MENÜ

İşte Halil Umut Meler'in ilk görüntüsü! Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün akşam saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret ettikten sonra soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Öte yandan Meler'in tedavi gördüğü hastanenin başhekimi de saldırıya uğrayan hakemin son durumuyla ilgili bilgi verdi. Ayrıca Halil Umut Meler'in hastaneden ilk görüntüsü paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla arayarak Meler ile görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

İşte Halil Umut Meler'in ilk görüntüsü! Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün akşam Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti. Öte yandan Halil Umut Meler'in hastane odasından bir videosu paylaşıldı. Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meler'e telefonda geçmiş olsun dileklerini ilettiği görülüyor.

Haberin Devamı

Ziyaret sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Halil Umut Meler ve soruşturmayla alakalı bir açıklama yaptı;

BAKAN YERLİKAYA: ŞİDDETLE KINIYORUZ

'Dün gece Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçından sonraki yaşananlar bizler için, ülkemiz için, futbol camiamız için gerçekten çok büyük bir üzüntüydü. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Halil Umut Meler hakemimize maçtan sonra yapılan o şiddet hepimizin tepkisini çekti. Şiddetle kınıyorum. Süratle Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Emniyetimiz hep birlikte gereği yapıldı. Sonuçları biliyoruz. Mahkeme kararını biliyorsunuz. Ben az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Maçta görev alan hakem arkadaşlara, tüm hakem camiamıza geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da biz içerideyken telefonla Halil Umut Meler ile görüştü. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Temennim, aziz milletimiz ile birlikte temennimiz, sporda hiçbir şekilde şiddetin olmaması. Biz bu sporu niye yapıyoruz? Hamaset olduğu için mi söylüyoruz, spor dostluk, barış, kardeşlik... Fair-Play'i niye söylüyoruz. Bir karar hoşumuza gitmediği zaman başka bir şey mi olmamalı. Ailece, yediden yetmişe izlediğimiz futbolda böyle enstantaneler görmeyi hak ediyor muyuz! Etmiyoruz. Konu artık mahkemede, bu süreç devam ediyor. Hepimiz mahkeme sürecinde bu işin nereye evrileceğini göreceğiz. Adalete inanıyoruz. Hakem camiamıza tekrar geçmiş olsun diliyoruz.'

Haberin Devamı

 

İşte Halil Umut Melerin ilk görüntüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla görüştü

SON DURUMUNU DOKTORU AÇIKLADI: BU GECE DE MİSAFİRİMİZ OLACAK

Meler'in tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut'tan saldırıya uğrayan hakemin son durumuyla alakalı bir açıklama geldi; "Sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Sabah beyin kontrolünü tekrar yaptık. Beyinde herhangi bir hasarımız yok. Kalıcı bir hasar almayacak. Göz doktorlarımız da değerlendirdi. Sabah biraz tansiyonu yükseldi ancak kontrol altına aldık. Bu gece de misafirimiz olacak. Büyük ihtimalle yarın sabah taburcu olur."

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM'de bütçe görüşmelerine katılmadan önce MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın tutuklanmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Bakan Tunç, "Maalesef dün gece spor sahalarında görmek istemediğimiz, çok üzüntü verici hadiseler gerçekleşti. Hakeme yönelik saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil. Çok çirkin hareketler bunlar. Elbette ki hemen hadisenin başlangıcından itibaren gerekli adli soruşturmayı başlattık. Bu soruşturma çerçevesinde hakeme yönelik saldırı girişiminde bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın tutuklamaya sevk kararının ardından Batı Sulh Ceza Hakimliğince de saldırıyı gerçekleştirenler hakkında da tutuklama kararı verildi. Ve sahaya inen, görüntülerden tespit edilen kişiler hakkında da çalışmalar devam ediyor. Yine onlarla ilgili de adli kontrol kararı verilen kişiler var. Burada 6222 sayılı kanunumuz açık; sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunumuz var. 17'nci maddeye aykırılık teşkil eden hususlar söz konusu oldu. Yine Türk Ceza Kanunumuzun, kasten yaralama ve kamu görevlisine karşı kasten yaralama ayrıca tabii kırık meydana geldiği için bunlar, ceza artırım nedenleri ve tutuklama sebebi noktasında da Sulh Ceza Hakimliğimizin takdiri. Tutuklama kararları gerçekleştirildi. Diğer soruşturmalar da titizlikle devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tunç, 'Sahaya inen diğer kişiler kim' sorusuna ise "Soruşturma çok yönlü devam ediyor. Görüntüler incelenecek ve bu görüntüler neticesinde sahaya inmemesi gerekenler de sahaya indiği için onlarla ilgili de gerekli adli kontrol kararları da verilmiş, talep edilmiş durumda. Hep beraber soruşturmanın seyrini takip edeceğiz" yanıtını verdi.

İşte Halil Umut Meler'in ilk görüntüsü!

HALİL UMUT MELER'İN İLK GÖRÜNTÜSÜ PAYLAŞILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halil Umut Meler ile telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Paylaşılan videoda Meler'in son görüntüsü de ortaya çıktı.

İşte Halil Umut Melerin ilk görüntüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla görüştü

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HALİL UMUT MELER'LE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavisi devam eden hakem Halil Umut Meler ile telefonda görüşerek, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da özel hastanede tedavisi devam eden hakem Halil Umut Meler'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret sırasında hakem Meler ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekten çok üzgünüz, Allah şifa versin. Böyle bir şeyi görmek, izlemek bizi ciddi manada üzdü. Hele hele bir Rizeli olarak da ayrıca üzüldük. Çünkü Rize maçında böyle bir şeyin olması, bizi ciddi manada rahatsız etti. Gerek Adalet Bakanıma gerek İçişleri Bakanıma gerekse diğer ilgili arkadaşlarımıza gerekli olan neyse bunu süratle yapmamızın gerektiğini söyledim. Allah şifalar versin. Şu anda arkadaşlarım da yanımda, onların da geçmiş olsun dilekleri var" dedi.

Erdoğan'ın durumunu sorduğu Meler, göz altında çatlak olduğunu söyleyerek, teşekkür etti.

BAŞHEKİM DURUMUNU ANLATTI

Başhekim Dr. Mehmet Yörübulut da Erdoğan'a Meler'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Yörübulut, "Durumu gayet iyi, biraz tansiyonu yükselmişti, şimdi düşürmeye başladık. Olayın verdiği gerginlik gibi duruyor. Çünkü öncesinden tansiyonu yok. Sol gözündeki kanama küçülmeye başladı. Orada ufak bir çatlak var; ama bizi sevindiren beyinle ilgili herhangi bir olay olmamış. İç organlarına baktık, orada bir kanaması yok. Akşam üzeri taburcu etmeyi düşünüyoruz, belki de yarın sabaha kalacak" diye konuştu. 

 

YORUM YAZ