MENÜ

İtalya'da soruşturma büyüyor: Sırada Milan ve Napoli var

İtalya'da finansal yolsuzluk soruşturması büyüyor... 15 puan silme cezası alan Juventus'un ardından iki kulüp hakkında da çeşitli iddialar var.

İtalya'da soruşturma büyüyor: Sırada Milan ve Napoli var

2006'da Calciopoli skandalı ile Serie B'ye düşürülen Juventus, yine şok bir kararla karşı karşıya kalmıştı. 15 puanı silinen Juventus, oyuncu maaşlarında ve transfer bütçelerinde bir dizi mali ihlallerden suçlu bulundu.

Haberin Devamı

Ayrıca önemin sportif direktörü Paratici'ye 2.5, başkan Agnelli ve Arrivabene'ye 2 yıl, Cherubini'ye 1 yıl 4 ay ve Pavel Nedved'e 8 ay futboldan men cezası getirildi.

Gelişmelerin ardından zebraların 2019-2020 sezonunda elde ettiği lig şampiyonluğu da ellerinden alınabilir.

MILAN'IN DA BAŞI DERTTE

İtalyan mali polisi, geçen yıl ABD'li RedBird Capital Partners şirketinin satın aldığı Milan'ın satış işlemine dair inceleme başlattığını belirtti. Corriero dello Sport'un yaptığı habere göre soruşturma, kulübün eski bir azınlık üyesi olan Lüksemburg merkezli Blue Skye şirketinin şikayeti üzerine başlatıldı.

Blue Skye'ın aynı zamanda da bu satış işlemini durdurmak için girişimlerde bulunduğu ifade edildi. Milan savcısı Giovanni Polizzi ve yardımcısı Maurizio Romanelli'nin dosyasında kimliği belirsiz kişilerin zimmetine para geçirme iddiası yer alıyor.

Haberin Devamı

SIRA NAPOLI'DE

Bir soruşturma da bu sene şampiyonluğun en iddialı ismi Napoli'ye. Savcı Guiseppe Chine, Napoli'nin 2020'de Lille'den transfer ettiği Victor Osimhen için transfer anlaşmasının kanıtlarını istedi.

Bu transfer karşılığında dört oyuncu Lille'e kiralık olarak gönderilmişler ve sonrasında sözleşmeleri feshedilmişti.

DİĞER TAKIMLARI DA İNCELEMELER

Davada adı geçen diğer kulüpler Sampdoria, Pro Vercelli, Genoa, Parma, Pisa, Empoli, Novara ve Pescara'nın yöneticileriyle birlikte beraat ettikleri aktarıldı.

FUTBOLCULARIN DA CANI YANACAK

Torino ekibinde 2019-2021 yılları arasında forma giyen 40 futbolcunun, takımdan men edilmesi bekleniyor. 40 futbolcunun arasında şu an Atalanta'da forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral da yer alıyor.

Merih ile beraber Al-Nassr'a olay şekilde transfer olan Cristiano Ronaldo da futboldan bir ay men edilebilir.

UEFA VE FIFA DA DEVREYE GİRECEK

İtalya futbol federasyonunun cezaların UEFA ve FIFA'yı da kapsayacak şekilde genişletilmesi üzerine iki kurumun da soruşturma başlatması bekleniyor. Juventus'un da cezaların ardından İtalya Olimpiyat Komitesi (CONI) Spor Garanti Kurulu'na itirazda bulunacağı iddia edildi.

YORUM YAZ