MENÜ

İtalya Serie A'da ırkçılık skandalı: Yıldız isim milli Takım'dan çıkarıldı

İtalya Serie A'da lider Inter sahasında Napoli ile karşı karşıya geldi. 1-1 sona eren mücadelede yaşanan ırkçılık olayı İtalya'da infial yarattı. Yıldız oyuncuyla ilgili sürpriz bir karar alındı. İşte detaylar...

İtalya Serie A'da ırkçılık skandalı: Yıldız isim milli Takım'dan çıkarıldı

İtalya Serie A'nın 29. haftasında Inter ile Napoli, Guiseppe Meazza'da karşı karşıya geldi. Lider Inter, 43. dakikada Darmian'ın attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı sona erdi.

Haberin Devamı

81. dakikada konuk ekipte Juan Jesus topu filelere göndererek skoru 1-1'e taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı.

INTERLİ YILDIZDAN ŞOKE EDEN SÖZLER

Karşılaşmanın 59. dakikasında Napoli'nin Brezilyalı oyuncusu Juan Jesus, Hakem Federico La Penna'nın yanına giderek Inter'in milli oyuncusu Francesco Acerbi'nin kendisine 'Zenci' dediğini söyledi. Hakem bu konuşmanın ardından tecrübeli İtalyan savunmacıyı yanına çağırdı ve üçlü arasında bir konuşma geçti.

İtalya Serie Ada ırkçılık skandalı: Yıldız isim milli Takımdan çıkarıldı

'BENDEN ÖZÜR DİLEDİ'

Mücadelenin ardıdan konulya ilgili açıklama yapan Juan Jesus; ""Bunlar sahada olan şeyler ve orada kalacaklar. Acerbi iyi bir adam, bazı çirkin şeyler söyledi, çok ileri gitti ve benden özür diledi. Umarım bunu bir daha yapmaz çünkü o zeki bir adam." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Olaylar, Serie A'nın ırkçılıkla mücadeleye adadığı ve tüm antrenör ve oyuncuların röportajlarının sonunda ırkçılık karşıtı bir mesaj okudukları günde meydana geldi.

İTALYA FUTBOL FEDERASYONU'NUN ACERBI'YE ŞOK!

Yaşananların ardından İtalya Futbol Federasyonu ve İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Luciano Spalletti, Francesco Acerbi'yi şoke eden bir karara imza attı. 22 Mart'ta Venezuela ve 24 Mart'ta Ekvador ile hazırlık karşılaşması oynayacak olan İtalya'nın aday kadrosuna çağrılan Acerbi, apar topar kadrodan çıkarıldı.Tecrübeli savunmacının yerine ise Gianluca Mancini kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe kafilesine Sabiha Gökçen Havalimanı'nda coşkulu karşılama

İtalya Serie Ada ırkçılık skandalı: Yıldız isim milli Takımdan çıkarıldı

YORUM YAZ