava sonucunda İtalyan devi, 15 puan silme cezası aldı. İtalyan Futbol Federasyonu savcısı, Juventus'u oyuncu maaşlarında ve transfer bütçelerinde bir dizi mali ihlalden suçlu buldu.

Haberin Devamı

BAŞKAN AGNELLI'YE 2 YIL MEN!

Mahkeme ayrıca dönemin sportif direktörü Paratici'ye 2.5, başkan Agnelli ve Arrivabene'ye 2 yıl, Cherubini'ye 1 yıl 4 ay ve Pavel Nedved'e 8 ay futboldan men cezası verdi. Juventus’un avukatları da gerekçeli kararı beklediklerini ancak cezaya itiraz edeceklerini açıkladı. Avukatların açıklamasında "bunun milyonlarca taraftara karşı bariz bir haksızlık olduğu" belirtildi ve "Kararın bir sonraki yargı aşamasında düzeltileceğine inanıyoruz" denildi.

İtalyan devi Juventusa büyük şok Çok ağır cezalar...

DİĞER KULÜPLER BERAAT EDİLDİ

İtalya Futbol Federasyonu, Juventus'a 15 puan silme cezası ve 11 Juventus yöneticisinin cezalarını resmen duyururken davada adı geçen diğer kulüpler Sampdoria, Pro Vercelli, Genoa, Parma, Pisa, Empoli, Novara ve Pescara'nın yöneticileriyle birlikte beraat ettikleri aktarıldı.

Haberin Devamı

2006'DA ÇOK AĞIR CEZA ALDILAR!

Ligde 47 puanla Napoli, liderliğini sürdürürken Milan 38, Juventus ve Inter 37 puanla onları takip ediyordu. Verilen ceza sonucunda 22 puana düşen Juventus, 11. sıraya gerilemiş oldu. Juventus, 2006'daki Calciopoli skandalından en ağır cezayı alan ekip olmuştu. Şike davası sonucunda İtalyan devi, Serie B'ye düşürülmüş ve 2005 ile 2006'daki şampiyonluklar ellerinden alınmıştı. 2006-07 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkını da kaybeden Juventus, sezona da -9 puanla başlamak durumunda kalmıştı.

İtalyan devi Juventusa büyük şok Çok ağır cezalar...

UEFA SORUŞTURMASI KAPIDA

İtalya Futbol Federasyonu'nun cezaların UEFA ve FIFA'yı da kapsayacak şekilde genişletilmesi talebi üzerine Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin de (FIFA) siyah-beyazlı kulüp hakkında soruşturma başlatması bekleniyor. Öte yandan Juventus'tan yapılan açıklamada ise kararın gerekçelerinin açıklanmasının beklendiği ve İtalya Olimpiyat Komitesi (CONI) Spor Garanti Kurulu'na itirazda bulunacakları ifade edildi.

40 FUTBOLCUYA MEN!

Mali disiplinsizlik nedeniyle 15 puan silme cezası alan İtalya Serie A ekiplerinden Juventus'a büyük ceza yolda. Torino ekibinde ilk olarak 2019-2021 yılları arasında forma giyen 40 futbolcunun, takımdan men edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İtalyan devi Juventusa büyük şok Çok ağır cezalar...

ŞAMPİYONLUK GİDEBİLİR!

Ayrıca yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda Siyah Beyazlı ekibin, 2019-2020 sezonunda elde ettiği lig şampiyonluğunun da elinden alınma ihtimali var.

SERIE B'YE DÜŞÜRÜLME İHTİMALİ

2006 yılında şikeden küme düşürülen Juve'nin, gerçekleşecek olan davaların ardından alınacak karar doğrultusunda yeniden bir alt lige düşürülme ihtimali de bulunuyor.

YORUM YAZ